logo
Bursa din Sibiu, pe drumul cel bun
Ana Maria MĂTUŞOIU
2116 vizualizari
Bursa din Sibiu, pe drumul cel bun

SC ARO Palace a devenit de vineri noua societate listată în cadrul sistemului alternativ de tranzacţionare al Sibex. Admiterea la tranzacţionare a fost consemnată ieri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul SC Sibex SA, şi a fost marcată prin tradiţio­nalul „sunat al clopoţelului” care a deschis sesiunea de tranzacţio­nare a acţiunilor SC ARO Palace S.A.

La evenimentul de listare a acţiunilor Societăţii Comerciale din Braşov au fost prezenţi directorul general Sibex, Ovidiu Petru, vice­preşedintele executiv SIF Transil­vania, Iulian Stan, directorul general Aro Palace, Daniela Ti­beică şi directorul general al Depozitarului Sibex, Cristina Munteanu. Admi­terea la tranzacţionare a ARO PALACE reprezintă deschiderea companiei ARO Palace S.A. către piaţa de capital, dar şi către inves­titorii aflaţi în permanentă căutare de companii care să mani­feste o totală deschidere şi transparenţă faţă de piaţă.
"Suntem bucuroşi să vedem că atât eforturile noastre şi încrederea pe care o avem în piaţa de la Sibiu, dar mai ales seriozitatea şi perfor­manţele companiei dumneavoas­tră au făcut posibil acest eveniment şi astăzi pornim tranzacţionarea pentru acţiunile ARO Palace", a spus Ovidiu Petru. Oficialul Sibex a adăugat că "listarea ARO Palace la Sibiu Stock Exchange reprezintă un pas important în evoluţia compa­niei, care va aduce un plus de notorietate activităţii desfăşurate de societate, a performanţelor, a poziţiei pe care o deţine pe piaţă, precum şi la creşterea credibilităţii şi prestigiului societăţii în relaţiile cu partenerii de afaceri şi potenţialii investitori".

Cine este SC ARO Palace S.A.?

Întâlnirea de ieri s-a desfăşurat sub forma unei dezbateri, unde cei prezenţi au formulat întrebări legate de noul parteneriat. ARO Palace este lider recunoscut pe piaţa turistică internă şi internaţională, prin servicii de cazare şi alimentaţie publică la un standard calitativ ridicat. "Este cea mai veche societate de turism din Braşov, o companie care are tradiţie, istorie, potenţial. Este cea mai mare companie pentru că are peste 1.000 de locuri de cazare pe o paletă foarte largă, de la o stea şi până la 5 stele. Este singurul hotel din Braşov de 5 stele, iar pe partea de restaurant are aproape 2.000 de locuri", a declarat directorul ARO Palace. De asemenea, aceasta a menionat că listarea acţiunilor ARO Palace la Sibex reprezintă un pas semnificativ către accesul pe piaţa de capital. În acest sens, Iulian Stan a spus că "economia are o creştere rezonabilă şi credem că e momentul să folosim şi facilităţile pieţei de calitate în această perioa­dă". De asemenea, a anunţat că urmează noi listări pentru bursa din Sibiu.

Parteneriat cu Bursa din Atena

În cadrul conferinţei de presă s-a discutat şi situaţia actuală a Bursei din Sibiu, "În ultimele opt luni am demarat proiecte de anvergură şi  am semnat parteneriate aşteptate de foarte mulţi ani, inclusiv listarea de astăzi este aşteptată de mult timp", a spus Ovidiu Petru despre compania la conducerea căreia se află.
În cursul anului trecut, Sibex a încheiat un acord de parteneriat cu Operatorul Pieţei de Energie Elec­trică şi Gaze Naturale „OPCOM” având ca obiect dezvoltarea şi lan­sarea la tranzacţionare a contrac­telor futures pe energie pe piaţa reglementată de instrumente finan­ciare derivate, parteneriat care se estimează că se va concretiza în cursul acestui an. De asemenea, la începutul lunii februarie, Sibex a semnat un  acord de cooperare cu Bursa de la Atena, una dintre cele mai puternice burse din Europa.
Parteneriatul presupune dez­voltarea unei platforme comune prin care participanţii de pe piaţa din Grecia şi din Cipru pot accesa piaţa din Sibiu, iar la rândul lor, participanţii Sibex vor avea acces la  piaţa din Atena.
"Aceste parteneriate vor arăta că Sibex se transformă, intră pe o dezvoltare specifică marilor operatori din regiune. Bursa din Sibiu are absolut toate segmentele unei burse adevărate, suntem pe o traiectorie bună, în luna ianuarie am avut o dublare de volum faţă de luna ianuarie a anului trecut. Raportat la ceea ce facem noi, considerăm că Bursa începe să-şi revină", a adăugat directorul ge­neral Sibex.comentarii
3 comentarii

ba cam de mult nu s-a mai vorbit de prima bursa din romania formata dupa revolutie si urmata de aia dela copy -paste de la bucuresti si dupa ce iau invatat cu ce se maninca o bursa de marfuri si -au trimis omul de casa si gata defaimarea luat bani si tuleo ,ba dar marile orasecare au atitea unversitati de renume judetean ma refer la cluj ,iasi ,timisoara ,craiova etc nimic de o bursa ,copy -paste ce faceti
bursa
01.03.2014 03:40
Acţionarii SIF3 Transilvania au fost convocaţi, pentru 28 aprilie 2014, să decidă repartizarea profitului din 2013 la rezerve şi majorarea capitalului cu 109,2 milioane de lei, la 218,42 milioane de lei, prin utilizarea rezervelor constituite din profit.
SIF Transilvania (SIF3) a
si asta
01.03.2014 09:29
Ana Maria Matusoiu, cu respect iti spun, documenteaza-te mai bine inainte sa pui titlurile. Drumul cel bun la Sibex s-a cam terminat prin 2011. Listarea ARO Palace nu a adus nimic. Zero interes in prima zi de tranzacacţionare şi zero si azi pana la ora 16.00. Daca ai fi documentat bine tema, ai fi vazut ca au mai fost recent doua listari - care au fost un esec. Nicio tranzactie. Parteneriatul cu grecii e un compromis ca sa nu moara piata iar rezultatele companiei sunt foarte slabe. Sibex nu e o bursa in adevaratul sens al cuvantului. E doar un SRL speculativ condus de niste amatori.
Nicolae
03.03.2014 16:16
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

artmania

sound

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia