logo
Monyea Pratt, primul străin transferat de CSU în această vară. Paliciuc și Dragoste continuă la Sibiu
Ovidiu BOICA
2197 vizualizari
Monyea Pratt, primul străin transferat de CSU în această vară. Paliciuc și Dragoste continuă la Sibiu
* Clubul studențesc sibian a făcut prima achiziție din această vară. Americanul Pratt are 32 de ani, joacă pe poziția 3 și a mai evoluat pe bătrânul continent în campionatele din Finlanda și Germania. * Alți doi jucători, Radu Paliciuc și Mirel Dragoste, continuă la CSU încă un sezon. * Lotul e completat de Daniel Gheorghe și Radu Banciu, care mai au un an de contract. * Dragoste și Gheorghe se pregătesc pentru Universiada de la Taipei unde vor ajunge cu lotul universitar al României.

 

Americanul Monyea Pratt este primul jucător străin pe care îl transferă CSU Sibiu în această vară. Pratt vine la gruparea galben-albastră după ce în ultimele două sezoane a jucat în Finlanda, la KTP Basket, unde a avut medii de 13,7 puncte și 8,7 recuperări. Americanul are 32 de ani (e născut pe 11 iulie 1985), măsoară 1,96 metri și evoluează pe poziția 3. El a evoluat mai mulți ani în campionatele din Finlanda și Germania, deci are experiență în Europa.
 
Paliciuc și Dragoste rămân
Alți doi baschetbaliști, Radu Palicicu și Mirel Dragoste, vor contina și în sezonul viitor la CSU Sibiu. În vârstă de 28 de ani, Paliciuc a joacă atât poziția 2, cât și 3. El și-a dovedit eficiența în sezonul 2016/2017, convingându-l pe antrenorul Dan Fleșeriu să îl păstreze și pentru ediția viitoare de campionat. În această perioadă, Paliciuc se află în pregătire cu lotul național al României în vederea participării la EuroBasket.
Mirel Dragoste continuă și el la CSU. Baschetbalistul a venit la Sibiu în urmă cu un an, după ce a evoluat la Gaz Metan Mediaș și ”U” BT Cluj-Napoca. Jucătorul de 22 de ani este o soluție bună pentru staff-ul tehnic în perspectiva noii reguli legate de obligativitatea utilizării, în primul sfert al partidelor, a unui jucător român sub 23 de ani.
  • ”Radu (n.a. Paliciuc) și Mirel (n.a. Dragoste) sunt doi dintre jucătorii care, anul trecut, au lucrat extrem de mult și de serios. CEi doi au confirmat cu evoluții bune atunci când au avut șansa să intre în teren. Acum statutul lor se modifică, iar rolul lor va fi și mai important. Sunt convins ca vor face față. Legat de Pratt, el este un jucător pe care îl urmărim de două sezoane, care poate juca mai multe poziții și care abia aștepta sa aibă un rol important la echipa noastră. Este o achiziție foarte importantă pentru mine”, a spus Dan Fleșeriu, antrenorul lui CSU Sibiu.
Dragoș Gheorghe și Daniel Banciu se află, de asemenea, sub contract cu echipa sibiană.
  • ”Încă din timpul sezonului 2016/2017 am stabilit, împreună cu staff-ul tehnic, direcția în care mergem în construirea echipei pentru campionatul viitor. Ne bucurăm că Radu (n.a. Paliciuc) și Mirel (n.a. Dragoste) rămân la Sibiu. De asemenea, sunt convins ca Pratt este o achiziție importantă. Antrenorii și l-au dorit foarte mult. În acest moment suntem în discuții avansate și cu alți jucători români și străini care să facă parte din lotul pentru sezonul viitor”, a declarat Horațiu Floca, directorul BC CSU Sibiu.
Dragoste și Banciu, la lotul universitar
Nu numai Radu Paliciuc a intrat în vederile lotului național, în această vară. Alți doi jucători care se află în momentul de față sub contract cu CSU Sibiu, Dragoste și Dragoș Gheorghe, se pregătesc de antrenamente în vederea participării la Universiada de la Taipei, fiind incluși în lotul național universitar al României.
 
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

TDC

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia