Tribuna
Sibiu Sands 2017: Voleiul revine în Piața Mică
Ovidiu BOICA
2937 vizualizari
Sibiu Sands 2017: Voleiul revine în Piața Mică
”Sibiu Sands”, primul turneu de beach volleyball organizat vreodată în centrul istoric al unui oraș din România, revine pentru a cincea oară, consecutiv, în Piaţa Mică, în perioada 27 iunie - 02 iulie. Competiţia este acreditată de către Federația Română de Volei şi este inclusă în calendarul competițional național. Valoarea premiilor puse în joc anul acesta este de 3.000 de euro.
Ediția din acest an a primului turneu de beach volleyball organizat vreodată pe un teren amenajat de la zero, într-o zonă istorică, în România, ”Sibiu Sands”, se va desfășura, anul acesta, între 27 iunie și 2 iulie. Competiția - acreditată de către Federația Română de Volei - este considerată pentru a treia oară consecutiv drept turneu de categoria A.
Terenul pe care se vor desfășura meciurile timp de 6 zile va fi amenajat de la zero în Piața Mică. 230 de metri cubi de nisip și 4 metri cubi de lemn sunt necesare pentru suprafața de joc, iar trei utilaje de mare tonaj vor lucra, timp de trei zile vor, pentru amenajarea acesteia, la cele mai înalte standarde, pentru ca jucătorii prezenți la Sibiu să beneficieze de cele mai bune condiții de joc, susțin organizatorii.
Terenul amenajat în centrul orașului respectă specificațile Federației Internaționale de Volei, fiind construit la standarde olimpice și folosind instrumente profesionale de joc (mingi, fileu, benzi de delimitare etc.). Și anul acesta spectatorii pot urmări meciurile dintr-o tribună de 400 de locuri. În plus, organizatorii se vor îngriji ca arena din Piața Mică să fie dotată și cu instalație de nocturnă, astfel încât meciurile să se poată disputa până târziu în noapte.
 
Înscrierile, până în 23 iunie
Înscrierile rămân deschise până la data de 23 iunie. La fel ca și anul trecut, competiția este deschisă atât sportivilor amatori, care practică voleiul în timpul liber, prin categoria OPEN Mixt, cât și celor profesioniști, care se pot înscrie la categoriile dedicate. În total sunt așteptate aproximativ 50 de echipe din țară. Cei care doresc să se înscrie, o pot face online pe: http://www.ecosportteam.ro/evenimente/sibiu-sands/inscriere.
Echipele înscrise  vor juca după regulile Federației Internaționale de Volei, într-un sistem eliminatoriu. Echipele care câștigă înaintează în clasament, în vreme ce cele care pierd mai au șansa unui ultim meci. Dacă îl vor pierde și pe acesta, ies din competiție. Dacă îl câștigă, înaintează pe tabelul competițional. În final vor rămâne doar 4 echipe la fiecare categorie, care vor juca finalele.
 
”Sibiu Sands” este acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport, organizată de Asociația Club Sportiv Eco Sport Team și Agenția Grey Projects. Parteneri principali: UNIMAT - material de construcții și Ciuc Radler. Partener de eveniment: Ballan Sportswear.





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA