logo
FITS
55 de sibience au născut gemeni, iar trei au născut tripleți. Sibiul are, din 2018, peste 3.000 de cetățeni noi
Laura BUCIU
3530 vizualizari
55 de sibience au născut gemeni, iar trei au născut tripleți. Sibiul are, din 2018, peste 3.000 de cetățeni noi

Numărul nașterilor înregistrate la maternitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a crescut, în 2018, pentru al șaselea an consecutiv, spun reprezentanții unității medicale.

Potrivit datelor statistice, la maternitatea spitalului au fost, în 2018, 3.023 de nașteri, dintre care 55 gemelare și trei de tripleți.

  • „Per total, s-au înregistrat 3.084 de nou-născuți, dintre care 1.526 de băieți și 1.558 de fete, cu 1,2% peste numărul nou-născuților din 2017. Comparativ cu anul 2013, numărul nașterilor din 2018 este mai mare cu peste 22%”, a spus Decebal Tădăriță, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Potrivit acestuia, cea mai „prolifică” lună din anul precedent a fost septembrie cu 303 de nou-născuți, iar cea mai slabă – aprilie, cu 229 nou-născuți.

  • „Motivul principal al creșterii adresabilității către maternitatea SCJU Sibiu din ultimii șase ani este reprezentat de condițiile foarte bune din cadrul acesteia, atât din perspectiva facilităților de cazare (saloane de tip roaming-in, cu două paturi și grup sanitar propriu) cât și a celor de îngrijire și tratament, personalul medical al maternității având printre cele mai bune rezultate din țară”, a mai spus Todăriță.

Maternitatea din Sibiu este una dintre cele mai moderne din România, după ce a traversat un proces complex de reabilitare şi modernizare. Calitatea serviciilor oferite este una de nivel european, mamele şi copiii fiind îngrijiţi în spații complet renovate, modernizate și dotate corespunzător.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia