logo
Vecerdea, directorul Sibiu Open: ”În niciun moment nu m-am temut că Simona poate pierde finala cu Stephens pe zgură”
Ovidiu BOICA
2056 vizualizari
Vecerdea, directorul Sibiu Open: ”În niciun moment nu m-am temut că Simona poate pierde finala cu Stephens pe zgură”
Marius Vecerdea, managerul Clubului Sportiv Pamira și directorul Sibiu Open, a declarat, în exclusivitate pentru cotidianul Tribuna, imediat după succesul Simonei Halep la Roland Garros, că a fost sigur de victoria româncei chiar și în momentul în care era condusă cu 1-0 la seturi și 2-0 în setul al doilea. Vecerdea i-a trimis Simonei un mesaj de felicitare, cum procedează de fiecare dată după un meci al numărului unu mondial

 

- Cum ai trăit finala Simonei cu Stephens?
- Pe mine m-a impresionat, în primul rând, cum a trăit Simona această finală. A fost mult mai stăpână pe ea acum, față de celelalte finale de Grand Slam jucate. A fost ceva nespecific ei. Așteptam mai multă emoție după un punct câștigat, dar în niciun moment nu s-a bucurat exagerat, deși unele puncte au fost obținute într-un mod miraculos. Rămâne de văzut cum va negocia momentul. Până acum, Simona Halep era liderul clasamentului WTA, dar îi lipsea un titlu de Grand Slam. Acum are în palmares și o asemenea victorie. Este ceva nou petru Simona, este lider incontestabil.

- După primul set, pierdut cu 6-3, te mai așteptai la o revenire a Simonei?
- Da, din mai multe puncte de vedere. Cel puțin două! În general, pe zgură, jucătoarele din America rar reușesc să aibă același ritm în două seturi consecutive, să domine de la un capăt la altul două seturi la rând. Apoi, Simona n-a cedat niciodată în momentele dificile. Așa a fost și acum. Speram într-o revenire a Simonei și, totodată, ca Stephens să piardă din agresivitate. S-a demonstrat încă o dată că tenisul poate oferi surprize indiferent de scor. Am văzut asta în cei peste 30 de ani de tenis în care am activat până acum.

- Ai peste 30 de ani de tenis în spate?
- Da! Am început de la 9 ani, adică exact acum 35 de ani...

- I-ai trimis vreun mesaj Simonei după finala de la Paris?
- Da! De fiecare dată o fac.

- Ce i-ai scris?
- Nu ceva deosebit. Am felicitat-o! Îi voi spune mai multe în momentul în care ne vom întâlni din nou față în față.

- Am uitat să te întreb, unde ai urmărit finala, din tribunele arenei d ela Paris, sau acasă?
- Acasă! Am fost la Roland Garros în prima săptămână doar, anul acesta.

- Pe lângă victoria Simonei, ai avut încă cel puțin un moment de bucurie...
- Așa este. Marco Cecchinato a ajus până în semifinale, unde a pierdut în fața lui Dominik Thiem. Cecchinato este finalist la Sibiu Open, acum trei ani, iar în 2017 a câștigat finala la dublu cu Donati, tot în turneul nostru.
 
Victoria Simonei Halep a fost salutată cu bucurie nu numai de miile de români aflați în tribunele arenei, la Roland Garros, sau de milioanele de telespectatori. Românca a fost felicitată imediat după victoria obținută în finala de la Paris, pe contul personal de Facebook, și de președintele României, fan declarat al tenisului. În numai 10 minute, postarea lui Iohannis a strâns 10.000 de like-uri.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

saltsib

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia