logo
De ce să fie simplu, când se poate (foarte) complicat!?
De ce să fie simplu, când se poate (foarte) complicat!?
În 8 iunie 2016, domnul Mircea Stănilă din Sibiu (str. Moldovei nr. 11A) se adresa cu toată încrederea Primăriei Municipiului Sibiu (nr. de înregistrare 43.411 şi 43.613), cerând, între altele, montarea în dreptul imobilelor de la nr. 11-17 a unor calmatoare de trafic. "Pe strada noastră se circulă cu mare viteză în ciuda indicatoarelor care impun restricţii de 30 km/h şi noi, proprietarii celor 14 garaje existente în această zonă, nu ne putem scoate autoturismele în siguranţă pe partea carosabilă. Două din autoturismele familiei mele au fost accidentate aici în ultimii doi ani" - susţine dr. Mircea Stănilă.

În 14 iulie 2016, sub semnă­tu­rile doamnei Corina Bokor, vice­primar, respectiv Ioan Plesciuc, director tehnic, dl. Stănilă este înştiinţat, în scris, că "suges­tiile dvs. au fost reanalizate în Co­misia de Circulaţie şi s-a propus ame­najarea locurilor de parcare doar în zonele unde nu există garaje, lăsând liber accesul spre aces­tea. Pentru limitarea vitezei se vor monta, experimental pentru o perioadă de 6 luni, în zona tre­cerilor de pietoni, calmatoare de trafic".

Dl. Stănilă nu e mulţumit, se duce în audienţă la doamna vice­pri­mar Bokor (23.03.2017), care în 11 aprilie 2017 îi răspunde, a­dresa purtând semnătura direc­toru­lui general al Poliţiei Locale Sibiu, Adrian Gh. Aldea:

  • "În urma verificărilor în teren s-a stabilit că nu se impune montarea unor calmatoare de viteză, în afara celor existente la trecerea la pietoni şi am solicitat Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Sibiu să exe­cute acţiuni, cu aparatele radar din dotare, pentru identificarea vite­zomanilor. Privitor la parcarea unor autovehicule pe trotuar, care vă împiedică vizibilitatea la ieşirea în siguranţă din garaje, vă reco­mandăm să apelaţi la Dispece­ratul Poliţiei Locale, la telefon 0369/911, ocazie cu care echipa­jul cel mai apropiat se va pre­zenta, în cel mai scurt timp, pentru soluţio­narea problemei recla­ma­te. Vă asigurăm că activitatea Poli­ţiei Locale Sibiu... bla, bla, bla".

Ei, şi cum caruselul birocratic prin­sese viteză, posibil să fi ră­mas fără frâne, la sesizarea trimi­să IPJ Sibiu (nr. 2143020/19.05.2017), domnul Stănilă se pricopseşte cu un răspuns dezar­mant, de genul "Vă comunicăm că str. Moldovei nu face parte din categoria străzilor cu risc crescut de accidente, de altfel, de la înce­putul anului 2017 şi până în pre­zent, pe această stradă nu s-a pro­dus niciun accident rutier sol­dat cu victime. Cum pe această arteră administratorul drumului a montat calmatoare de viteză, considerăm că nu se impun acţiuni cu aparatura radar".

În faţa forţei "Sistemului", pus pe drumuri, la verificări, şi apoi o­bligat - de lege - să şi... "ela­bo­reze", vorba Ebei, răspunsuri doc­te, omul simplu, petentul, rămâne prost, cu ochii în soare.

Nu era oare, zic şi eu, nu dau cu parul, mult mai simplu să se monteze, de administratorul dru­mului (recte Primăria Sibiu), două calmatoare de viteză exact în zona periculoasă, care să tempereze vitezomanii şi astfel să le permită şi celor 14 proprietari de auto­turis­me să intre/iasă în siguranţă în/din propriile garaje?

Dar atunci coana BIROCRAŢIE ar rămâne fără obiectul muncii şi atâţia băgători de seamă ar trebui să se reprofileze în persoane utile nouă, tuturor. 

Sorin CRIVĂŢ


comentarii
2 comentarii

Domnul doctor stanila este un reclamagiu de profesie care crede ca se pricepe mai bine ca Primaria Sibiu, Politia Rutiera Sibiu si probabil ca oricine doar fiinca dansul este un mic dumnezeu pe strada moldovei. Probabil ca pe alte timpuri domnul doctor era mare scula dar deja toti vecinii pe care domnia sa i-a reclamat sau cam plictisit de el.Domunle doctor mai lasati oamenii in pace ca nu mai suntem pe timpul lui Ceausescu.
vivi dragan
06.12.2017 16:14
Problema vitezomanilor nu este noua. Pe strada Gh Asachi din Turnisor, recent renovata, s-au creat doua benzi generoase. Pe care se desfasoara adevarate curse de masini, cu toate ca fara competitori. Cei care vin de pe Str Zavoi, probabil frustrati (pe drept in parte deoarece din cauza lucrarilor nu se poate merge mai mult de 10 kmh) dupa ce trec podetul care desparte de Asachi, o "calca" in blana pana la intersectia cu Trandafirului. Cei care vin din sens invers, de pe Bieltz, vazand ditamai strada larga, fara NICIUN indicator de limita de viteza, fac la fel.
Interesant este faptul ca la intersectia cu Str Trandafirului este statie de autobuz pe ambele parti SI o trecere de pietoni. AICI ar fi binevenita o asa numita regulatoare de viteza sau cum s-o fi numind in limbaj modern, adica niste "bumper" e din cauciuc prinse de asfalt, caci indicatoarele de limita de viteza nu-si au rostul, nefiind nimeni sa sanctioneze depasirea de viteza.
Sa nu mai pomenim de uriasul nor de praf care se ridica in urma masinilor. Din cauza lucrarilor stradale, Str Gh Asachi este acoperita cu un strat gros de praf, in zilele uscate, sau cu un strat de noroi foarte fin in zilele umede. Drumarii ar trebui sa perieze drumul ZILNIC, nu cand isi aduc aminte.
BENE
06.12.2017 20:04
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia