logo
Doar nişte scări, sau mândria de a nu-ţi rupe picioarele prin Hipodrom
Dumitru CHISELIŢĂ
922 vizualizari
Doar nişte scări, sau mândria de a nu-ţi rupe picioarele prin Hipodrom
Gând la gând cu bucurie, aş spune. Exact în ziua când mi-am zis că aşa nu se mai poate, că uite cum arată scările acestea din super-europeanul Sibiu-Hermannstadt - „suburbiul Hipodrom” şi după ce am lăsat şi de la mine o perioadă „de graţie”, doar-doar o mişca cineva ceva pe acolo, repet, exact în ziua în care mi-am zis că, cititorii noştri au semnalat, revoltaţi şi ei, acelaşi lucru. Asta da telepatie!

 

Păi uite cum e. La intersecţia dintre bd. Mihai Viteazu şi strada Nicolae Iorga, unde avem şi un giratoriu frumos unde câinele ăla cam ciudat latră la maşini dar e totuşi simpatic că face parte din decor de mai bine de cinci ani, avem un fel de mini-esplanadă. Adică de pe trotuar urci pe nişte scări ca să ajungi la magazinele de la parterul blocurilor de pe colţ: legume-fructe, carmangerii, magazin alimentar, vinărie, cofetărie, second-hand, bancă...

Acum e ceva mai dificil să faci acest lucru, adică să urci, cel puţin pe partea Mihai Viteazu, pentru că o treaptă s-a deteriorat bine, adică rău. Adică e praf.  E ca în imagine. Putem spune că locuitorii de aici au super-calificare în a fi pietoni: adică ştiu să ocolească toate bălţile din spatele blocurilor, nu-şi rup instant picioarele la toate denivelările şi alte chestii lăsate în dorul lelii pe domeniul public şi în plus, nici nu îi mai impresionează gropile din asfaltul trotuarului care probabil aşteaptă (ele, gropile) toamna ca să fie astupate, pentru a se da vina pe „condiţiile meteo nefavorabile” şi să se mai lălăie lucrarea.

Acum, pe bune...   Vă place să fiţi mândri că nu vă rupeţi picioarele prin Hipodrom? Mie nu. Mai ales când povestea se poate rezolva simplu, că nu suntem în, vorba aia, Teleormanul lui Dragnea...  Pentru că sunt doar nişte scări ce trebuie reparate...

 


comentarii
1 comentarii

La Posta nr. 1, cea de pe str. Mitropoliei, sunt niște trepte sparte de foarte mulți ani. Mare atenție la coborare ! Ca de reparat nu se pune problema.
Maigret
16.03.2018 13:49
Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
cascaval
Licitatie publica

accentmedia