logo
spartan
Transylvanian Grand Prix / "Aur" românesc la Mondialul de la Sibiu şi titlu european, în Polonia
Transylvanian Grand Prix /
În Sala "Transilvania", perechea Sorin Dumitru Şimon/Florentina Constantinescu s-a clasat pe primul loc în întrecerea rezervată seniorilor I.

 

În perioada 3-4 noiembrie s-a desfăşurat la Sibiu, în Sala "Transilvania", tradiţionala competiţie de dans sportiv "Transylvanian Grand Prix". De aceasta dată, organizatorii evenimentului, respectiv

 Fantasy Dance Sibiu și Fan Dance Club Braşov, au obținut privilegiul de a organiza în premieră naţională două campionate mondiale de dans sportiv: Campionatul Mondial de juniori II la secțiunea dansurilor standard, respectiv Campionatului Mondial de seniori I la secţiunea 10 Dansuri.  Tot în 4 noiembrie, la 1000 de kilometri de Sibiu, în Polonia, dansatorii români au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, obţinând medalia de aur la Campionatul European de dans sportiv pe echipe.

Această ediție s-a bucurat de o participare impresioantă, la startul celor două campionate mondiale alinindu-se nu mai puţin de 200 de sportiv din 43 de ţări de pe cinci continente. Dacă în prima zi, perechea română formată din sportivii Răzvan George Bătrânu şi Ana Maria Dică au fost depăşiţi doar de perechile din Rusia, în final aceştia obținând medalia de bronz, în a doua zi seniorii români au făcut ca toţi spectatorii din Sala "Transilvania" să cânte Imnul Naţional.

Astfel, perechea formată din Sorin Dumitru Şimon şi Florentina Constantin a obţinut primul ei titlu mondial la dans sportiv, devansându-i pe campionii mondiali en-titre, Ruben Viciana Lopez - Eva Moya, care s-au clasat pe poziţia a III-a, vicecampioni mondiali fiind reprezentanţii Germaniei, Erik Heyden şi Julia Luckow.

Cu această medalie de aur, România ajunge la cota 3 în anul 2018, egalând şi împărţind poziţia secundă cu Italia, la numărul de titluri mondiale câştigate. Clasamentul este condus de Rusia, care deţine nu mai puţin de 10 titluri mondiale câştigate în acest an. În spatele României se află ţări cu tradiţie în dansul sportiv, printre care se numără Germania, Moldova, Spania sau Anglia, se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei Române de Dans Sportiv.

 

Senior I Ten Dance

1. Sorin Dumitru Şimon - Florentina Constantinescu (România)

2. Erik Heyden - Julia Luckow (Germania)

3. Ruben Viciana Lopez - Eva Moya (Spania)

4. Yevgen Dmytrenko - Mery Lenz (Argentina)

5. Duarte Sousa - Elisabete Pera (Portugalia)

6. Szantho Peter - Juhasz-Szantho Szilvia (Ungaria)

 

Junior II Standard

1. Yaroslav Kiselev - Sofia Philipchuk (Rusia)

2. Egor Perepelitsyn - Maria Barykina (Rusia)

3. Răzvan George Bătrânu - Ana Maria Dică (România)

4. Philipp Vovk - Angelina Gensrich (Germania)

5. Mikhail Vinokurov - Mayya Spirina (Azerbaidjan)

6. Riccardo Perretta - Eleonora Petronilli (Italia)

 

 

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

artmania

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia