Tribuna
”Vulturii” au 2-0 cu oltenii. CSU, la un meci de marea finală
Ovidiu BOICA
1115 vizualizari
”Vulturii” au 2-0 cu oltenii. CSU, la un meci de marea finală
BC CSU Sibiu - SCM ”U” Craiova 88-59 © Emoții galben-albastre / Cristi COJOCARIU
Baschetbaliștii sibieni au câștigat, în această seară, la diferență de aproape 30 de puncte meciul al doilea din semifinala cu SCM ”U” Craiova. ”Galben-albaștrii mai au nevoie de un succes în următoarele 3 jocuri pentru a se califica în finala mare a campionatului.

 

CSU Sibiu este cu un pas și jumătate în finala mare a Ligii Naționale după ce s-a impus în primele două meciuri ale seriei cu SCM ”U” Craiova. După 83-61 în prima partidă, una în care și-au asigurat victoria în repriza secundă, după ce erau conduți la pauză cu 43-40, ”galben-albaștrii” au făcut instrucție, în această seară, cu jucătorii lui Todorov.
”Vulturii” au avut un start de meci lansat, conducând cu 11-0 după primele 5 minute. Koreniuc a inaugurat într-un târziu tabela și în dreptul oaspeților, dar recitalul jucătorilor lui Dan Fleșeriu și Cătălin Vulc a continuat și, la pauza mare, CSU conducea cu 20-8.
Sibienii au continuat să facă legea pe parchet și, la jumătatea actului secund, aveau deja +19 (31-12). CSU a câștigat și sfertul doi, cu 21-16, astfel că, la pauza mare, conducea cu 42-24.
Demonstrația de forță a continuat și la reluare, iar ”lunetistul” Tamulis a dus pentru prima dată diferența la peste 20 de puncte cu o triplă (50-29).
Cel mai mare ecart, în sfertul trei, a fost de 29 de puncte (61-32), iar ultimele 10 minute au început de la scorul de 69-41.
”Galben-albaștrii” au continuat să facă show în actul decisiv. Hardy și Pratt au smuls ropote de aplauze cu slam-uri de senzație, iar CSU a depășit, la un moment dat, bariera a 30 de puncte (86-55). În final, jucătorii lui Fleșeriu și Vulc junior s-au impus cu 88-59 și vor încerca să rezolve calificarea în trei meciuri. Seria se mută acum la Craiova, unde vineri, 17 mai, de la ora 17:15, este programat meciul al treilea. Dacă va mai fi nevoie, cele doă echipe se vor reîntâlni, tot în Bănie, două zile mai târziu, de la 16:45, iar în cazul egalității, calificarea se va decide la Sibiu.
Pentru BC CSU Sibiu au evoluat Justas Tamulis (18 puncte), Isaiah Philmore (14), Kevin Hardy (13), Randal Falker (12),  Mirel Dragoste (10),, Monyea Pratt (9), Chris Cooper (6), Lucas Tohătan (3), Aurelian Gavriloaia (3), Dragoș Gheorghe, Will Brosser și Aurelian Varga.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

Sibiul de odinioara

fmct

Comunicat de presa smart city parking

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia