logo
Sibienii de la Activ, patru titluri naționale la Campionatul Național de powerlifting
Ovidiu BOICA
1163 vizualizari
Sibienii de la Activ, patru titluri naționale la Campionatul Național de powerlifting
Antrenorul Marius Raica se aştepta, înaintea evenimentului de la Sibiu, la un titlu naţional pentru Activ. Sportivii săi au obţinut patru, astfel că se poate spune fără nicio rezervă că ediţia din acest an a Campionatului Naţional de powerlifting, proba de împins din culcat, a fost de un real succes. Bianca Lie a urcat de două ori pe primul loc. ”Aur” la Naționalele desfășurate weekendul trecut, în Promenada Mall din incinta Shopping City Sibiu, au mai obținut Alexandru Moruș și Daniel Ordean.
Şase din cei şapte sportivi cu care a participat CS Activ la ediţia din acest an a Campionatului Naţional de powerlifting, proba împins din culcat, au urcat pe podium. Aşteptările antrenorului Marius Raica - "cel puţin un titlu naţional" - au fost cu mult depăşite de cei pe care îi pregăteşte zi de zi în RActiv, moderna sală dituată pe Bd. Victoriei. Trei sibieni au cucerit medalia de aur, în plus CS Activ cucerind titlurile de vicecampioni naţionali.
În competiţia feminină, Bianca Lie s-a clasat pe primul loc atât la juniori 1, cât şi la seniori, cu o greutate împinsă de 62,5 kg, ceea ce i-a adus şi clasarea pe locul 3 în clasamentul general feminin.
Carmen Cîrpătorea şi Oana Brădeanu s-au clasat pe locul 2 la seniori, cu 65 kg, respectiv 55 kg împinse.
În competiţia masculină, juniorii 1 Alexandru Moruş (categ. 83 kg) şi Daniel Ordean (cat. +120 kg) au adus clubului sibian alte titluri de campion naţional, cu 185 kg, respectiv 245 kg împinse. Aceste rezultate deosebite i-au plasat pe ambii sportivi de la CS Activ pe locul 2 la seniori.
"Merită menţionat faptul că, având aceste rezultate de juniori 1, la Campionatul European din acest an ar fi fost ambii medaliaţi", remarcă antrenorul celor doi, Marius Raica.
Radu Raica s-a clasat pe locul 2 la seniori, în cat. 66 kg, împingând 105 kg.
Al şaptelea sportiv de la CS Activ participant la această ediţie a Campionatelor Naţionale de powerlifting, proba împins din culcat, Ştefan Paşca, în categoria Special Olympics, având handicap sever locomotor, a reuşit să împingă 70 kg, fiind răsplătit cu multe aplauze şi cu o medalie de merit.
"Ştefan ne-a arătat tuturor că, având multă ambiţie şi acceptând acele situaţii pe care nu le poţi schimba, poţi să-ţi doreşti de la viaţă lucruri frumoase", a mai spus Marius Raica.
Per total, sportivii sibieni de la CS Activ au obţinut 4 medalii de aur şi 5 de argint.
  • "Nivelul competiţiei a fost foarte ridicat. Drept dovadă, în Shopping City Sibiu, unde a avut loc evenimentul, s-au realizat cu această ocazie 4 recorduri naţionale prin Cătălin Buciuman, junior 2, de la CS Unirea Alba Iulia, în categoria 74 kg, cu 182,5 kg împinse, Andrei Irimie, senior la acelasi club, în categoria 83 kg, cu 280 kg împinse, record de valoare mondială, şi Daniel Bălăiţă, atât la Master 1, cât şi la seniori. Bălăiţă, legitimat la CS Powerlifting Galda, a împins 290 kg, în categoria 105 kg. Aceste recorduri vor fi omologate după obţinerea rezultatelor testelor antidoping făcute imediat după competiţie. Ca acţiune conexă competiţiei, aş mai dori să amintim seminarul pe teme antidoping organizat vineri, 10 noiembrie, în incinta sălii RActiv din Sibiu. Mulţumim conducerii Shopping City Sibiu pentru sprijinul material deosebit şi Primăriei Municipiului Sibiu pentru cofinanţarea proiectului cuprins în Agenda Sport 2017, "Powerlifting de performanţă în Sibiu 2017", a concluzionat Marius Raica.
La Campionatul Naţional de powerlifting, împins din culcat, au participat aproape 60 de sportivi reprezentând 12 cluburi de profil din ţară.
 
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia