Tribuna
Sibiul e pregătit. Să înceapă bătălia pentru trofeu!
Ovidiu BOICA
1751 vizualizari
Sibiul e pregătit. Să înceapă bătălia pentru trofeu!
Directorul Clubului Sportiv Universitar Sibiu, Horațiu FLoca, președintele Federației Române de Baschet (FRB), Horia Păun, și directorul de evenimente din cadrul FRB, Adrian Voinescu, au prefațat cele două competiții majore care vor fi găzduite de Palatul Sporturilor ”Transilvania” de astăzi, până sâmbătă, 18 februari, Superbet Final Eight Cupa României și Superbet All Star Game-ul masculin.
Sibiul devine capitala baschetului românesc pentru o săptămână. Din această seară, până sâmbătă, Palatul Sporturilor ”Transilvania” va găzdui Superbet Final Eight Cupa României și All Star Game-ul masculin.
Superbet Final Eight Cupa României, are un format nou, pentru prima dată 8 echipe, dublu față de edițiile precedente, luând parte la turneul final. Despre noul sistem al competiției KO, președintele Federației Române de Baschet, Horațiu Păun, a vorbit, astăzi, într-o conferință de presă.
  • ”Mă bucur foarte mult să ne reîntoarcem la Sibiu. Sibiul a fost mulți ani la rând un oraș al baschetului românesc, al naționalelor juvenile și  de seniori. Ne întoarcem cu un format nou, Final Eight Cupa României. Următoarele 5 zile vor fi un adevărat regal baschetbalistic. Venim cu acest nou format de Cupa României. Ne întoarcem de la Final Eight-ul feminin și am constatat că acest sistem este foarte atractiv atât pentru public, pentru presă, cât și pentru echipele participante. Ne așteaptă 5 zile de baschet de calitate. Superbet Final Eight Cupa României, pe noul format, cu sferturi de finală, semifinale și finala, programată vineri”, a afirmat Păun.
Oficialul federației speră ca tribunele Sălii ”Transilvania” să fie arhipline în cele 5 zile cât durează cele două evenimente.
  • ”Sâmbătă avem Superbet All Star Game, unde cei mai buni sportivi din Liga Națională vor participa la un meci demonstrativ, meci ce se vrea un spectacol care să încânte publicul, să stârnească ropote de aplauze, iar la finalul acestei săptămâni, publicul sibian, telespectatorii - pentru că toate meciurile vor fi trasmise în direct pe Digi Sport - să rămână cu o amintire frumoasă despre o competiție bună, frumoasă, plină de fair-play. Sunt convins că vom avea tribunele pline și, așa cum ne-au obișnuit fanii sibieni, Asociația Al 6-lea jucător, vor umple până la refuz tribunele Sălii ”Transilvania”. Avem fani și ai altor echipe, dar sunt convins că vor da o notă de fair-play, de respect, iar la finalul întrecerii toată lumea va aplauda echipa cea mai bună și totodată câștigătoarea Cupei României”, a mai spus Horia Păun.
 
All Star Game-ul revine la Sibiu după 7 ani
Adrian Voinescu, directorul de evenimente al FRB-ului, este convins, la rândul său, că atmosfera din tribunle Sălii ”Transilvania” va fi una la superlativ. Totodată, oficialul federației a reamintit că All Star Game-ul revine la Sibiu, oraș care a mai găzduit meciul stelelor din baschetul masculin românesc în 2010.
  • ”Sunt convins că va fi un spectacol de gală aici, la Sibiu, în aceste 5 zile. Sunt convins că tribunele vor fi arhipline. Am văzut meciul de campionat dintre Sibiu și Cluj, am văzut două galerii absolut superbe în ”Polivalenta” din Cluj. Sunt convins că același lucru se va întâmpla și aici. Există suporteri absolut minunați la Sibiu. Sperăm ca și All Star Game-ul să fie un spectacol de înaltă clasă, așa cum au fost și cele de până acum, printre care și cel de acum 7 ani. All Star Game-ul revine la Sibiu după 7 ani”, a declarat Voinescu.
 
Proiect pentru reabilitarea terenurilor de baschet din Parcul Tineretului
Horațiu Floca, directorul lui CSU Sibiu, a afirmat că o parte din fondurile strânse în cele 5 zile de eveniment de către Fan Shop-ul instalat în incinta Sălii ”Transilvania”, în care vor fi comercializate replici ale echipamentelor purtate de jucători la All Star Game, precum și alte obiecte cu însemenele celor două competiții, vor fi destinate modernizării terenurilor de baschet din Parcul Tineretului. Oficialul clubului sibian a vorbit, în conferința de presă, despre schimbarea panourilor și a suprafeței de joc ale acestor terenuri, precum și de împrejmuirea lor și montarea unei instalații de nocturnă.
  • ”Împreună cu compania Superbet, sponsorul oficial al evenimentului, și cu compania ANDU, cea care este furnizor de echipament pentru All Star Game, am hotărât să întoarcem ceva comunității în care ne desfășurăm activitatea și am decis să investim o parte din banii pe care îi vom obține prin vânzarea echipamentelor sportive ale jucătorilor de la All Star Game în amenajarea unor terenuri de baschet din Sibiu. Este vorba despre cele din Parcul Tineretului. Am primit acceptul Primăriei Sibiu să putem aduce aceste terenuri la un nivel mai înalt. O parte din fonduri vor veni de la Superbet, altă parte, de la compania ANDU prin vânzarea echipamentelor jucătorilor prezenți la All Star Game. Sunt și alte produse la Fan Shop-ul care va fi deschis timp de 5 zile, eșarfe, fanioane, tricouri, hanorace... Sper să reușim să ducem acest proiect până la capăt. Vom aștepta să vină primăvara și sperăm ca, în luna mai, terenurile să fie gata”, a spus Horațiu Floca.
Președintele FRB, Horia Păun, s-a arătat încântat de eveniment și a promis că forul pe care îl conduce se va implica în reamenajarea terenurilor din Parcul Tineretului:
  • ”Federația Română de Baschet ar fi foarte încântată să intre în acest proiect și să ajute cu fonduri echipa din Sibiu și municipalitatea pentru realizarea acestui proiect. (...) E o idee minunată. Ne-am dori cât mai multe astfel de idei”.
 
168 de locuri în plus
Capacitatea Sălii ”Transilvania” a fost mărită cu aproape 200 de locuri, însă acesteavor fi destinate doar suporterilor altor echipe decât cei ai lui CSU Sibiu și oficialilor FRB. Este vorba despre două tribune mobile instalate în spatele panourilor.
  • ”Am obținut acordul ISU Sibiu să instalăm două tribune mobile, dintre care doar una este rezervată spectatorilor. În aceasta vor sta suporterii Clujului la meciul de astăzi. Cealaltă tribună mobilă este instalată sub barul din incinta Sălii ”Transilvania” și va fi doar pentru sportivi, reprezentanții federației și echipele participante. Sunt 168 de locuri în plus, dar pentru acestea nu s-au vândut bilete”, a afirmat Horațiu Floca.
 
Doar arbitri internaționali
Horia Păun a mai adăugat că, la meciurile din cadrul Superbet Final Eight Cupa României, au fost delegați numai purtători ai ecusonului FIBA și este convins că nu vor fi probleme din acest punct de vedere.
  • ”Sunt convins că arbitrii vor fi conectați la nivel maxim pentru o asemenea competiție.Știu că au fost delegați la aceste meciuri arbitri internaționali, cu o foarte mare experiență.Nu am niciun fel de emoție cu privire la calitatea arbitrjului”, a mai spus Păun.
 
Tombolă cu tichete la Eurobasket
Președintele FRB a afirmat că sâmbătă, în cadrul All Star Game-ului, va fi organizată o tombolă, premiile constând în bilete la meciurile din cadrul Eurobasket, de la Cluj.
  • ”În luna septembrie, România va organiza o grupă a Eurobascket 2017. Având în vedere că suntem la Sibiu, un oraș apropiat de baschet, iubitor de baschet, ne-am gândit să facem niște suprize spectatorilor.  În timpul All Star Game-ului vom avea o tombolă și vom acorda câte 5 tichete la toate cele 5 meciuri ale naționalelor României fanilor sibieni. Pe lângă câștigători, îi invităm pe toți fanii sibieni la Cluj, în septembrie, pentru că probabil este cel mai mare eveniment sportiv organizat în România în ultimii 30 de ani”, a completat Horia Păun.

 

​Primele două meciuri din cadrul Superbet Final Eight Cupa României vor avea loc astăzi, după următorul program:

Steaua CSM EximBank - BCM ”U” Pitești (ora 18:00)

BC CSU Sibiu - ”U” BT Cluj-Napoca (ora 20:30) 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Profesional PN

Neo Plan

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia