Tribuna
Un fost câştigător al Turului Ciclist al Sibiului, victorios în Turul Franţei
Ovidiu BOICA
1708 vizualizari
Un fost câştigător al Turului Ciclist al Sibiului, victorios în Turul Franţei
Columbianul Egan Bernal s-a impus îm Marea Buclă la doar 2 ani de când a câştigat competiţia organizată în oraşul de pe malurile Cibinului.

 

Ce au în comun Turul Ciclist al Sibiului, o competiţie de categorie 2.1 UCI, şi Turul Franţei, Marea Buclă, visul oricărui copil ori adolescent în momentul în care se decide să urmeze o carieră în acest sport. Simplu! De duminică seara, 28 iulie 2019, cele două competiţii au în comun un... învingător. Columbianul care, la 20 de ani, câştiga competiţia de la Sibiu, îmbrăcând tricoul pro-continentalei Androni Giocattoli - Sidermec, şi care între timp a trecut la Team Ineos, fosta Sky, s-a încoronat acum la Paris. Columbianul Egan Bernal a câştigat Turul Franţei 2019 şi are toată lumea la picioare, dar în acelaşi timp plasează Turul Ciclist al Sibiului într-o lumină aparte. De duminică, 28 iulie 2019, ori de câte ori pomenim de evenimentul destinat rutierilor din oraşul nostru din 2010 încoace, trebuie să începem aşa: ”A fost odată, ca niciodată, a fost un columbian, pe numele lui Egan, care a câştigat această competiţie, după care a plecat în lumea bună a ciclismului mondial pentru a cuceri laurii, la atât de scurt timp, în Le Tour, un fel de Champions League al ciclismului de pe întreg pământul”.
Egan Bernal a scris istorie pentru Columbia, el devenind primul rutier dinstatul sud-american care se impune în Marea Buclă. În plus, la 22 de ani şi 195 de zile, este cel mai tânăr ciclist care câştigă în epoca modernă cursa de 3 săptămâni şi, oarecum, confirmă pariurile care s-au pus pe el încă din urmă cu câteva luni.

”Simt că nu e doar triumful meu, ci al întregii ţări din care vin. Sunt columbieni care s-au impus în Il Giro şi în La Vuelta, dar ne lipsea Le Tour. Sunt extrem de onorat că eu sunt cel care completează această triadă. Tatăl meu nu a putut să vorbească la început, dar când şi-a recuperat cuvintele m-a felicitat. Mai avea puţin şi plângea. Pentru noi e un vis, ne uitam împreună la Turul Franţei la TV şi părea ceva de neatins”, a povestit Bernal, conform gsp.ro.”Trăim printre nori, de aceea mă simt mai bine pe vârfuri decât în prima parte a urcării. Sunt un căţărător şi, cu cât urcăm mai sus, mă simt mai în largul meu”, a explicat Egan Bernal, conform aceleiaşi surse.
Columbianul va încasa, pentru performanţa din Le Tour, suma de o jumătate de milion de euro.
Câştigătorii tricourilor distinctive ale ediţiei 2019 în Turul Franţei sunt Egan Bernal (Ineos) - tricoul galben, acordat celui mai bun în clasamentul general), Peter Sagan (Bora Hansgrohe) - tricoul verde, cel mai bun sprinter, Romain Bardet (AG2R La Mondiale) - tricoul alb cu buline roşii (cel mai bun căţărător) - şi, din nou, Egan Bernal, tricoul alb, acordat celui mai bun tânăr rutier din Marea Buclă.
 

comentarii
1 comentarii

O adevarata sursa de valori, acest TEAM, Androni Giocatolli !
Emil
14.08.2019 09:38
Din aceeasi categorie
sevis

targul de cariere

classic junior festival

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia