logo
Weekend de vis pentru sportul românesc! Glasgow, cu noroc pentru ”tricolori”! 11 medalii la Campionatele Europene, la canotaj, gimnastică și natație. Plus Buzărnescu, victorie în California!
Ovidiu BOICA
1283 vizualizari
Weekend de vis pentru sportul românesc! Glasgow, cu noroc pentru ”tricolori”! 11 medalii la Campionatele Europene, la canotaj, gimnastică și natație. Plus Buzărnescu, victorie în California!
Echipajele României de canotaj au obținut 7 medalii în finalele de la Glasgow. Tot în Scoția, junioarele din lotul național de junioare au urcat de trei ori pe podium, iar înnotătorul Robert Glință a luat ”argintul” la 50 metri spate. Ghiciți unde? La Glasgow, în Scoția. La toate astea se adaugă primul titlu din carieră obținut de Miki Buzărnescu, la 30 de ani, în California, după o finală de vis cu grecoaica Sakkari.

 

Glasgow a fost capitala sportului continental, weekendul trecut, iar capitala Scoției le-a purtat noroc românilor. ”Tricolorii” au urcat pe podium atât la canotaj, cât și la gimnastică și natație.

România a obţinut şapte medalii la Campionatele Europene de canotaj, fiind liderul clasamentului pe naţiuni. Dintre acestea, trei au fost de aur, în probele de dublu rame feminin (Mădalina Beres, Denisa Tîlvescu), 4 rame masculin (Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari, Ciprian Huc, Mihai Vasile Ţigănescu) și 8+1 feminin (Ioana Vrânceanu, Viviana Iuliana Bejinariu, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Beatrice Mădălina Parfenie, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu şi Daniela Druncea).

Echipajul de 4 rame feminin (Roxana Georgiana Parascanu, Mădălina Hegheş, Mădălina Gabriela Caşu şi Iuliana Buhuş) a obținut medalia de argint, la fel ca cel de dublu vâsle masculin (Marian Enache/Ionuţ Prundeanu), iar echipajul masculin de 8+1, format din Alexandru Cosmin Macovei, Constantin Adam, Adrian Damii, Sergiu Vasile Bejan, Vlad Dragoş Aicoboae, Constantin Radu, Alexandru Matinca, Cristi Ilie Pîrghie şi Adrian Munteanu, a obţinut medalia de bronz.
Tot pe cea de-a treia treaptă a podiumului s-a clasat și echipajul format din Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă, la dublu rame masculin.
 
Trei medalii pentru gimnaste
Ioana Stănciulescu a câştigat, duminică, medalia de aur în concursul de sol din cadrul Campionatelor Europene de gimnastică de la Glasgow, la junioare. Stănciulescu, care a concurat ultima în finala de la sol, a fost notată cu 13.433.

Cealaltă româncă din finala de la sol, Antonia Duţă, s-a clasat pe locul 4, cu un punctaj de 19.900, la egalitate cu medaliata cu bronz, britanica Amelie Morgan, şi cu ocupanta poziţiei cinci, rusoaica Vladislava Urazova.
Denisa Golgotă a cucerit, tot duminică, medalia de argint în finala de la sol a Europenelor de la Glasgow. Aceasta a fost a doua medalie a României şi a Denisei Golgotă la această ediţie a CE, după bronzul de la sărituri.

La sol, românca a fost notată cu 13.600.Medalia de aur i-a revenit franţuzoaicei Melanie de Jesus, cu 13.766, iar bronzul belgiencei Axelle Klinckaert, cu 13.400.
Tot duminică, Denisa Golgotă a câştigat medalia de bronz, în finala probei de sărituri din cadrul Campionatelor Europene de la Glasgow. Românca a obţinut notele 14.500 şi 13.833, având o medie de 14.166. ”Aurul” i-a revenit sportivei Boglarka Devai din Ungaria, cu 14.349, urmată de Angelina Melnikova din Rusia, cu 14.233, care a luat argintul.
Silviana Sfiringu a concurat duminică în două finale, la sărituri şi la bârnă, în întrecerea rezervată junioarelor. La sărituri, ea a ocupat locul 5, cu media 13.849. Aurul a fost câştigat de italianca Asia D’Amato (14.233). La bârnă, românca s-a clasat pe 6 (12.700), în timp ce medalia de aur i-a revenit tot unei italience, Giorgia Villa (13.633).
 
Robert Glinţă, vicecampion european la nataţie, la 50 m spate
Sportivul Robert Glinţă a câştigat, sâmbătă, medalia de argint în proba de 50 de metri spate din cadrul Campionatelor Europene de nataţie, la Glasgow. Glinţă a fost cronometrat cu timpul 24.55.
Medalia de aur a fost obţinută de rusul Kliment Kolesnikov, cu timpul 24.00, iar pe locul trei s-a clasat irlandezul Shane Ryan, cu timpul 24.64. Kolesnikov a stabilit, cu timpul din finală, un nou record mondial şi european, la seniori şi juniori.
 
Buzărnescu, primul titlu din carieră, la 30 de ani
Mihaela Buzărnescu, locul 24 WTA şi cap de serie numărul 5, a câştigat primul trofeu din carieră, după ce a întrecut-o, cu 6-1, 6-0, pe sportiva Maria Sakkari din Grecia, locul 49 WTA, în finala competiţiei de categorie Premier de la San Jose.
Ultimul act al turneului american, mutat din acest an de la Stanford la San Jose, a fost mai uşor pentru jucătoarea română decât majoritatea partidelor jucate în California. După două finale disputate în acest an şi pierdute la Hobart şi Praga, a venit rândul triumfului pentru Mihaela Buzărnescu, primul din cariera ei, la 30 de ani, vârstă pe care nu şi-o arată pe teren.

Mihaela Buzărnescu face performanţă după performanţă în ultima perioadă şi devine a doua jucătoare română care pătrunde în primele 20 de jucătoare ale lumii în ultimii peste 20 de ani, după Simona Halep şi tot a doua româncă învingătoare într-un Premier, în acest deceniu, tot după actualul lider WTA. Înaintea lor, Alexandra Dulgheru câştiga Premierul de la Varşovia, în 2010.
 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia