logo
Sibianul Alexandru Barbu, campion național la slalom uriaș
Ovidiu BOICA
1658 vizualizari
Sibianul Alexandru Barbu, campion național la slalom uriaș
Schiorul legitimat în prezent la Corona Brașov și-a îmbogățit palmaresul cu încă un ”aur” la Campionatele Naționale. El are posibilitatea de a cuceri alte medalii la sfârșitul acestei luni.
 
Recent reîntors de la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang, Coreea de Sud, schiorul sibian Alexandru Barbu a luat startul în proba de slalom uriaș din cadrul Campionatului Național, competiție desfășurată în Poiana Brașov, reușind la final să urce din nou pe prima treaptă a podiumului. ”Alică” și-a mai adăugat în palmares un titlu de campion național.
  • ”Este mereu o plăcere să particip la Campionatele Naționale. A fost o competiție dificilă, pentru că noi ne antrenăm în mare majoritate a timpului pe zăpadă dură. Temperaturile înalte din ultimele zile au făcut ca zăpada pe care am concurat aici să fie moale, ceea ce ne-a dat mult mai mult de muncă. A fost plăcut să stau alături de colegii mei mai tineri”, a spus Alexandru Barbu pentru coronapress.ro.
Din cauza condițiilor meteo, trei din cele patru probe ale Campionatului Național programat în perioada 5-9 martie, în Poiana Brașov, au fost anulate. Slalomul, combinata alpină și supercombinata vor avea loc abia în data de 27 martie, iar dacă vremea nu va fi nici atunci una prielnică, toate cele trei se vor disputa în luna decembrie, conform aceleiași surse.
Alexandru Barbu a vorbit, cu această ocazie, și despre experiența de la Olimpiada din Coreea de Sud: ”La slalom am abandonat în prima manșă. A fost vorba de o pârtie care a pus probleme multor concurenți, până și idolului multor schiori, Marcel Hirscher, care a abandonat la rându-i. Un traseu frumos, special creat pentru Olimpiadă, dar foarte dificil. Dacă voiai să ai un rezultat așa cum mi-am propus înainte, în primii 30, trebuia să riști în ambele manșe. Riscul ți-l asumi: termini, cu siguranță o faci bine, nu termini, ești supărat. La slalom uriaș îmi doream să intru în top 50. Am plecat cu numărul 82 și am terminat pe 55, ceea ce nu e deloc puțin. E un rezultat bun și pentru mine și pentru țară”, a mai precizat schiorul.
În 2014, la prima Olimpiadă a lui Alexandru Barbu, acesta a terminat pe locul 21 la proba de slalom special și 47 la slalom uriaș.
 
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
cascaval
Licitatie publica

accentmedia