Gorgandin  Domeniul Viticol Apold
logo
Apulum
Mark Higgins a realizat două recorduri mondiale de viteză pe Transfăgărăşan. 84,34 kilometri în 41 de minute și viteză medie de 122,7 km/h.
b.o.n.
1174 vizualizari
Mark Higgins a realizat două recorduri mondiale de viteză pe Transfăgărăşan. 84,34 kilometri în 41 de minute și viteză medie de 122,7 km/h.
© Sursa foto: auto-bild.ro

Triplul campion britanic de raliuri, Mark Higgins, a realizat recordul mondial de viteză pe Transfăgărăşan. La bordul unui Subaru WRX STI modificat de experții Pro Drive, Higgins a parcurs distanța de 84,34 kilometri, între comuna Cârțișoara și Lacul Vidraru, în 40 de minute, 58 de secunde și 8 zecimi. Britanicul a avut o medie de viteză de 122,7 km/h, pe care auto-bild.ro o consideră ”absolut impresionantă”, în condițiile în care Google Maps estimează că e nevoie de aproape 3 ore pentru a acoperi traseul respectiv cu viteza legală.
Totodată, Higghins a mai stabilit un record, de hill climb, pe traseul dintre Bâlea Cascadă și Bâla Lac. Pilotul britanic a parcurs cei 12,3 kilometri în 7 minute, 35 de secunde și două zecimi, doborând recordul lui Andrei Mitrașcă, un pilot din Campionatul Național de Raliuri ”Dunlop” (08,26:160).

© Sursa foto: fras.ro

“Drumul ăsta e incredibil! Am călătorit prin lume, printr-o mulţime de locuri. Am auzit de Transfăgărășan, iar apoi l-am văzut la Top Gear, e o adevărată provocare”, a declarat Higgins.

© Sursa foto: libertatea.ro

Britanicul a colaborat în trecut cu emisiunea Top Gear, dar a lucrat cu actori celebri în ”James Bond”, ”Skyfall” și “Fast and Furious”.
Cursa a făcut parte dintr-un proiect iniţiat de Subaru of America şi Pro Drive.
 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

mcdonalds

Covoare

Respect Construct

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia