logo
”U” BT Cluj - BC CSU Sibiu 91-77 / ”Bronzul” nu e pentru noi. 17 ani fără medalii
Ovidiu BOICA
1446 vizualizari
”U” BT Cluj - BC CSU Sibiu 91-77 / ”Bronzul” nu e pentru noi. 17 ani fără medalii
Baschetbaliștii sibieni au pierdut meciul decisiv din semifinala cu ”U” BT Cluj, campioana en-titre, ratând câștigarea medaliilor de bronz. CSU n-a mai urcat pe podium din sezonul 2000/2001, când s-a clasat pe locul 3. Practic, ”galben-albaștrii” încheie ediția de campionat tot pe locul 4, la fel ca în urmă cu un an, după ce o bună perioadă au fost liderii clasamentului Ligii Naționale.

 

CSU încheie cu încă un eșec o ediție de campionat în care, mai mult ca oricând, în ultimele două decenii, fanii sibieni au visat la titlu. Baschetbaliștii pregătiți de Dan Fleșeriu și Cătălin Vulc au făcut o primă parte a sezonului foarte bună, au fost lideri mai bine de jumătate din sezonul regulat, dar - după ce au pierdut șefia la finalul ultimului meci din Top 6 - au lăsat impresia, în play-off, că au terminat ”benzina”. Eșecul din semifinale, cu Oradea, a fost urmat de cel din lupta pentru ”bronz”, cu U” BT Cluj.
Pentru a-și îmbunătăți performanța de anul trecut, sibienii aveau nevoie de o victorie în meciul decisiv, sub Feleac. Și, o vreme, ”galben-albaștrii” au sperat că o vor obține și vor pleca spre casă cu medaliile de bronz în bagaje.
După un început de meci în care Clujul a condus cu 7-6 și 10-7, CSU avea avantajul a două posesii mari la jumătatea primului sfert (18-12). Gazdele au egalat la 18 pentru moment, dar reacția Sibiului n-a întârziat și, după 10 minute, conducea cu 28-21.
CSU s-a dus la aproape 10 puncte în debutul actului secund (33-24), dar imediat Clujul a prins un ”run” de 9-0 prin care a egalat la 33. Paliciuc i-a pus capăt, cu o triplă, dar imediat Sakid a marcat, la rându-i, din spatele semicercului.
O vreme s-a menținut echilibrul, însă în ultimele 3 minute gașca lui Silvășan a făcut legea: ”parțial” de 12-0 și, la jumătatea întâlnirii, conducea cu 55-46. ”U” BT prelua inițiativa după un sfert doi foarte bun (34-18).
În cea de-a treia perioadă, Clujul a condus și cu 13 puncte (62-49), dar la finalul acesteia CSU era la -8 (60-52). Orice era posibil...
Din nefericire, sibienii n-au reușit să mai amenințe victoria campioanei en-titre în actul decisiv. Tripla lui Kinnard a redus diferența dintre cele două echipe la o posesie mare (77-74), la jumătatea sfertului patru, dar imediar ecartul s-a mărit din nou, cu un ”run” de 9-0 (86-74). În final, clujenii au câștigat cu 91-77 și au intrat în posesia medaliilor de bronz, palidă consolare, după ce, acum un an, sărbătoreau cucerirea titlului național.
Pentru BC CSU Sibiu au marcat Lawrence Kinnard II (20 puncte), Tyler Laser (19), Christopher Cooper (11), Monyea Pratt (10), Marcel Davis (9), Radu Paliciuc, Mirel Dragoste (câte 3) și Jordan Williams (două).
 
  

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

saltsib

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia