logo
FITS
Turul Ciclist al Sibiului 2019, între 3 și 7 iulie. Pro-continentala Androni a confirmat deja participarea
Ovidiu BOICA
1339 vizualizari
Turul Ciclist al Sibiului 2019, între 3 și 7 iulie. Pro-continentala Androni a confirmat deja participarea
© Cristi COJOCARIU
Organizatorii au stabilit perioada în care va avea loc ediția a VIII-a. Traseul a fost împărțit în Prolog și 4 etape. Rutierii nu vor scăpa de cățărarea de categorie specială de la Bâșea Lac. Turul Ciclist al Sibiului și-a asigurat o mare popularitate în lumea ciclismului european, după ce câștigătorii acestei competiții din ultimii doi ani (Egan Bernal și Ivan Ramiro Sosa) au fost propulsați la echipe de World Tour.

 

Turul Ciclist al Sibiului 2019 va avea loc în prioada 3-7 iulie. Competiția a fost înscrisă în calendarul competițional UCI Europe Tour tot la categoria superioară 1 și va permite, ca și în anii precedenți, înscrierea a 20 de echipe puternice. Prima dintre înscrise este pro-continentala Androni Giocattoli Sidermec, care a confirmat deja participarea la Turul Ciclist al Sibiului 2019.
Organizatorii au anunțat, într-un comunicat de presă, și traseul celor 5 etape ale Turului Ciclist al Sibiului 2019. Competiția începe ca de obicei, cu Prologul, care se va desfășura în centrul istoric al Sibiului.
Etapa 1 se va derula pe un traseul Sibiu - Cisnădie - Tălmaciu - Cisnădie - Rășinari - Gura Râului - Miercurea Sibiului - Păuca - Alămor - Ocna Sibiului - Sibiu - Cristian - Poplaca - Sibiu. Etapa va avea sosirea pe Bd. Victoriei, într-un finiș care avantajează sprinterii.
Etapa 2 va include cățărarea de categorie specială de pe Transfăgărășan, motiv pentru care e considerată etapa ”regină”, derulată pe traseul Sibiu - Agnita - Cârțișoara - Bâlea Lac. Dacă prima etapă îi avantajează în special pe sprinteuri, acum se deschide balul pentru cățărători, care vor avea de înfruntat pantele Transfăgărășanului, într-o luptă fantastică pentru victoria de la Bâlea Lac, la 2.040 metri altitudine. La fel cum s-a întâmplat și în anii precedenți, probabil cel care va trece primul finișul acestei etape va fi deja cu o mână pe trofeul Turului Ciclist al Sibiului, dar nu va avea prea mult timp de sărbătorit, deoarece a doua zi va trebui să-și apere avantajul într-o altă înfruntare în munți.
Etapa 3 va purta caravana pe un traseu presărat cu trei cățărări de categorie A. Rutierii pleacă din Sibiu și vor trece prin Poiana Sibiului, Miercurea Sibiului, Săliște, Orlat, Rășinari și vor ajunge în Păltiniș, la 1.440 metri altitudine. Trebuie menționat că ”bucla” Poiana Sibiului - Miercurea Sibiului - Săliște va fi parcursă de două ori.
Ultima etapă îi va purta pe ciliști în nordul județului. Traseul este Sibiu - Copșa Mică - Mediaș - Agnita - Sibiu și va permite sprinterilor o nouă ieșire la scenă deschisă, aceștia căutând să-și asigure victoria în fața spectatorilor veniți să-i aplaude în Piața Mare.
Desigur, nu vor lipsi evenimentele și competițiile conexe, adresate publicului larg: Cursa Sponsorilor, Green Day Kids, King of the Mountain și Biciclete Cochete.
 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia