Gorgandin  Domeniul Viticol Apold
logo
Apulum
Premieră la Sibiu! Două Campionate Mondiale în cadrul Transylvanian Grand Prix
Premieră la Sibiu! Două Campionate Mondiale în cadrul Transylvanian Grand Prix
Pentru al patrulea an consecutiv Sibiul devine capitala dansului sportiv din țară și străinătate. Transylvanian Grand Prix, cel mai important eveniment de dans sportiv din România, revine pentru două zile la Sibiu cu o și mai mare amploare față de anii precedenți.

 

Ediția din acest an a Transylvanian Grand Prix consemnează o nouă premieră în dansul sportiv din România. Pentru prima dată în istoria organizării competițiilor din țară, Transylvanian Grand Prix va găzdui două Campionate Mondiale în cadrul aceluiași eveniment.

Prima competiție mondială este adresată categoriei de juniori II standard, iar cel de-al doilea, seniorilor I, care vor dansa nu mai puțin de 10 dansuri. Competiția se anunță încă d epe acum una extrem de strânsă.

Anul acesta vor veni la Sibiu reprezentanți din peste 30 de țări, conform unui comunicat de presă al organizatorilor. Fiecare țară își va trimite în competiție atât campionul, cât și vice-campionul național. Multe perechi din TOP 50 și-au anunțat deja prezența la evenimentul de la Sibiu. În total, în cele două zile de concurs vor evolua pe parchetul Sălii "Transilvania" peste 500 de perechi venite din 25 de țări din întreaga lume.

Open-urile Standard și Latino sunt structurate pe categorii de vârstă, Juvenil/copii I 6-9 ani, juvenil/copii II 10-11 ani, juniori I, 12-13 ani, Junior II 14-15 ani, Tineret 16-18 ani, Adulti 19-34 ani, Senior I 35 - 44 ani și Senior II 44 - 55 ani.

Competiția este arbitrată de oficiali din 20 de țări, 30 de arbitri internaționali și peste 50 de arbitri și oficiali români.

Transylvanian Grand Prix va avea loc în zilele de 3 și 4 septembrie, în Sala "Transilvania". Concursurile vor începe în fiecare zi de la ora 8:00 şi se vor întinde până la ora 22:45.

Galele finale ale competiției vor avea loc sâmbătă și duminică, de la ora 19:00. Premiile totale oferite concurenților depășesc 25.000 de euro.

Accesul publicului se va face pe bază de bilet. Biletele se pot achiziționa în avans din rețeaua Kompostor sau de la caseria Sălii "Transilvania" în timpul competiției. Prețul biletelor pe zi variază între 30 și 45 de lei.

Transylvanian Grand Prix este un eveniment organizat de Fantasy Dance Sibiu și Academia de Dans Brașov și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport și sprijinit de Federația Română de Dans Sportiv, Federația Mondială de Dans Sportiv

Parteneri: Dafcochim, Fonoterm , Kiss FM, Ton Mariage, Tess, Buonavista Banqueting, Walter, Atlassib, Kronospan, Cercul Militar, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret.

 

Două ediţii la Braşov, patru la Sibiu

Transylvanian Grand Prix a luat naștere în anul 2013, iar prima ediție a acestei competiții a avut loc la Brașov. În cadrul acesteia au avut loc Campionatele Mondiale de dans sportiv pentru tineret standard, tineri între 16 și 18 ani. Anul următor, evenimentul s-a desfăşurat tot în oraşul de la poalele Tâmpei şi a inclus un Campionat Mondial de profesioniști, iar din 2015, Transylvanian Grand Prix s-a mutat la Sibiu, în Sala "Transilvania".

În chiar prima ediție de la Sibiu a avut loc prima competiție de tip World Open, etapă a circuitului mondial de dans sportiv la secțiunile standard și latino. Iar în 2016, pe lângă etapa de World Open a fost organizat și un Campionat European destinat sportivilor profesioniști.

 

 

 


comentarii
1 comentarii

Septembrie? In ce an? ( "Transylvanian Grand Prix va avea loc în zilele de 3 și 4 septembrie, în Sala "Transilvania". )
Gero Sibianul
02.11.2018 10:46
Din aceeasi categorie
sevis

mcdonalds

Covoare

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia