logo
Steaua București - BC CSU Sibiu 71-75 / GREU DE ÎNVINS
Ovidiu BOICA
930 vizualizari
Steaua București - BC CSU Sibiu 71-75 / GREU DE ÎNVINS
* Baschetbaliștii sibieni s-au chinuit serios pentru a obține victoria pe terenul penultimei clasate în Grupa A. În primul meci al anului, CSU s-a impus la diferență de două posesii în fața Stelei după ce, cu puține minute înainte de final, bucureștenii aveau +8. * Căpitanul Sibiului, Kevin Hardy, a marcat 14 puncte. Pratt a marcat 13, iar Tamulis și Philmore, câte 12. * BC CSU Sibiu se menține în fruntea clasamentului, cu 24 de puncte. * În etapa viitoare, ultima a sezonului regulat, ”galben-albaștrii” se deplasează sub Feleac, pentru derbiul Ardealului, cu ”U” BT Cluj, pe 12 ianuarie, de la ora 17:30.

 

Amenințați cu ratarea accederii în grupa roșie (locurile 1-6), steliștii s-au agățat de fiecare minge, sâmbătă seara, în disputa cu liderul CSU Sibiu. Jucătorii lui Ocokoljic au început tare meciul și au câștigat primul sfert, iar în repriza secundă au avut în mai multe momente avantaj pe tabelă, însă ”galben-albaștrii” au dat dovadă de maturitate și, în ultimele minute, au întors rezultatul, impunându-se la diferență de două posesii.

După ce Vîrnă, jucătorul sub vârstă al Stelei, a deschis scorul, Hardy a egalat, iar Cooper a adus primul avantaj pentru CSU. Delas a întors rezultatul, cu o aruncare din spatele semicercului (5-4), iar Vlahovic, tot cu o triplă, a dus-o pe Steaua la +5 (11-6).

Philmore și Cooper au readus Sibiul în avantaj cu un ”run” de 6-0 (12-11), dar Vlahovic și Delas i-au surprins pe jucătorii lui Dan Fleșeriu pe contraatac. Falker, fostul jucător al Stelei, a avut ceva probleme la ”libere”, a marcat doar una singură din patru încercări, iar Tamulis a dat air-ball de la distanță, mai rar întâlnit în cazul lui.

Bucureștenii au câștigat primul sfert la diferență de o jumătate de coș (19-18). În schimb, ”galben-albaștrii” i-au bătut măr pe jucătorii lui Ocokoljic la recuperări (18-7).

”Vulturii” au luat atitudine la reluare. Pratt a egalat de la linia de ”libere”, apoi Falker i-a stins lumina lui Mandache, Hardy a redus Sibiul în avantaj, iar Falker a înscris din spatele semicercului, pentru ca Hardy să înscrie de sus, la capătul unei acțiuni personale de toată frumusețea, contribuind la ”parțialul” de 8-0 al lui CSU și obligându-l pe Ocokoljic să ia time-out, la 26-19.

Pentru Steaua, Spencer a spart gheața după 4 minute din sfertul secund. Gavriloaia și-a încercat norocul, în două rânduri, de la distanță, fără noroc însă, dar Falker a avut grijă ca bucureștenii să nu se apropie prea mult (28-21). Hardy și Tamulis au asigurat liniștea și, la jumătatea întâlnirii, CSU conducea cu 36-29, după ce a câștigat actul al doilea cu 18-10.

Pentru prima dată diferența dintre cele două echipe a fost făcută din două cifre în debutul sfertului trei, când Pratt a marcat pentru 39-29. Nici steliștii n-au stat degeaba, iar Mandache și Lucic au redus ecartul la o singură posesie (41-38).

Apoi, jocul sibienilor a intrat în ceață. De la 48-42 pentru CSU, steliștii au avut un ”run” de 11-0. Nici time-out-ul cerut de Dan Fleșeriu n-a avut darul de a limpezi situația, iar cu 10 minute înainte de final bucureștenii aveau avantaj minim (54-53).

Gluma s-a îngroșat în primul minut din actul decisiv. Mandache a interceptat sub propriul panou și Vlahovic a înscris, iar Spencer a făcut 58-53. Cooper a redus din diferență, apoi Mandache a simulat un fault la Pratt și a fost sancționat cu ”tehnic”, dar sibienii nu au profitat de situație.

Minutele treceau și jucătorii lui Fleșeriu păreau incapabili să-și pună ordine în idei. Ofensiva a căzut sub inexplicabil, însă norocul ”vulturilor” a fost că nici steliștii n-au strălucit.

Căpitanul Hardy a dat semnalul revenirii, apoi lituanianul Tamulis a intrat în rolul personajului principal, cu 8 puncte consecutiv, iar Hardy a readus după destulă vreme Sibiul în avantaj, cu două minute înainte de final (68-67).

Vlahovic și Delas au avut mână sigură de la linia de ”libere” și, când mai erau 10 secunde, sibienii aveau avantaj minim (72-71) și atacul. Ultimul cuvânt l-a avut Mirel Dragoste, care a stabilit rezultatul final. CSU s-a impus la diferență de două posesii, scor 75-71. ”Galben-albaștrii” au debutat cu dreptul în 2019, sunt la al optulea succes consecutiv în campionat și au mai făcut un pas pentru a termina sezonul regulat pe primul loc.

 

Kevin Hardy, MVP

Cel mai bun jucător al meciului de sâmbătă seara a fost căpitanul lui BC CSU Sibiu, Kevin Hardy. Americanul a avut 22 indicele eficienței. El a marcat cele mai multe puncte din rândul sibienilor (14) și fost aproape de double-double după ce a reușit 9 recuperări. Hardy și-a mai trecut în cont 5 pase decisive.

Un rol important în obținerea victoriei lui CSU pe terenul Stelei au mai avut Monyea Pratt (13 puncte, 9 recuperări, 3 assist-uri), Justas Tamulis (12 puncte, 5 recuperări, o pasă decisivă) și Isaiah Philmore (12 puncte, 4 recuperări).

Pentru CSU Sibiu au mai evoluat Randal Falker (8 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive), Mirel Dragoste (8 puncte, 3 recuperări), Chris Cooper (8 puncte11 recuperări, un assist), Aurelian Gavriloaia și Will Brosser.

Stelistul Ante Delas a fost însă cel mai bun marcator al meciului, cu 17 puncte, iar Zarko Duric a fost aproape de double-double, cu 10 puncte și 9 recuperări.

 

  • 54
  • de recuperări au reușit sibienii în meciul cu Steaua, capitol la care s-au impus categoric, bucureștenii având doar 33. Dintre cele 54, 35 au fost făcute de ”galben-albaștri” în defensivă.

 

Fleșeriu: ”Am greșit desconsiderând adversarul”

 Dan Fleșeriu, antrenorul echipei sibiene, a declarat la finalul meciului cu Steaua, că se aștepta la un moment de cădere al jucătorilor săi, după mai multe evoluții bune. Tehnicianul a mai spus că baschetbaliștii pe care-i pregătește au greșit desconsiderându-și adversarul, dar s-a arătat bucuros că, în cele din urmă, CSU a obținut o nouă victorie.

”A fost un meci în care noi am făcut greșeala de a ne desconsidera adversarul. Am luat mai ușor lucrurile din punct de vedere al concentrării la aruncările libere și la cele de 3 puncte, iar dovadă stau procentajele slabe. Un meci care, pentru noi, era un test important, pentru a vedea dacă putem să câștigăm și când jucăm mai slab. Știam că, după atâtea meciuri bune, va veni și o cădere, este oarecum normal, dar bine că am reușit să câștigăm pe final”, a spus Fleșeriu.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

turul ciclist

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia