Tribuna
Astra film
Primăria reziliază contractul cu constructorul în cazul Stadionului ”Municipal”. (FOTO) Cât de mult au avansat lucrările!
Primăria reziliază contractul cu constructorul în cazul Stadionului ”Municipal”. (FOTO) Cât de mult au avansat lucrările!

 

”Rezilierea contractului nu aduce niciun beneficiu, pentru că rezilierea contractului ne va pune în situația de a începe o nouă procedură, ei vor porni un proces, că așa este modelul, nu contează dacă au sau nu dreptate (...) Se va încheia și acest contract, că nu mai este mult la el. (...) Noi aplicăm toate prevederile care sunt prevăzute în acest contract. Cea mai radicală este rezilierea. Bineînțeles că sunt penalități, sunt penalități pentru fiecare zi de întârziere, i le retragem direct din factură, nici nu stăm de vorbă”. Declarația îi aparține primarului Sibiului, Astrid Fodor, și a fost făcută la începutul acestei luni, în momentul în care era clar că SC Construcții SA și Arhimus SRL, firmele care câștigaseră licitația pentru prima parte a lucrărilor la arena din Parcul Sub Arini, nu sunt capabile să respecte noul termen, 15 martie.

Municipalitatea s-a ținut de cuvânt și a demarat procedurile necesare. Printr-o adresă, a notificat executantul lucrărilor la ”Municipal” că a fost depășit noul termen și l-a somat că trebuie să plătească penalizări de întârziere. De asemenea, conform clauzelor contractuale, la data de 15 aprilie contractul va fi reziliat de drept.

”Având în vedere faptul că lucrările nu au fost finalizate conform contractului și în termenul prevăzut de acesta, executantul SC Construcții SA - Arhimus SRL a fost notificat privind punerea în întârziere. În conformitate cu clauzele contractuale, în data de 15 aprilie contractul va fi considerat reziliat de drept, iar până la acea dată executantul va continua să plătească penalizări de întârziere”, a susținut, pentru Tribuna, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Sibiu.

 

Scenariul optimist

Așadar, SC Construcții SA și SC Arhimus SRL mai au la dispoziție aproximativ 3 săptămâni să finalizeze lucrările la Stadionul ”Municipal”. Ne referim la montarea scaunelor în tribuna mare, a turnicheților și la finalizarea lucrărilor la suprafața de joc. Ar urma procedura de omologare a stadionului, iar dacă acesta va fi trecut cu succes, probabil vom putea vedea cel puțin un meci al lui Hermannstadt acasă, în Parcul Sub Arini.

 

Scenariul pesimist

Trebuie luat în considerareși un astfel de scenariu, din nefericire! Să presupunem că SC Construcții SA și SC Arhimus SRL nu vor termina la timp lucrările. La data de 15 aprilie contractul se ”rupe”, după care va fi făcută o expertiză care să arate gradul de îndeplinire al lucrărilor, ce s-a făcut și ce nu. Apoi se va trece la o nouă licitație pentru finalizarea lucrărilor, iar asta, cu siguranță, va mai dura mult și bine.

 

Și totuși, se vede luminița de la capătul tunelului?

Transformarea Stadionului ”Municipal” într-o arenă care să poată găzdui jocuri din Liga 1 continuă, chiar dacă nu cu viteza pe care ne-am fi dorit-o cu toții. De la precedenta ”vizită” pe arena din Parcul Sub Arini, de acum două săptămâni, am văzut că lucrările au avansat simțitor.

Hidroizolația a fost aplicată în totalitate pe tribuna întâi, astfel că mai trebuie doar turnată șapa și montate treptele și scaunele. Au fost finalizate și lucrările la tunelul de acces pe stadion, care a fost dotat cu o trapă care s eînchide prin telecomandă. De asemenea, au fost demarate și o parte din lucrările la suprafața de joc, au fos montate porțile noi și a fost mărit terenul. Cu ceva bunăvoință, stadionul ar putea fi pus la punct în sfârșit pentru a găzdui, în această primăvară, meciuri din Liga 1.

 

 

 

 

 

 

 

 


comentarii
6 comentarii

bataie de joc pe banii sibienilor! numai aici la tribuna so tras semnale de alarma ca firma e de doi lei!
primaria so complacut ca e firma de casa
echipa buna,suporteri super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!nu vreau sa merg la pitesti sa vad echipa
unde sint banii nostrii?acum DNA sibiu are subiect de cercetare
bunica si junele de la primarie aude?
ardeo
25.03.2019 16:00
Constructii SA este cea care a depus contestatie la autostrada Sibiu-Pitesti?
nun
25.03.2019 16:58
nun......da
s
25.03.2019 17:35
Primăria a mulțumit și capra și varza!
Adică hoțul în speță cele 2 societăți nu și-au respectat termenii de execuție!
Primăria nu are nici o vină în această privință!
Doamna Primar a făcut tot ce-i stă în putință să le acorde clemență și a arătat bunăvoință în această privință!
Să înceapă penalizările și SC. Construcții Plus cealaltă Societate să plătească penalizările.
Fotbalul american este la putere!
Iubesc
Leonard
28.03.2019 16:36
Leonard
28.03.2019 16:49
Constructorul care a finalizat Cluj Arena să înceapă lucrarea în speță Horațiu Cercel! !
Concefa sau Cona!
Nu știu sigur care dintre cele 2 au construit Stadionul din Cluj !
Oricum, acest stadion este o greșeală!
Mă refer la locația lui care trebuia schimbată!
Trebuia să fie construit în zona Obor dar nu sa vrut acest lucru !
O
Leonard
29.03.2019 02:35
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

Imbunatatirea accesului..SMIS 125263

Asigurarea SMIS 125264

Transylvanian Grand Prix

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia