logo
Steaua CSM EximBank - BC CSU Sibiu 78-68: În tot răul e și-un bine...
Ovidiu BOICA
1104 vizualizari
Steaua CSM EximBank - BC CSU Sibiu 78-68: În tot răul e și-un bine...
Baschetbaliștii sibieni au cedat, aseară, în Capitală, pe terenul Stelei, la capătul unui joc modest. Jucătorii lui Dan Fleșeriu se pot consola însă cu gândul că succesul bucureștenilor în meciurile directe este mai puțin convingător decât cel din tur al lui CSU (78-64). La egalitate de puncte după primele 22 de etape, ”galben-albaștrii” ar fi peste Steaua în clasament. Coșmarul jucătorilor noștri a fost la aruncările libere, unde au avut un procentaj dezarmant, doar 45 la sută. Pentru CSU urmează meciul de sâmbătă seara, de pe teren propriu, cu BC SCM Timișoara.
 
Steaua a pus capăt șirului de victorii ale sibienilor. După cinci succese consecutive, toate pe teren propriu, CSU a cedat, aseară, în Capitală. Victoria bucureștenilor nu este la fel de convingătoare ca cea a jucătorilor lui Dan Fleșeriu din tur, în meciul direct. În toamnă, ”galben-albaștrii” s-au impus cu 78-64 în ”Transilvania”, în vreme ce Steaua a câștigat acum la o diferență de numai 10 puncte (78-68), ceea ce face ca, la finalul sezonului, dacă cele două echipe se vor afla la egaitate de puncte, câștig de cauză să aibă CSU.
Se spune că ce începe bine se termină prost. Așa a fost și în cazul baschetbaliștilor sibieni. După ce Taylor a înaugurat tabela cu un three-point play, Tyler Laser a adus Sibiul în avantaj. Gazdele au mai condus o singură dată în primul sfert (8-6). Kinnard II a întors încă o dată scorul și CSU a câștigat primele 10 minute cu 21-16.
Steliștii au început actul secund mult mai deciși și, cu un ”run” de 7-0, au întors rezultatul (23-21). Kinnard II a înclinat pentru câteva secunde balanța în favoarea lui CSU cu o triplă, dar Lapornik și Cătălin Baciu au reacționat imediat (29-24).
La jumătatea perioadei, Mirel Dragoste reușea să egaleze la 29, tot cu o aruncare din spatele semicercului, dar steliștii au fost mai inspirați în restul timpului rămas până la pauza mare, câștigând repriza cu 43-34.
Cooper și Laser au redus din diferență, în debutul sfertului trei (43-38), însă a fost un simplu foc de paie. Jucătorii finlandezului Toijala au reușit un formidabil ”parțial” de 15-2, cu trei minute înainte de finalul perioadei ecartul fiind de 20 de puncte (60-40).
Actul decisiv a început de la scorul de 62-45. Șansele de a mai întoarce rezultatul țineau mai degrabă de domeniul fantasticului, dar sibienii aveau acum misiunea de a limita proporțiile scorului, de a pierde la o diferență mai mică de 14 puncte. Cu Laser și Pratt îm prim-plan, autorii majorității punctelor lui CSU în sfertul patru, sibienii - repetenți, în continuare, la ”libere” - au reușit totuși să se apropie până la final la 10 puncte. Steaua a câștigat în cele din urmă fără drept de apel, scor 78-68, dar o mică victorie au obținut și ”galben-albaștrii”, au avantaj în caz de egalitate cu Steaua, la finalul sezonului regulat.
 
 
Laser, aproape jumătate din punctele lui CSU
 
De departe cel mai bun om al lui CSU Sibiu în meciul de pe terenul Stelei a fost Tyler Laser, marcatorul a 32 de puncte. El și-a mai trecut în cont câte 5 recuperări și pase decisive. Chris Cooper a înscris 10 puncte și a făcut 6 recuperări, cele mai multe din rândul jucătorilor lui CSU. Lawrence Kinnard II a înscris 8 puncte, cu unul mai mult decât Monyea Pratt, care a fost însă lider la assist-uri (8). Mirel Dragoste (5 puncte), Bogdan Popescu (4) și Marcel Davis (două) au completat lista marcatorilor echipei sibiene.
De cealaltă parte, Cătălin Baciu a marcat 18 puncte, fiind secondat de Tayor și Lapornik cu 16, respectiv 14.
 
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
cascaval
Licitatie publica

accentmedia