logo
Simona Halep, în optimi la Rogers Cup. Victorie cu Pavliucenkova în trei seturi și peste trei ore
Ovidiu BOICA
895 vizualizari
Simona Halep, în optimi la Rogers Cup. Victorie cu Pavliucenkova în trei seturi și peste trei ore
Liderul clasamentului WTA a obținut calificarea în fața numărului 28 mondial la capătul unui meci care a început miercuri, dar a fost întrerupt la 4-3 pentru rusoaică, în primul set, din cauza ploii.

 

Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale Rogers Cup după ce a învins-o pe rusoaica Anastasia Pavliucenkova, locul 28 WTA, în trei seturi. Românca a avut nevoie de mai bine de trei ore pentru a obține victoria.
Numărul unu mondial, acceptată direct în turul al doilea la turneul de categorie Premier 5, a început ezitant sezonul pe hard. Pavliucenkova a profitat și, după ce și-a câștigat serviciul, a făcut break-ul (2-0). Niciuna dintre jucătoare n-a reușit să-și fructifice serviciul în următoarele trei ghemuri,iar la 3-2 pentru rusoaică Halep i-a cerut sfatul lui Darren Cahill. La reluare, Pavliucenkova a făcut 4-2. Și românca și-a câștigat serviciul, după care ploaia a pus capăt meciului, la 38 de minute de la debutul acestuia.
Astăzi, Simona Halep a mai prins ceva culoare în obraji, însă nu îndeajuns încât să mărșăluiască spre o victorie rapidă și categorică. Până la 5-5 nu au mai fost break-uri. La acest scor, românca a câştigat pe serviciul adversarei, dar Pavliucenkova a egalat imediat cu rebreak şi a trimis setul în tie-break. Rusoaica a condus cu 5-3 şi a avut o minge de set, la 8-7, dar n-a profitat de ea.
Halep și-a exasperat și ea fanii, ratând primele trei mingi de set avute, dar în cele din urmă a luat setul cu 7-6 (9), după 76 de minute, în două zile, profitând și de ”cadourile” oferite de Pavlicenkova.
Liderul ierarhiei WTA a evoluat slab şi în setul secund, unul în care doar un break a făcut diferenţa, de data aceasta în favoarea rusoaicei. Pavlicenkova a câştigat ghemul al nouălea pe serviciul româncei, apoi setul (6-4), trimițând meciul în decisiv.
 
Probleme cu bătăturile
Înaintea celui de-al treilea set, Simona Halep a avut nevoie de intervenția medicului, plângându-se de bătăturile apărute pe talpa piciorului drept.
Pavlicenkova a început cu un break actul decisiv, după care, până la 4-3, fiecare jucătoare și-a câștigat serviciul. Halep a reușit în cele din urmă să egaleze la 4, cu un break. Un nou break, la 6-5, avea să-i aducă în cele din urmă victoria Simonei, după 3 ore și 7 minute.
În faza următoare, Halep va evolua cu Venus Williams, locul 14 WTA şi cap de serie numărul 13, care a eliminat-o pe Sorana Cîrstea, locul 54 WTA, cu 7-6 (4), 6-4, în turul al doilea.
Calificarea în optimi la Rogers Cup este recompensată cu un premiu de 29.010 dolari şi cu 105 puncte WTA.
Anul trecut, Halep a jucat în semifinale la Rogers Cup, când competiţia s-a disputat la Toronto. Românca a câştigat ediţia din 2016 a acestui turneu, tot la Montreal.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia