logo
spartan
Trofeu în roșu, galben și albastru. Columbianul Sosa, victorie la Sibiu
Ovidiu BOICA
2266 vizualizari
Trofeu în roșu, galben și albastru. Columbianul Sosa, victorie la Sibiu
Ediția din acest an a Turului Ciclist al Sibiului a fost câștigată tot de un columbian, la fel ca în 2017. Ivan Ramiro Sosa a triumfat, aducând încă un titlu pentru pro-continentala Androni Giogattoli Sidermec. Sud-americanul a făcut colecție de tricouri, pe lângă cel galben intrând în posesia altor trei, cele alb, verde și portocaliu.

 

Ivan Ramiro Sosa Cuervo este numele câștigătorului de anul acesta al Turului Ciclist al Sibiului. Columbianul care va împlini 21 de ani abia pe 31 octombrie este o nouă invenție a ”magicianului” Gianni Savio, o figură legendară a ciclismului italian, team manage-ul pro-continentalei Androni Giocattoli Sidermec. Victoria lui Sosa de la Sibiu vine să întărească ideea că succesul repurtat în urmă cu aproximativ o lună, tot în România, n-a fost deloc întâmplătoare.
O dublă victorie pe tărâm românesc reușea, acum un an, un alt columbian, tot de la Androni, Egan Bernal. Între timp, Bernal a făcut un mare pas înainte în carieră, semnând cu Sky, o echipă din prima linie a ciclismului mondial, iar în aceste zile aleargă umăr la umăr cu Chris Froome. Cei care cunosc fenomenul, iar la Sibiu sunt destui pasionați de ciclism, știu despre ce vorbim...
În momentul în care a îmbrăcat tricou după tricou la finalul TCS 2018, printre stropii de șampanie, cu steagul Columbiei pe umeri - ce coincidență, ”tricolorul” sud-americanilor conține tot roșu, galben și albastru, dar diferit poziționate față de drapelul României, Sosa a fost pus să promită că va reveni la Sibiu, în 2019. De promis, nu i-a fost greu să o facă, dar n-ar fi exclus să-l vedem, la anul, într-o altă echipă, mult mai puternică, în Turul Franței sau în ”La Vuelta”, dacă va avea destinul lui Bernal...
Columbianul Sosa a preluat tricoul galben de la Davide Ballerini, un alt ciclist de la Androni, la finalul primei etape. Ballerini a câștigat Prologul din centrul vechi al Sibiului, dar Sosa a trecut primul linia de sosire la Bâlea Lac, cucerind Transfăgărășanul. Cum etapa a II-a a fost anulată din cauza unei furtuni cu grindină, columbianul a început ultima zi a TCS tot în galben. Contratimpul individual de 10 kilometri, dintre Cisnădie și Sibiu, prin Cisnădioara, n-a schimbat cu nimic situația, iar în etapa a III-a B Sosa și echipa sa au avut grijă să nu le scape victoria. Avansul dintre columbian și următorul clasat era de 40 de secunde înaintea startului în ultima etapă, una de puțin peste 150 de kilometri, care i-a purtat pe rutieri în nordul județului, iar rusul Rybalkin (Gazprom Rusvelo) n-a reușit să-i amenințe succesul ciclistului de la Androni în niciun moment.
În clasamentul general, Sosa a fost urmat de doi rutieri de la Gazprom Rusvelo, pro-continentala prezentă pentru prima dată la startul Turului, Aleksei Rybalkin și Aleksandr Vlasov, ultimul sosit în România după ce câștigate Giro D'Italia la U23, cu mai puțin de o lună în urmă.
Ivan Sosa a făcut colecție de tricouri distincte la Sibiu, pe lângă cel galben, al mareului învingător, obținând altele trei, pe cel alb, acordat liderului în clasamentul cățărătorilor (era și firesc!), cel portocaliu, al liderului în clasamentul cicliștilor sub 23 de ani, și pe cel verde, al liderului clasamentului general individual pe timp.

  • ”Este o victorie de care îmi voi aduce aminte. Am fost un pic emoționat la final, pentru că întotdeauna îmi place să aud imnul Columbiei. Sper să îi calc pe urme lui Bergnal, care a câștigat anul trecut la Sibiu și acum e în Turul Franței, dar deocamdată mă voi axa pe cursele din acest an”.

                                                          Ivan Sosa, câștigătorul Turului Ciclist al Sibiului 2018


Tricoul roșu, al celui mai bun român, a ajuns în posesia lui Emil Dima, un rutier de brașovean de 21 de ani, component al echipei românești MCTina Focus, iar olandezul Adriaan Janssen, de la Delta Cycling din Rotterdam, l-a obținut pe cel albastru, acordat liderului în clasamentul general al sprinterilor.
Tricourile gri, acordate componenților echipei clasate pe primul loc, au intrat în posesia celor de la Gazprom Rusvelo. Clasamentul pe echipe a fost completat de Sangemini MG.K Vis - Vega și de Androni Giocattoli Sidermec, ambele din Italia.
 


 

(ȘTIRE INIȚIALĂ)

Ultima zi a Turului Ciclist al Sibiului 2018 a început cu contratimpul pe echipe, care a avut loc pe un traseu de 10 kilometri, între Cisnădie și Sibiu, prin Cisnădioara. Etapa 3A a fost câștigată d euna din cele trei echipe pro-continentale rezente la Sibiu anul acesta, CCC Sprandi Polkowice, care a avut un avans de 9 secunde față de Gazprom Rusvelo și 11 în fața continentalei Elkow (Cehia). În imediata apropiere a podiumului s-a clasat Androni Giocattoli, care a avut de apărat avansul luat de columbianul Ivan Sosa în fața rusului Aleksei Rybalkin.
Ultima etapă a Turului Ciclist al Sibiului a început la ora 16:00, în Piața Mare, și se va încheia, după o cursă de 153 kilometri, la ora 19:30 tot în Piața Mare. Imediat va avea loc festivitatea de premiere a celei de-a opta ediții.
 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

artmania

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia