Tribuna
Wimbledon / Ce revenire! Halep, în semifinale! "Mă simt proaspătă"
Wimbledon / Ce revenire! Halep, în semifinale!
Pentru a doua oară în carieră românca atinge semifinalele turneului Wimbledon după ce a învins-o pe Shuai Zhang cu 7-6 (4), 6-1. Halep a revenit spectaculos după ce era condusă cu 4-1 în primul set, salvând 4 mingi de dublu break.

 

Simona Halep s-a calificat pentru a doua oară în semifinalele turneului de la Wimbledon după victoria de ieri, cu scorul de 7-6 (4), 6-1, pe Shuai Zhang (50 WTA). Acesta este cel mai bun rezultat pentru româncă în acest an la un turneu de Grand Slam. Halep a mai jucat în penultimul act la Wimbledon acum 5 ani.
Chinezoaica de 30 de ani a dominat-o pe Halep în prima parte a setului întâi. Zhang a servit agresiv şi a lovit puternic de fiecare dată, alergând-o serios pe româncă. Fostul lider mondial a avut replică abia la 4-1 şi 40-15 pentru Zhang, când a început, la rândul său, să o plimbe pe chinezoacă dintr-o parte într-alta a terenului cu mingi lungi. Halep a salvat patru mingi de dublu break şi implicit de 5-1, într-un ghem cu şase egalităţi. În ghemul următor, românca a beneficiat de primele două mingi de break, fructificând-o pe a doua, apoi şi-a făcut în sfârşit uşor serviciul, egalând la 4. Setul a mers în tie-break, în care jucătoarea chineză a greşit mai mult şi Halep s-a impus cu 7-4, după 58 de minute de joc.
În setul al doilea, Shuai Zhang nu a mai avut replică, reuşind doar un ghem, la 0-1. Halep a defilat şi a câştigat cu 6-1, într-o oră şi 26 de minute, luându-şi revanşa după ce pierduse ultimele două meciuri în faţa sportivei din China.

  • "Am muncit din greu, chiar dacă am fost condusă, ştiam că va lovi foarte tare fiecare minge. M-am gândit că azi trebuie să lupt foarte tare. Am energie, mă simt bine, proaspătă, sănătoasă, cred că joc cel mai bun sezon al meu pe iarbă. Nu mă uit la meciul adversarelor, am timp de recuperare, vreau doar să mă bucur de următorul meci", a declarat Simona Halep după meci la Eurosport.

Anterior, Zhang conducea cu 2-1 în partidele cu Halep. Victoriile chinezoaicei sunt din 2016, scoruri 6-4, 6-3, în turul I, la Australian Open, şi 6-0, 6-3, în optimi, la Beijing. Românca s-a impuns în 2012, în turul întâi la Indian Wells, scor 6-1, 6-1.
"Mă aşteptam să joace bine, m-a bătut ultimele două dăţi când ne-am întâlnit. Am fost puţin nervoasă înainte de meci, ştiam că va lovi puternic. Dar am luptat. Ştiam că dacă sunt sută la sută la fiecare minge, voi reuşi să-i rup ritmul. Acest lucru s-a întâmplat în setul doi. De la prima mea semifinală aici, în urmă cu 5 ani, totul s-a schimbat. Acum am mai multă experienţă şi sunt mai încrezătoare. Ador să joc pe iarbă. Este pentru prima oară când spun asta", a mai spus Halep.
Simona Halep va da piept în semifinale cu câştigătoarea din partida Karolina Muchova (Cehia), locul 68 WTA -  Elina Svitolina (Ucraina), locul 8 WTA.
 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA