Tribuna
Transferul portughezului Taira, confirmat de FC Hermannstadt. Italianul Persano, ultimul sosit
Ovidiu BOICA
3239 vizualizari
Transferul portughezului Taira, confirmat de FC Hermannstadt. Italianul Persano, ultimul sosit
Gruparea sibiană şi-a completat lotul cu încă doi jucători. Afonso Taira, jucător despre transferul căruia Tribuna v-a anunţat încă de ieri, va purta numărul 14, iar atacantul italian Mattia Persano a semnat pe 2 ani cu FC Hermannstadt.

 

FC Hermannstadt şi-a completat pe ultima sută de metri lotul cu doi jucători. Sibienii s-au întărit în ofensivă, prin aducerea italianului Mattia Persano, a cărui venire a fost anunţată încă de săptămâna trecută de preşedintele clubului, Iuliu Mureşan. De asemenea, sub comanda lui Costel Enache a ajuns şi portughezul Afonso Taira, un mijlocaş defensiv care a îmbrăcaqt ultima dată tricoul formaţiei israeliene Beitar Ierusalim.
Persano este un atacant de 22 de ani şi poate evolua atât atacant de careu, cât şi în spatele vârfului împins sau mijlocaş în banda stângă. El a venit liber de contract după ce s-a despărţit de US Lecce, gruparea din primul eşalon italian. În Serie A însă, Persano nu a bifat niciun meci. El a evoluat pentru echipele de juniori ale cluburilor Napoli (32 meciuri, 10 goluri) şi Bologna (25 meciuri, două goluri), iar la seniori, la echipa a doua a US Lecce (19/2), precum şi la Siracusa (5/1), Modena (6/0)şi Arezzo (28/3), toate din Serie C, al treilea eşalon din Peninsulă, conform transfermarkt.com.
Mattia Persano va prelua tricoul cu numărul 9, cel deţinut până cu puţin timp în urmă de Juvhel Tsoumou, jucător care s-a despărţit la începutul acestei săptămâni de FC Hermannstadt pe cale amiabilă.
Transferul la FC Hermannstadt al lui Afonso Taira a fost anunţat de către cotidianul Tribuna încă de ieri, citând sursa transfermarkt.com. Portughezul de 27 de ani a venit la Sibiu după despărţirea de Beitar Ierusalim, echipă din prima ligă a Israelului.
Taira are 27 de selecţii în naţionalele de juniori ale Portugaliei (U16, U17, U18 şi U19) şi este un produs al şcolii de fotbal a celebrului club lusitan Sporting Lisabona. Pe transfermarkt.com, portughezul este cotat la 600.000 de euro. Afonso Taira poate evolua atât pe postul de mijlocaş defensiv.
Mijlocaşul portughez are în palmares echipele Estoril (69 meciuri/un gol), Atletico Clube de Portugal (65/1), ambele din Portugalia, Ironi Kiryat Shmona (36/0), Beitar Ierusalim (18/1), ambele din Israel, şi Cordoba (4/0), din a doua ligă spaniolă. Taira a evoluat în Liga NOS, primul eşalon din Portugalia, în 64 de meciuri, de 63 de ori în Liga Pro, a doua divizie lusitană, iar în Liga ha'Al, primul nivel în Israel, pentru Ironi şi Beitar, în 54 de partide.
Portughezul va purta numărul 14 la FC Hermannstadt.
Totodată, noul căpitan al echipei sibiene, Petrişor Petrescu, şi-a prelungit contractul cu încă 2 ani, iar preşedintele clubului, Iuliu Mureşan, a declarat, săptămâna trecută, în cadrul unei conferinţe de presă, că şeptarul lui Hermannstadt beneficiază şi de o mărire a salariului.
 
Surse foto: leecezionale.it, pikdo.net.
 

comentarii
1 comentarii

Mare sibian Boica asta..
suporter Hermennstadt.
05.09.2019 19:43
Din aceeasi categorie
sevis

Pastravaria Laita

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia