Tribuna
România - Chile 3-2: Remontada împotriva campioanei Americii de Sud
Ovidiu BOICA
1540 vizualizari
România - Chile 3-2: Remontada împotriva campioanei Americii de Sud
Naţionala noastră a câştigat cu 3-2 amicalul cu Chile, disputat pe "Cluj Arena". "Tricolorii" au întors rezultatul după ce au fost conduşi cu 2-0 încă din minutul 18. Ce-i drept, sud-americanii au evoluat cu un om în minus mai mult de o repriză.
"Tricolorii" încheie sezonul cu un succes de pus în ramă. Din nefericire, victoria obţinută în faţa campioanei Americii de Sud nu ne ajută cu nimic în încercările disperate de a ajunge la turneul final al Cupei Mondiale din Rusia, de anul viitor. Cu numai 6 puncte din tot atâtea meciuri, România ocupă locul 4 în grupă şi şansele de a mai prinde locul secund, cel care ar putea duce la baraj, ţin mai degrabă de domeniul fantasticului. Chiar dacă o victorie cu locul 4 mondial nu se obţine în fiecare zi, cu siguranţă că fiecare în parte ar fi schimbat-o fără ezitare pe un succes cu Polonia, din preliminarii.
Cu  4 jucători noi în primul "unsprezece" față de jocul de acum trei zile, cu Polonia, România a început ezitant jocul de pe "Cluj Arena", iar chilienii au profitat. Eduardo Vargas a deschis scorul, cu un şut din marginea careului mare, în dreapta lui Pantilimon ('8), iar Valencia a făcut 2-0 cu un şut din unghi, pe sub portar ('18). Putea fi şi mai rău dacă lui Alexis Sanchez i-ar fi intrat lobul, însă mingea a trecut peste transversală ('10).
Portarul Herrera i-a refuzat dinamovistului Hanca şansa de a înscrie primul gol la naţională, respingând în corner ('20). La celelalte buturi, Alexis Sanchez a fost blocat in extremis de Pantilimon ('22). Bogdan Stancu a ratat incredibil, reluând alături, din 6 metri un balon trimis în careu de Benzar.
Acelaşi Stancu şi-a luat revanşa câteva minute mai târziu, când a trimis în vinclu, din lovitură liberă ('31). Două minute mai târziu oaspeții au rămas în inferioritate, căpitanul Medel cedând nervos la provocările lui Florin Andone şi fiind eliminat după ce l-a lovit pe atacantul din Primera Division. Spiritele se încinseseră mai devreme, după o intrare brutală a lui Aranguiz la Andone, în urma căreia mai mulți jucători ai celor două echipe s-au îmbrâncit ('28).
Repriza a fost închisă de ratarea lui Stancu, "capul" acestuia trecând alături ('44).
La reluare, acelaşi Stancu a irosit două șanse foarte bune, trăgând în plasa laterală ('51) și luftând, din poziție ideală ('58).
Egalarea a venit după un sfert de oră de la reluare, mingea şutată de Nicuşor Stanciu, de la 20 de metri, lovind bara înainte de a intra în plasă.
În ultima jumătate de oră chilienii n-au mai contat în atac. "Tricolorii", în schimb, au căutat cu insistenţă golul trei. Herrera a respins șutul lui Gicu Grozav ('62), după care tot jucătorul lui Terek Groznîi a tras puțin pe lângă poartă, în urma unei centrări a lui lui Toșca ('74).
Andrei Ivan a semnat ratarea meciului. Atacantul Craiovei a scăpat singur cu portarul, dar s-a încurcat în driblinguri, apoi a încercat să-l umilească pe Herrera, dar n-a înălţat destul mingea şi goal-keeper-ul a salvat la încercarea de "scăriţă" ('78).
Un alt jucător din Bănie, Alex Băluță, care a intrat cu numărul 13 pe tricou, a marcat la debutul său la națională într-o zi de 13 iunie, reluând în plasă mingea respinsă de portar la șutul lui Stanciu de la circa 30 de metri ('83).
Pe final, Chiricheș a fost aproape de un gol spectaculos, la centrarea lui Rotariu. Căpitanul a încercat să trimită în plasă cu călcâiul, dar n-a lovit curat mingea şi scorul a rămas 3-2 ('89).
România a obţinut astfel prima victorie pe "Cluj Arena".
Următorul meci al tricolorilor va avea loc pe 1 septembrie, la București, cu Armenia, în preliminariile Cupei Mondiale 2018.
Chile va participa, de sâmbătă, la Cupa Confederațiilor din Rusia, unde va întâlni pe rând Camerun, Germania și Australia.
Partida de pe Cluj Arena a fost precedată de un moment emoționant, în care Lucian Sânmărtean (37 de ani, 21 de selecții, niciun gol) s-a retras din echipa națională. El a primit o cupă din partea președintelui FRF, Răzvan Burleanu. Lovitura de start a partidei a fost dată de fiica lui Sânmărtean, Natalia.
 
ROMÂNIA 3 (1) - 2 (2) CHILE
Au marcat: Bg. Stancu '31, N. Stanciu '60, Al. Băluță '83 / Vargas '8, Valencia '18.
România: 1. Pantilimon - 2. Benzar (11. A. Ivan '46), 6. Chiricheș (cpt.), 3. Toșca, 21. Cr. Ganea (15. Bg. Țîru '70) - 8. M. Pintilii, 18. R. Marin (5. D. Rotariu '46) - 20. Sg. Hanca, 23. N. Stanciu (17. Bicfalvi '86), 19. Bg. Stancu (13. Al. Băluță '66) - 9. Fl. Andone (10. G. Grozav '46). Selecționer: Christoph Daum.
Chile: 23. Herrera - 13. P. Diaz, 17. Medel (cpt.), 3. Enzo Roco, 2. Mena (16. M. Rodriguez '89) - 20. Aranguiz (8. Arturo Vidal '54), 21. Marcelo Diaz (5. Francisco Silva '55), 14. Felipe Gutierrez (6. Fuenzalida '83) - 19. L. Valencia (4. M. Isla '46), 11. Vargas (22. Edson Puch '65), 7. Alexis Sanchez. Selecționer: Juan Antonio Pizzi.
 





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA