logo
Sibianul Tiberiu Crăciun reprezintă România la Balcaniada factorilor poștali. ”Îmi doresc primul meu titlu la individual!”
Ovidiu BOICA
2839 vizualizari
Sibianul Tiberiu Crăciun reprezintă România la Balcaniada factorilor poștali. ”Îmi doresc primul meu titlu la individual!”
Campionul național en-titre face parte din echipa țării noastre care va încerca să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în Bosnia & Herțegovina, la Sarajevo.

 

Tiberiu Crăciun, unul dintre angajații Oficiului Poștal nr. 1 din Sibiu, se numără printre cei care vor reprezenta România și la ediția din acest an a Balcaniadei Factorilor Poștali, competiție ce va avea loc, în perioada 9-12 august, la Sarajevo, în Bosnia & Herțegovina. Sibianul nu este la prima participare, la acest concurs, dar până acum n-a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului decât cu echipa.

  • ”În 2011, la prima mea Balcaniadă, în Macedonia, am terminat pe 3 cu echipa României și am fost declarat cel mai tehnic participant, iar în 2016 am terminat pe locul 4 și am cucerit ”aurul” cu echipa. Poate anul acesta voi câștiga Balcaniada, deși este foarte greu, sunt mulți concurenți de valoare”, spune Tibi Crăciun, înaintea plecării spre Bosnia & Herțegovina.

Tiberiu Crăciun s-a angajat la Poșta Română imediat după terminarea liceului. Se întâmpla în 2004, dar prima sa participare la Marșul Factorilor Poștali a fost abia în 2009. ”Îmi aduc aminte foarte bine acel concurs. Am fost prezent la faza națională a Marșului Factorilor Poștaliși am primit premiul pentru cel mai tehnic concurent și pe cel pentru cel mai tânăr participant. Premiile mi-au fost înmânate de Doina Melinte”, rememorează sibianul.

Prima participare la Balcaniada Factorilor Poștali? ”În 2011, am fost al patrulea la faza națională a Marșului, clasare care mi-a dat dreptul să participa la prima Balcaniadă, în Macedonia. Ne-am clasat pe locul al treilea și am fost premiat încă o dată pentru cel mai tehnic participant”, mai spune Crăciun.

Când e întrebat despre cele mai importante rezultate din carieră, sibianul stă pe gânduri câteva secunde.

  • ”În 2012, am devenit campion național cu echipa Sibiului. Patru ani mai târziu, am terminat pe locul 3 la faza națională a Marșului, iar la Balcaniadă, pe 4 la individual și am devenit campion cu echipa. În 2017 am devenit vicecampion național, iar anul acesta, la Alba Iulia, am cucerit titlul de campion național”, povestește Tibi Crăciun.

Locul 1 ocupat la finalul fazei finale a Marșului Factorilor Poștani, la Alba Iulia, îl face pe sibian liderul echipei României. Tibi Crăciun speră ca, anul acesta, să facă dubla, locul întâi atât la individual, cât și cu echipa. Pentru asta s-a pregătit serios. ”Am început pregătirea din a doua zi după ce am luat titlul național. Mă antrenez după ce îmi termin treaba la serviciu. Alerg mult, fac rulaj pe stilul de marș... La astea adaug vitamine și... odihnă”.

”Colegii de serviciu nu sunt invidioși?”, e următoarea întrebare. ”Deloc! Sunt bucuroși că unul de-al lor e în centrul atenției. În fond, și pe ei îi reprezint, reprezint orașul, iar când sunt la Balcaniadă, reprezint și România”.

  • ”Sper să fiu OK în ziua concursului. Sunt liderul echipei și, împreună cu ceilalți colegi și prieteni din lotul României, sper să urcăm pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Asta la echipe, iar la individual, îmi doresc primul meu titlu balcanic. Al meu și numai al meu!”.

Ceea ce îi dorim și noi!

 

 

 


comentarii
2 comentarii

Daca POSTA ROMANA are bani sa si trimita angajatii la concursuri, ma intreb de ce nu are bani sa -si respecte abonatii la ziar si care au ramas fara, timp de saptamani.Pe ei cine ii despagubeste?Rusine!!!Snobilor !!!
Un ceatean
09.08.2018 09:03
Alo, Posta?Aveti ceva de spus legat de criza postasilor?Sau ii trimiteti pe toti la concursuri!?
Alt cetatean
09.08.2018 14:29
Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia