logo
spartan
Vasile Miriuță, noul antrenor principal al echipei FC Hermannstadt. "Băieţii au caracter, împreună vom face treabă bună"
Ovidiu BOICA
1727 vizualizari
Vasile Miriuță, noul antrenor principal al echipei FC Hermannstadt.
După 12 etape, Alexandru Pelici a fost înlocuit la conducerea tehnică a echipei sibiene cu Vasile Miriuță. Noul antrneor și-a început munca la noua sa echipă astăzi, când a condus primul antrenament pe ”Municipal”.

 

Alexandru Pelici și-a reziliat contractul cu FC Hermannstadt. Ca de obicei când rezultatele întârzie să apară, cel găsit vinovat a fost antrenorul, iar oficialii grupării sibiene și Pelici au ajuns la un acord pentru o despărțire pe cale amiabilă. ”Divorțul” s-a produs în jurul prânzului, iar câteva ore mai târziu Vasile Miriuță, al cărui nume s-a tot vehiculat în ultimele zile la Sibiu, a semnat până în vara anului 2019 cu FC Hermannstadt, pe care speră să o ducă până p locul 8 în Liga 1.
Miriuță a și condus primul antrenament al noii sale echipe, pe gazonul Stadionului ”Municipal”.
  • ”Nu mi-a fost greu să ajung la o înțelegere cu oamenii de aici. Așa suntem noi, ardelenii. Ne-am cunoscut prima dată ieri, iar astăzi am semnat. Sunt niște oameni minunați, care doresc binele echipei, așa cum îl doresc atât eu, cât și toată suflarea din oraș, inclusiv jucătorii. Am semnat un contract valabil până la anul, în vară. Eu unul îmi doresc clasarea pe unul din primele 8 locuri. Jucătorii sunt băieți buni, muncitori. Le-am spus și lor că o luăm de la zero. Chiar au caracter și sunt sigur că împreună vom face treabă bună, pentru că e în interesul tuturor, și al lor mai ales, să joace foarte bine”, a declarat noul antrenor principal al echipei sibiene.
Conform unui comunicat de presă al clubului sibian, Vasile Miriuță a mai declarat că staff-ul tehnic va fi completat cu încă trei membri, iar la nivelul lotului o decizie va lua după ce îi va vedea câteva zile la antrenamente pe jucători. ”Mai vin un antrenor secund, care e și metodist, un doctor și un kinetoterapeut. În ceea ce privește lotul, vom vedea în zilele următoare. Dacă vom mai aduce, trebuie să aducem ceva mai bun decât avem. Îmi trebuie câteva zile să vedem ce și cum. Am văzut câteva jocuri, mi-am făcut o părere, dar orice jucător care ne poate ajuta e bine-venit”, a mai spus tehnicianul.
Miriuță a făcut referire și la parcursul echipei FC Hermannstadt în prima parte a sezonului, considerând că ”alb-roșii” au fost urmăriți de ghinion: ”Le-a lipsit și șansa. În fotbal trebuie să ai și noroc”.
 
Cine este Miriuță

Vasile Miriuță are 50 de ani și este născut în Baia Mare. Ca jucător, a îmbrăcat tricoul echipelor FC Maramureș, Dinamo București, Gloria Bistrița, Gyor ETO, Videoton, Ferencvaros, Ujpest (ultimele patru din Ungaria), Cottbus și Duisburg (ambele din Germania). A fost selecționat în echipa națională a Ungariei, pentru care a evoluat în 9 meciuri, marcând un gol.
Cariera de antrenor și-a început-o în Germania, la echipa U19 a clubului Energi Cottbus. A mai trecut pe la echipa a doua a clubului din Cottbus, Ceahlăul Piatra Neamț, CFR Cluj, Gyor ETO, ASA Tg. Mureș, Cottbus și Dinamo București. Ultima sa echipă a fost Dinamo, de care s-a despărțit în primăvara acestui an.
 
Mesaj pentru suporterii sibieni din partea lui Alex Pelici
Antrenorul de numele căruia se leagă cele mai mari performanțe din istoria de 4 ani a clubului sibian, Alexandru Pelici, s-a despărțit cu cuvinte frumoase de suporterii FC Herannstadt. ”Le mulțumesc tuturor celor care mi-au fost alături în toată această perioadă de un an și jumătate. Avem amintiri frumoase împreună, de la parcursul foarte bun în Liga 2 și finala Cupei României, la promovarea în Liga 1. Îi asigur că îi iubesc și îi voi purta tot timpul în sufletul meu. Încă o dată le mulțumesc pentru tot. Îi respect!” a declarat Pelici la despărțirea de FC Herannstadt.

După 12 etape, FC Hermannstadt ocupă locul 13 în clasamentul Ligii 1, cu 8 puncte. În etapa viitoare, echipa sibiană joacă la Tg. Mureș, pe Stadionul ”Trans-Sil”, cu Astra Giurgiu. Meciul e programat sâmbătă, 20 octombrie, de la ora 16:00.
 
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

sounds

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
artmania
Licitatie publica

accentmedia