Tribuna
Cupa României (lupte libere)
Stoiţi a bătut tot ce i-a ieşit în cale
Ovidiu BOICA
5868 vizualizari
Stoiţi a bătut tot ce i-a ieşit în cale
Chiar dacă, pentru moment, e mai preocupat cu pregătirea pentru meciul de Mixed Martial Arts (MMA) din cadrul spectacolului sportiv Klash "Noua generaţie de campioni în ring", Adrian "Ursul Carpatin" Stoiţi a câştigat toate cele 5 meciuri la Cupa României de lupte libere pentru juniori, inclusiv finala.
"Ursul Carpatin" al lui Adrian Mihai, de la Kudokai Atlassib, şi-a adus aminte de prima dragoste, participând, weekendul trecut, la Cupa României de lupte libere, competiţie desfăşurată la Ploieşti. Stoiţi a luptat 4 meciuri până să ajungă în finală, la categoria grea, una la care s-au înscris 16 sportivi. Două dintre lupte, sportivul timişorean legitimat la clubul din Sibiu din vara acestui an le-a câştigat prin tuş. "Ursul" a început cu o primă luptă decisă prin superioritate tehnică. A urmat un meci câştigat prin tuş, asta însemnând că adversarul este imobilizat cu spatele la sol, un KO al luptelor libere. În cea de-a treia luptă, Stoiţi a învins la puncte un sportiv care se pregăteşte la Centrul Olimpic, component al lotului naţional. Acesta a fost, de altfel, cel mai greu meci al lui Stoiţi, la această competiţie. A urmat un nou meci câştigat prin tuş, apoi finala. În ultimul act al competiţiei, "Ursul" Stoiţi a avut de înfruntat un alt component al lotului naţional de lupte libere al României, Claudiu Moldovan, de la CSŞ Tg. Mureş, un sportiv care, de asemenea, se pregăteşte la Centrul Olimpic din Poiana Braşov. Palmaresul net superior al târgmureşeanului - locul 2 la Campionatul Naţional de seniori, vicecampion european de juniori - nu l-a impresionat deloc pe Stoiţi. Deşi mai greu cu 10 kilograme decât Stoiţi, Modovan nu a reuşit, în prima rundă, să-i aplice sportivului de la Kudokai Atlassib niciun fel de procedeu, datorită tacticii defensive a acestuia. În cea de-a doua repriză, Stoiţi i-a aplicat lui Moldovan un tur de braţ, un procedeu spectaculos, prin care adversarul este prins de braţ şi aruncat peste umăr circular, în faţă. Lupta a continuat, s-a scurt şi runda a treia, iar la final decizia a fost categorică: Stoiţi - Moldovan 4-0.
Chemat la lot
Imediat după competiţia de la Ploieşti, antrenorii lotului naţional şi preşedintele Federaţiei Române de Lupte (FRL) Cristian Poteraş, i-au propus lui Stoiţi să intre în pregătire cu lotul României, la Centrul Olimpic din staţiunea Poiana Braşov, urmând ca, în cel mai scurt timp, să reprezinte ţara noastră într-o serie de competiţii internaţionale.
"Deşi nu m-am pregătit de o jumătate de an la lupte libere, având în vedere că acum mă antrenez intens în sistemul MMA, pentru Klash-ul de pe 18 decembrie, am reuşit să câştig Cupa României. O parte din merite sunt ale antrenorilor mei de la club, Adrian Mihai şi Mircea Căluţiu. Consider că, prin condiţiile de pregătire de care beneficiez aici, la Sibiu, în sala AtlasGym, de la Ramada, am atins un nivel internaţional. Sunt pregătit să lupt cu oricine. Le promit sibienilor că, pe 18 decembrie, contra lui Zmărăndescu, voi face un meci mare. Vor vedea în ring un Adrian Stoiţi dezlănţuit. Îi aştept pe sibienii iubitori ai sportului de ring în Sala "Transilvania", vineri seara, să mă susţină la acest meci", a afirmat, ieri, "Ursul" Stoiţi.






comentarii
5 comentarii

un adevarat talent.
tare
08.12.2009 00:18
Bravo Stoiti :) meriti toate laudele pentru perfomantele tale sportive
Claudiu
08.12.2009 08:18
Succes in meciul cu Smarandescu...cu sigurantza va fi un meci de exceptie!!!Felicitari pentru meciurile anterioare ;)
Ionut Natea
08.12.2009 09:46
A batut la figurat.In lupte libere se lupta.
subinteles
09.12.2009 12:54
Felicitari pentru performantele reusite pana acum si succes in meciul din data de 18 decembrie.
Ramona
10.12.2009 13:25
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA