logo
Centenarul aduce un drapel de 450 de metri pătrați, "Sus, pe Muntele din Jina”
Liuba STARII
752 vizualizari
Centenarul aduce un drapel de 450 de metri pătrați,
Aproape o jumătate de secol a trecut de când a luat naştere Festivalul "Sus pe muntele din Jina”. În weekend, cea de-a 48-a ediţie a celui mai vechi festival al satelor sibiene îi va aduna din nou pe localnicii şi turiştii interesaţi de tradiţiile din comuna Jina.

În Anul Centenarului, în programul festivalului va fi inclus și un moment special, simbolic pentru Marea Unire. Potrivit organizatorilor, copiii din Jina vor prezenta duminică, în acordurile Fanfarei Academiei Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu, un drapel de 450 de metri pătrați, care va fi întins apoi pe unul dintre dealurile din apropiere. Tricolorul va fi vizibil din Șesul Jinarilor, locul unde se va desfașura Festivalul "Sus, pe muntele din Jina”.

“Pentru comunitatea noastră, festivalul este cea mai bună ocazie de a arăta lumii ceea ce suntem, iar ceea ce suntem înseamnă România. Cu bune și cu rele, această țară este casa noastră și de aceea vom face vizibile culorile naționale, la Jina, în semn de respect. Uneori este nevoie de un simbol puternic, rezistent la provocările prezentului pentru a ne aduce aminte nu doar că acum 100 de ani românii s-au unit, ci și de ce s-au unit: ca să construiască împreună o țară puternică!”, spune  Vasile Gheorghe Beschiu, primarul comunei Jina.

Sâmbătă, de la ora 16, spectatorii se vor bucura de momente artistice susţinute de formaţii de dans din judeţele Vâlcea, Alba şi Sibiu. De asemenea, la ora 19, va cânta o formaţie condusă de cunoscutul instrumentist Adi Neamţu. În plus, pe scena festivalului vor urca Mihaela Petrovici, Dumitru Stoicănescu şi soţii Maria şi Mihai Nemeş. În program este cuprinsă, sâmbătă seara, la ora 22  şi proiecţia unuia din filmele celebrului regizor Dumitru Budrala. Prima zi a festivalului se va încheia cu focuri de artificii.

Duminică, 5 august, la ora 11.30,  pe scena de la Jina vor urca autorităţile locale şi judeţene, iar de la ora 12.30 formaţiile locale de dansuri şi de fluieraşi, precum şi soliştii locali. În a doua parte a evenimentului vor evolua profesioniştii Ansamblului "Cindrelul Junii Sibiului" şi cunoscuta interpretă Stana Stepanescu.

“Îi invităm pe toți cei care vor să ne revadă sau să ne cunoască să urce la Jina, la întâlnirea cu tradițiile și cu o comunitate unică. Suntem bucuroși de oaspeți și gata să îi primim pe toți cu cinste și respect”, mai spune primarul Beschiu.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia