Tribuna
Sibiencele Alexandra Uiuiu şi Elisabeth Pavel, în lotul României de baschet 3x3 pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo
Sibiencele Alexandra Uiuiu şi Elisabeth Pavel, în lotul României de baschet 3x3 pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

Naţionala feminină de baschet 3x3 a României a obţinut o calificare istorică la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor, iar printre fetele care au contribuit la această performanţă deosebită se numără şi sibiencele Alexandra Uiuiu şi Elisabeth Pavel. Cele două au făcut parte din lotul naţional care a reprezentat România la o serie de turnee internaționale, culminând cu prezența la  Jocurile Europene de la Minsk și la FIBA 3X3 Euro Cup 2019. Alexandra şi Eli au fost prezente, cu naţionala tricoloră, la alte câteva turnee în Belarus, Italia, Franţa, Ungaria, Rusia, Canada şi Japonia. La aceste competiţii, echipa feminină de baschet 3x3 a României a contabilizat puncte importante în vederea calificării la Olimpiada de la Tokyo.
 
Alexandra, salt de 70 de locuri
Un progres remarcabil a putut fi semnalat  în cazul Alexadrei Uiuiu, care a reuşit, prin prestațiile ei, să urce peste 70 de poziţii în ierarhia națională FIBA 3x3 și încheie sezonul preolimpic pe poziția a patra la nivel național, respectiv pe locul 80 la nivel mondial.
 
O nouă realizare
Calificarea la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo 2020 nu este singura realizare istorică a celor două jucătoare originare din Sibiu, ele fiind active și în afara terenului. Alexandra Uiuiu şi Elisabeth avel au fondat, la Sibiu, primul club sportiv profesionist dedicat baschetului 3x3 din România, BC 3X3 Elite, devenind astfel parte activă în dezvoltarea și promovarea acestei noi probe olimpice.
"Sperăm ca această calificare să fie încununată cu un parcurs bun la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 și felicitări tuturor părților implicate în efortul deosebit depus pentru obținerea acestei mari performanțe românești", se arată într-un comunicat de presă al clubului Elite.
 
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Pastravaria Laita

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia