logo
Suporterii lui CSU anunţă proteste: "Sala "Transilvania" trebuie să fie pentru sporturi, nu pentru târguri. Nu e bazar!" Bibu, managerul sălii: "Nu putem acoperi toată cererea de evenimente"
Suporterii lui CSU anunţă proteste:

Dan Fleşeriu, antrenorul lui CSU Sibiu, a redeschis o rană mai veche. După meciul cu Steaua, de vinerea trecută, tehnicianul a spus că această victorie este o minune, acuzând faptul că jucătorii săi nu s-au putut antrena în Sala "Transilvania" mai multe zile.
  • "Victoria aceasta vine ca o minune, pentru că nu ne antrenăm în sala în care jucăm. Suntem, clar, foarte departe de forma pe care ne-o dorim din cauza lipsei de continuitate în sala în care ne antrenăm, și acest lucru ne afectează foarte mult. Jucătorii, practic, nu înțeleg de ce sunt aici și ce vrem de la ei, dacă nu ne putem antrena. Evident, lucrurile acestea absurde, cu voleiul de la Blaj și cu târgurile de haine trebuie să se schimbe o dată pentru totdeauna. Asta dacă vrem să ne păstrăm obiectivul de a juca o finală. Altfel, mai facem câte un meci bun și atâta tot (….) Nu putem să driblăm, nu putem să pasăm, nu putem să marcăm dacă nu ne antrenăm. Făcând antrenament în parc, nu putem să facem performanță. Asta trebuie să înțeleagă, în primul rând, cei care conduc destinele Sălii "Transilvania" și toți suporterii noștri care așteaptă de la noi extrem de mult și care ne-ar vrea învingători la fiecare meci. Nu putem câștiga dacă nu ne antrenăm mai bine și nu avem condiții normale de antrenament”, a spus Fleşeriu.

 

Suporterii, alături de echipă

La fel de nemulţumiţi de situaţie sunt şi suporterii "galben-albaştrilor". Florin Iacob, liderul galeriei lui CSU, a susţinut că fanii vor protesta de la meciul următor de acasă al sibienilor faţă de situaţia creată.
  • "Nu este normal ce se întâmplă! Nu o dată am tras semnale de alarmă, dar vedem că nu se mişcă nimic în acest sens. Este mai rău decât pe vremea domnului Cornea (n.a. Victor Cornea, fostul director al Sălii "Transilvania"). Această sală a fost creată acum douăzeci de ani în primul rând datorită lui CSU, o echipă care avea performanţe în baschetul românesc. Aici, de-a lungul anilor, s-au desfăşurat tot felul de competiţii sportive - repet, sportive - de renume, tenis în Cupa Davis, Campionatul Naţional de gimnastică, meciuri de handbal, de volei, plus multe alte evenimente de calibru din diverse sporturi. De câţiva ani încoace au apărut aceste târguri care perturbă pregătirile echipelor de sporturi care se antrenează sau joacă aici. Am mai spus-o, comuniştii au luat un aprozar, cel din Piaţa Teatrului, şi au făcut o sală de sport. Cei de acum ce fac? Iau o sală de sporturi şi o transformă în aprozar. Nu e normal!", a spus Iacob.
Florin Iacob a dezvăluit faptul că, în urma divergenţelor apărute între CSU şi managerul Sălii "Transilvania", baschetbaliştii sunt nevoiţi acum să îşi monteze singuri panourile la antrenamente şi meciurile oficiale. "Trebuie să se ştie şi faptul că sala nu mai montează panourile pentru echipa de baschet, baschetbaliştii o fac singuri!", a mai afirmat Florin Iacob.
 
Bibu, manager Sala "Transilvania": "Anul acesta au fost doar 7 târguri, dintre care două în extrasezon"

Ieri, într-o conferinţă de presă, Adrian Bibu, managerul "Transilvaniei", a spus că a făcut tot posibilul să pună sala la dispoziţie atât cât s-a putut.
  • "Din totatul evenimentelor, 85 la sută au fost evenimente sportive. Nouă la sută au fost alte evenimente, de genul baluri, concerte, expoziţii. Lumea tot timpul întreabă de aceste târguri Expo Tricotex. Din totalul de evenimente, ele reprezintă 6 la sută. Din totalul evenimentelor sportive avem evenimente din domeniile karate, volei, handbal, judo , taekwon-do, dans sportiv, fotbal, culturism circa 60 la sută, iar diferenţa de 40 la sută sunt evenimente dedicate exclusiv echipei CSU. (...) În timpul în care nu se organizează evenimente, sala este dată în folosinţă pentru antrenamente, atât echipei CSU, cât şi celor de la CSŞ, cu titlu gratuit. Anul acesta am reușit să aducem persoanele cu dizabilități în Sala "Transilvania", şi-au făcut echipă de baschet şi se antrenează aici. Au mai venit copiii de la Alpha Baschet, care plătesc, pentru că e un club privat. Totodată, juniorii de la CSU au primit sala cu titlu gratuit”, a declarat Bibu, care a ţinut să sublinieze faptul că, în 2018, Sala "Transilvania" a găzduit doar 7 târguri, dintre care două în afara sezonului .

"Expoziţii, sau expoziţii cu vânzare, adică bazaruri?"

În conferinţa de presă de ieri, Adrian Bibu a prezentat un articol din Regulamentul Sălii "Transilvania": "Obiectul de activitate al Serviciului Public îl constituie: a) administrarea, în condițiile legii, a sălii de sport "Transilvania” și a terenului aferent; b) organizarea și desfășurarea manifestărilor și întâlnirilor sportive, educative, culturale, politice și religioase, expoziții și spectacole”. "Eu, ca manager, trebuie să respect acest regulament", a mai afirmat Bibu.
  • "Târgurile, e clar, manifestări sportive nu sunt. Nici educative, culturale, politice sau religioase. Expoziţii? Da, dar aici vorbim de expoziţii cu vânzare. E vorba despre bazaruri!", mai spune Florin Iacob, liderul galeriei lui CSU, adăugând totodată: "Târgurile ocupă 42 de zile non-stop. Dacă se adună orele în care sala a fost ocupată cu toate activităţile, înseamnă că târgurile ocupă peste 25 la sută din timpul în care sala a fost ocupată. Cred că celor de la sală le-ar fi mai uşor să transforme târgurile-n sporturi decât să le scoată din sală".

 

Bibu: "Sala nu poate duce toată cererea de evenimente sportive"

Adrian Bibu consideră că o soluţie ar fi amenajarea  unor săli de sport care să mai preia din evenimentele care se ţin în "Transilvania". "Sala "Transilvania" nu poate duce toată cererea de evenimente sportive, culturale, târguri şi tot ce doriţi dumneavoastră. Lucrurile stau aşa. Pe termen mediu şi lung, trebuie să se adune autoritățile, ONG-urile, asociațiile și oamenii de afaceri și să facă un plan, care să fie pus în practică de întreaga comunitate. Până una alta, trebuie amenajate niște săli, pentru că echipa CSU are nevoie de o sală numai de antrenament (...) Totodată, trebuie găsite soluții pentru copii. E clar că trebuie găsite nişte soluţii. De 20 de ani există problema asta. Ajungem la aceleași şi aceleaşi discuții, la anul vom fi în același loc, peste 3 ani vine alt director și problemele vor fi aceleași. Se vor rezolva prin forța comună a întregii comunități. Să se pună la masă, bani sunt, și să facă treabă, altfel nu va merge, din punctul meu de vedere", a mai spus Bibu.
 
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia