logo
spartan
Duminică e "Nunta de Aur”, la Avrig
Dan FRÂNCU
1547 vizualizari
Duminică e
Cuplurile din oraşul Avrig care au ajuns la aniversarea "Nunţii de Aur” (50 de ani de la oficierea căsătoriei) vor fi sărbătorite în cadrul unei festivităţi, ce se va desfăşura, duminică, 7 octombrie, la doar câteva zile după „Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice” (1 octombrie). La „Nunta de Aur” din acest an vor fi sărbătorite cuplurile care au împlinit sau împlinesc 50 de ani de căsnicie în anul 2018, precum şi familiile care au avut această aniversare în anii 2016 şi 2017, ani în care nu s-a organizat sărbătoarea. (La Avrig, ultima ediţie a „Nunţii de Aur” a fost organizată în anul 2015.)

În cadrul şedinţei ordinare din luna septembrie, Consiliul Local al oraşului Avrig a adoptat o hotărâre prin care a aprobat organizarea „Nunţii de Aur”, eveniment în cadrul căruia fiecare cuplu sărbătorit, va primi un premiu în bani (300 lei/cuplu), precum şi „Diploma de Statornicie”.

Finanţarea cheltuielilor prilejuite de organizarea acestui eveniment aniversar vor fi suportate din bugetul local al oraşului Avrig pentru anul 2018, în acest sens fiind aprobată alocarea sumei de 15.000 lei.

Pentru a putea participa la „Nunta de Aur”, cuplurile ce au domiciliul în raza administrativ – teritorială a oraşului Avrig şi care au împlinit 50 de ani de la oficierea căsătoriei au avut la dispoziţie mai multe săptămâni în care au putut depune (la Serviciul Public de Asistenţă Socială – Primăria Avrig) o cerere, alături de copii ale actelor de identitate ale soţilor şi a certificatului de căsătorie.

La Avrig, primele ediţii ale “Nunţii de Aur” au fost organizate de Asociaţia “Prietenii Avrigului”, Consiliul Local Avrig reuşind sã acorde fiecãrui cuplu sărbătorit câte un premiu financiar. Programul sărbătorii a cuprins o scurtă rugăciune pentru sănătatea cuplurilor, un program folcloric, acordarea unui premiu în bani şi a “Diplomei de Statornicie” fiecărui cuplu, tortul aniversaţilor etc. Şirul acestor evenimente s-a întrerupt în anul 2012 (când au fost sărbătorite 43 de cupluri), dar a fost reluat în anul 2015, cu sărbătorirea a 75 de cupluri.

“Nunta de Aur” de la Avrig se va desfăşura duminică, 7 octombrie, începând cu ora 15, la Sala “Pavilion” a Casei de Cultură a oraşului Avrig.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

sounds

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
artmania
Licitatie publica

accentmedia