Tribuna
Astra film
"Uraganul" Simona a măturat pe jos cu Svitolina. Finală, în premieră, la Wimbledon, pentru Halep. "Nu a fost atât de uşor pe cât o arată scorul"
b.o.n.
1332 vizualizari
Simona Halep, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 7, s-a calificat pentru prima dată în finala turneului de la Wimbledon, după ce a învins-o, astăzi, cu scorul de 6-1, 6-3, în 72 de minute, pe ucraineanca Elina Svitolina, numărul 8 mondial şi cap de serie numărul 8.

 

Simona Halep va juca a cincea finală de Grand Slam, a treia în acest an la un turneu şi cea cu numărul 36 din carieră (în total), la simplu, după ce a învins-o în numai o oră şi 12 minute pe Elina Svitolina. Românca şi-ar putea trece în palmares al doilea titlu de Mare Şlem după cel câştigat anul trecut, la Roland Garros, anul trecut.
Meciul de pe terenul central a început echilibrat. Halep a fost cea care a dat tonul atacului, cea care şi-a luat responsabilitatea de a face punctele, fără să aştepte greşeala adversarei, însă greşelile nu s-au lăsat aşteptate şi românca a punctat şi în dreptul... ucrainiencei. În cele din urmă, insistenţa şi agresivitatea au dat roade şi Halep a câştigat primele două ghemuri, după 20 de minute, în care a salvat mingi de break, la 0-0, şi a câştigat pe serviciul Elinei Svitolina. A urmat o sincopă în jocul Simonei care i-a permis ucrainencei să ia rebreak-ul la 0. Din fericire, a fost însă un simpu foc de paie, pierderea serviciului ambiţionând-o şi mai mult pe româncă. Până la 5-1, Halep a făcut spectacol pe teren, a fost imbatabilă. Svitolina a încercat să rupă ritmul, cu slice-uri, cu veniri la fileu, dar degeaba, fostul lider WTA a ajuns la aproape toate mingile şi le-a returnat imparabil. Închiderea setului a fost mai dificilă pentru Simona Halep, pentru că a avut nevoie de şase ocazii. După ce a salvat şi o minge de break, Halep a câştigat setul, cu 6-1, după 43 de minute.
În acest set, românca a avut un număr impresionant de lovituri direct câştigătoare (16), comiţând în acelaşi timp 13 erori neforţate.
Elina Svitolina şi-a câştigat serviciul în debutul setului al doilea. Egalitatea s-a menţinut până la 3-3, când Halep a făcut break-ul. Din acel moment, românca nu a mai cedat nimic şi s-a impus cu 6-3, după 72 de minute.
În finală, Halep va evolua cu Serena Williams (SUA), locul 10 WTA şi cap de serie numărul 11.
"E un sentiment grozav, mă simt foarte bine. Sunt fericită că am putut ajunge în finală. Nu a fost atât de uşor pe cât o arată scorul, am luptat din greu, Svitolina e o jucătoare dificilă, e mereu solicitant să joc împotriva ei. Am mai multă experienţă, sunt mai pozitivă pe teren, nu mai renunţ şi încerc mereu să fiu cea mai bună versiune a mea. Nu contează cine va fi adversara din finală, joc pe terenul central la Wimbledon în ultimul eci, asta contează", a declarat Halep după meci la Eurosport.
 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

Imbunatatirea accesului..SMIS 125263

Asigurarea SMIS 125264

Transylvanian Grand Prix

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia