logo
Ce a rămas pe la Curmătură după "Câmpeneasca" de Paşti
Ce a rămas pe la Curmătură după

"De PAŞTE, românii au încins grătarele"... A, şi "au petrecut pe cinste", aşa cum se cuvine la asemenea mari sărbători. Că nu poţi merge la iarbă verde, la, să zicem (că de acolo avem pozele), Curmătura Ştezii, pe scurt "Curmătură" doar să îţi clăteşti ochii cu peisajul superb de munte, să îţi clăteşti plămânii cu aerul montan care nu se poate compara cu aerul urban sau să îţi clăteşti mintea bucurându-te de sărbătoarea Învierii Domnului sau măcar de "liberele" de la lucru aferente. Românul e om gospodar. Tot timpul caută să-şi facă de lucru, chiar şi când e vorba de relaxare. Aşa că, "de sărbători" care a fost cea mai la îndemână distracţie? Grătăreala la Curmătură. Sau şi la Curmătură. Zis şi făcut.

După ce şi-au umplut paginile de profil "de pe reţelele de socializare" cu iepuraşi, ouă, drob, după ce au primit îndemnul sau au îndemnat să "Paşte fericit", s-au apucat de lucru. Că e mult de lucru atunci când bagi un grătar. E chiar mai mult lucru decât relaxare. Dar asta este, fiecare se distrează cum vrea şi îi cade bine. Chiar şi la grătar, la Curmătură.

Ce rămâne, rămâne...

Vă mărturisim că, analizând decorul post - "Paşte fericit" în sânul naturii, am remarcat că parcă e mai curat decât era în alte dăţi. Sau or fi strâns oamenii la plecare, sau or fi strâns alţii după oamenii care au plecat, cert e că nu mai e atmosfera aceea post-dezastru ecologic de acum ceva ani. Dar totuşi... Unii se pare că au păscut fericiţi de Paşti şi au lăsat TOT tradiţionalele gunoaie "afterparty".

De exemplu, o pereche de cizme de damă, culoare neagră, imitaţie piele, cu fermoar. Ce e drept, a fost şi cald pentru asemenea încălţăminte. Alţii au înlocuit anvelopele de iarnă pe care le-au aprins festiv până s-au stins "natural" de a rămas doar armătura metalică. Au mai fost şi oameni gospodari, care au adunat resturile frumos, în plase: beri la doză, beri la sticlă, băuturi energizante, cafele "To Go", şerveţele, coji de banane, un ardei kapia, iar energizante, pachete goale de ţigări. Şi tot ca nişte gospodari, le-au lăsat în decor, la marginea drumului, că verdele ierbii era prea monoton şi monocrom. E clar, ca în toată ţara, unii au venit la "natură" să petreacă Paştile şi au făcut după aceea curat. Alţii doar au păscut fericiţi şi şi-au lăsat gunoiul acolo.

Apropo, ştiţi câte rezultate dă Google cu "au încins grătarele"?  5.150, cam slăbuţ. În schimb, "Paşte fericit" are 504.000.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
cascaval
Licitatie publica

accentmedia