Tribuna
Demo de scufundări la bazinul Olimpia
Demo de scufundări la bazinul Olimpia

Cei care au dorit să încerce senzaţia scufundărilor au putut participa sâmbătă, la bazinul Olimpia, la o demonstraţie oferită de clubul de scufundări Nautilus din Oradea, prezent în mai multe oraşe din ţară (Oradea, Arad, Timişoara, Cluj), club care va organiza în curând şi la Sibiu cursuri de scufundări. Sibiul ar putea să devină un centru regional pentru judeţele Alba, Mureş, Vâlcea şi Braşov. Clubul orădean funcţionează de cinci ani şi a brevetat peste 500 de cursanţi. Care este adâncimea la care te poţi scufunda după absolvirea acestor cursuri? Prima etapă este obţinerea brevetului Open Water care permite scufundări la adâncimi de până la 18 metri. Se parcurg şedinţele teoretice a câte trei ore, după care urmează cursurile practice în bazin, şedinţe a câte o oră. Examenul se va susţine în apă deschisă. Următoarea etapă, Advanced Open Water, permite scufundări la adâncimi de până la patruzeci de metri. După această etapă încep specializările mai complicate. Călin Moga, instructorul care se va ocupa de cursanţii din Sibiu spune că "La Sibiu există un interes crescut pentru acest hobby, care nu e atât de costisitor pe cât ar crede unii. Avantajul oferit de bazinul Olimpia este adâncimea de aproape cinci metri. Mai mult, cei care fac cursul în ţară, vor putea beneficia în concediu de tot ceea ce au învăţat, nefiind nevoiţi să piardă câteva zile acolo, cu un curs de scufundări". Pentru mai multe detalii, cei interesaţi pot accesa www.scufundare.ro, pot suna la telefon 0743128886 sau pot adresa întrebări pe adresa calinscufundare@gmail.com.

La scufundări, în destinaţii exotice

În top-ul destinaţiilor accesibile pentru scufundări sunt Egipt şi Croaţia, dar există şi variante exotice precum Thailanda sau Mexic. Instructorul Călin Moga spune că la excursiile de şapte nopţi în Egipt, în sistem all inclusive, se organizează un program de cinci zile de scufundări care include două (la cerere trei) scufundări pe zi, masa şi băuturile răcoritoare pe parcursul zilei, iaht închiriat exclusiv pentru grup, excursii în zone propice pentru aventuri subacvatice. Tot programul costă aproximativ 150 de euro. "Adunând această sumă cu - să zicem - 500 de euro cât ar costa excursia în Egipt cu transport, taxe de aeroport, cazare, servicii all inclusive, obţinem un preţ total de 650 de euro, în care sunt incluse şi minim zece scufundări. Ceea ce trebuie subliniat, iahtul închiriat doar pentru grup ne poate duce în locuri unde nu toată lumea are acces, care oferă nişte peisaje de vis. Închipuiţi-vă cu e să înoţi printre peşti, corali, în jurul epavelor. Pot spune că este o distracţie la un preţ mai mult decât rezonabil", spune Călin Moga. Cei care doresc să se intereseze de astfel de pachete, pot obţine mai multe informaţii la Agenţia Mirage Travel situată pe Şoseaua Alba Iulia nr.6 (lângă Complexul Comercial) - tel. 0369.442960, partener al Clubului de scufundări Nautilus în acest program.
comentarii
1 comentarii

Asi dorii sa ma inscriu si eu in acest program.Am fost in Sharm El Sheick am facut pentru prima data snorkeling in Parcul Ras Mohamed -Egipt, a fost superb si mi-asi dori mult sa invat, sa imi dezvolt aptitudinile de scufundare in asa fel incat sa pot participa la scufundari aproape profesioniste ,incat sa pot prospecta mult mai profund frumusetile magnifice a a marii Rosii.
Barna Maria Ioana
09.11.2010 10:18
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Profesional PN

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia