Tribuna
Copiii învaţă să scrie cu litere chirilice, la şcoala din Ticera
Andra MARINESCU
2084 vizualizari
Copiii învaţă să scrie cu litere chirilice, la şcoala din Ticera
Copiii vor descoperi, până în decembrie, "O sală de clasă din perioada stalinistă" şi "Istoria scrisului pe teritoriul României", expoziţii organizate în şcoala din Ticera din Muzeul în Aer Liber. Aici, copiii vor participa la atelierul "Literele colorate", învăţând să îşi scrie numele şi prenumele cu litere chirilice.

"Copiii înscrişi în acest atelier se vor împărți în grupe de câte patru și vor realiza propria letrină (literă majusculă, de obicei ornată, folosită îndeosebi în cărţile cu poveşti şi basme), pornind de la iniţiala prenumelui. Apoi, se pot fotografia, spre exemplu, cu aceste letrine. Hârtia ornamentată în culori va fi tăiată în bucăţi, iar fiecare copil își va lua propria creaţie desenată sub forma unui afiș. În acest fel, elevii pot cunoaşte mai multe elemente practice din istoria scrisului de pe teritoriul României", spune Tinela Pătruţ, pedagog muzeal CNM ASTRA.
Materialele pe care le vor folosi toţi cei înscrişi vor fi următoarele: tocuri cu peniță, cerneală, hârtie , creioane HB, creioane colorate, rolă hârtie, foarfece. Prețul atelierului este de 5 lei/ copil, intrarea în muzeu fiind inclusă în acest tarif. Atelierul se adresează copiilor din clasele primare, gimnaziale și de liceu. 
Detalii și programări pot fi obţinute de luni până vineri, între orele 08:15 – 16:00 de la Raluca Ioana Andrei (0751166526, raluca.andrei@muzeulastra.com) sau Tinela Maria Pătruț (0751166534, tinela.patrut@muzeulastra.com).
Acţiunile CNM ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA