logo
Selecționerul favoritei numărul 3 la Cupa Mondială isi prelungește contractul până în 2020
Selecționerul favoritei numărul 3 la Cupa Mondială isi prelungește contractul până în 2020

 Unul din selecționerii ce beneficiază de o mare incredere din partea federației pe care o reprezintă este, fără îndoială, Julen Lopetegui, al cărui contract a fost prelungit de conducătorii fotbalului spaniol până în anul 2020, chiar înainte de debutul Turneului Final al Cupei Mondiale din Rusia 2018.  

 Sub comanda acestuia, Spania s-a calificat fără probleme la Cupa Mondială, câștigând grupa G, în care adversare i-au fost Italia (marea absenta din această vară), Albania, Israel, Macedonia și Liechtenstein. Nouă victorii și un singur egal a fost palmaresul ibericilor în campania de calificare, fapt ce a determinat bookmakerii Unibet, ce stabilesc cotele pentru pariuri la Cupa Mondială să plaseze Spania pe locul 3 în topul favoritelor la titlul de campioană a lumii pentru următorii 4 ani.

 Lopetegui, adus la națională în 2016 în locul lui Vicente Del Bosque, nu a suferit nicio înfrângere pe bancă Spaniei, înregistrând până în prezent 13 victorii și 5 egaluri (4 în partide amicale și doar unul într-un meci oficial, cel din Italia), bilanț ce l-a ,,obligat’’ pe noul președinte al Federației Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, să îi prelungească contractul de selecționer cel puțin până în 2020, an în care va avea loc Campionatul European de Fotbal. 

 ,, Urmează să semnăm un contract pe încă doi ani. Hotărârea a fost foarte simplu de luat deoarece avem un respect și o admirație extrem de profunde față de Julen și echipa sa. Este cea mai potrivita persoană care să antreneze echipa națională.’’, prefata Rubiales cu cateva zile in urma.

 În replică, imediat după ce noul acord a fost semnat, actualul și viitorul selecționer a declarat pentru presă iberica, conform cotidianului Fanatik: ”Trebuie să le mulțumesc oficialilor federației pentru încrederea acordată mie și stafului meu. Nu ne vom culca pe o ureche după această prelungire de contract, avem o mare responsabilitate la Cupa Mondială. Sunt extrem de încântat să răman la prima reprezentativă, muncesc cu drag în fiecare zi.”

 ,,Furja roja’’, așa cum obișnuiesc spaniolii să își denumească națională, va începe aventura la Campionatul Mondial de Fotbal 2018 în grupa B, alături de ,,vecina’’ Portugalia, campioană a Europei în 2016, Maroc și Iran, ambele reprezenatante ale Peninsulei Iberice având șanse foarte mari să împartă primele doua poziții din clasamentul final al grupei, cele care duc în faza optimilor.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia