logo
spartan
O nouă premieră pentru Sibiu Rally Team: Un junior de nici 17 ani, pe podiumul CNRD, la Rally 2
Ovidiu BOICA
2671 vizualizari
O nouă premieră pentru Sibiu Rally Team: Un junior de nici 17 ani, pe podiumul CNRD, la Rally 2
Paul Popa, în echipaj cu experimentatul Dan Magoş, a terminat pe locul al treilea la Clasa A3 şi pe locul secund în clasamentul juniorilor, la Cotnari Rally Iaşi - Centenar 100, în Campionatul Naţional de Raliuri "Dunlop" 2.

 

Unul dintre cei mai promiţători juniori care participă în competiţiile automobilistice din România, Paul Popa, nu va uita, cu siguranţă, multă vreme de-acum înainte ediţia din acest an a Cotnari Rally Iaşi - Centenar 100. Sibianul care încă nu a împlinit 17 ani a fost răsplătit pentru evoluţiile bune din Campionatul Naţional de slalom paralel cu o participare la penultima etapă din Campionatul Naţional de Raliuri "Dunlop" (CNRD), la Rally 2. Paul Popa s-a prezentat la Iaşi cu o maşină Dacia Logan de Clasa 9 şi, conform regulamentului, a beneficiat de sprijinul unui copilot experimentat, Dan Magoş.

  • "Am decis, împreună cu părinţii şi cu cei care-l susţin pe Paul, să-i acordăm şansa de a face pasul în lumea reală a raliurilor. În ciuda unor persoane circumspecte, debutul a fost excelent. Timpi buni obţinuţi pe probele speciale, competitivi chiar şi cu cei obţinuţi de cei din Clasa 9 din cadrul raliului mare. Probele speciale din jurul Iaşiului sunt tehnice, cu macadam bun şi cu paliere de viteză, care au fost şi în acest an deosebit de solicitante, dar rezultatele au fost pe măsură”, a declarat Dan Magoş, coordonatorul echipei Sibiu Rally Team, care profită de ocazie pentru a mulţumi şi pe această cale Matec, IFM Electronic, IFM Factory şi Compa,  cei care susţin întregul proiect al Sibiu Rally Team, alături de Primăria Municipiului Sibiu şi Consiliul Judeţean Sibiu.

Deşi a  avut emoţii şi trac, inevitabile unui debut, tânărul pilot a făcut faţă cu brio întregului raliu şi a reuşit, în final, clasări pe podium la Clasa A3 - locul al treilea şi la juniori - locul secund.  Totodată, Paul Popa a fost al patrulea în clasamentul general şi - ca o încununare a întregului efort - a obţinut locul al treilea pe Power Stage, ceea ce i-a adus primul punct în clasamentul general Rally 2.

“A fost o experienţă unică. Un raliu extrem de solicitant şi de obositor, dar sunt deosebit de fericit pentru rezultat. Mă întorc acum în Campionatul Naţional de slalom paralel cu multe lucruri noi şi sper să obţin titlul juniorilor. Voi fi, probabil, şi la startul etapei de la Sibiu, din cadrul Campionatului Naţional de Raliuri”, a spus, la rândul său, Paul Popa, cel mai tânăr pilot sibian care a luat startul în CNRD.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

artmania

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia