logo
Cursuri de scriere creativă pentru adolescenţi, la BJ ASTRA
Liuba STARII
756 vizualizari
Cursuri de scriere creativă pentru  adolescenţi, la BJ ASTRA
Biblioteca Judeţeană ASTRA organizează un atelier de scriere creativă pentru adolescenţi. Cursurile se vor desfăşura, în perioada 2-20 iulie, şi vor cuprinde numeroase prezentări şi workshop-uri.

"Jocul de-a scrisul poveştilor poate fi o activitate captivantă în vacanţă, atunci când odihna presupune disponibilitatea forţelor interioare şi nevoia de a le orienta spre frumos, spre bine, spre adevăr, cu bucuria de a învăţa, dar fără încordarea din banca de la şcoală.
Înţelegerea unor mecanisme ale creaţiei este începutul unei prietenii trainice cu cartea pentru că dă sentimentul siguranţei în faţa provocărilor literaturii şi formează instrumentele necesare înţelegerii propriei personalităţi",
spun organizatorii.
Scopul proiectului constă în petrecerea orelor de vacanţă într-un mod plăcut şi folositor. Proiectul urmăreşte învăţarea unor metode de a deveni inspiraţi, prin producerea unor texte literare de către copii pentru copii. Printre obiectivele urmărite  se numără dezvoltarea competenţei de scriere creativă, constituirea unui cadru nonformal pentru exprimare personală şi întărirea relaţiei dintre iubitorii de literatură şi bibliotecă.

Calendarul activităţilor

În prima săptămână a cursurilor, va fi prezentată metoda binomului fantastic. Va urma prezentarea metodei culinare. A  treia săptămână va fi dedicată metodei ”Experienţă cu întâmplare”. La final, va avea avea loc o întâlnire de lectură în faţa altor copii înscrişi la atelierele ”BiblioVacanţa".
Cursurile de scriere creativă vor fi predate de prof. Alina Muraru. Înscrierile se fac pe adresa de email metodic.bjastra@gmail.com sau la Secretariatul Bibliotecii din strada George Bariţiu, nr. 7, etaj 1, corp B.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

turul ciclist

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia