logo
Manchester United, învinsă de o echipă sibiană, în Germania!
Ovidiu BOICA
3631 vizualizari
Manchester United, învinsă de o echipă sibiană, în Germania!
Grupa de copii născuți în 2006 a clubului Interstar s-a impus cu 4-2 în fața britanicilor și a ajuns până în finala mică a turneului de la Arzberg, pe care au pierdut-o în faţa formaţiei Hertha Berlin cu un gol încasat în ultimele secunde.

 

Juniorii Interstarului au făcut încă o dată să se vorbească frumos despre Sibiu. Grupa de copii născuţi în 2006 a clubului mai sus amintit s-a comportat onorabil la cele două turnee la care au participat săptămâna trecută, în Germania, la două turnee alături de nume grele ale fotbalului continental, care au adevărate academii de fotbal, dacă ar fi să amintim numai de Manchester United, Fulham, Hertha Berlin, Sparta Praga sau FC Augsburg, la care s-au alăturat Team Europe, o selecţionată alcătuită din polonezi şi cehi, şi Team Baltic, selecţionata în componenţa căreia s-au regăsit letoni, estoni şi lituanieni.
Primul turneu a avut loc sâmbătă, Frankenwald Cup, a avut loc la Helmbrechts. Juniorii Interstarului au ratat la golaveraj calificarea din grupă, în detrimentul celor de la Team Europe, pentru ca, la final, să cedeze, după loviturile de departajare, duelul pentru locul 5, cu Team Baltic. Astfel, sibienii s-au clasat pe locul 8 la finalul turneului de la Helmbrechts, unul câştigat de Manchester United şi la care Sparta Praga şi Hertha Berlin, în această ordine, au completat podiumul.
O zi mai târziu, echipele s-au mutat într-un alt orăşel din Bavaria, Arzberg, unde au participat la Fichtelgebirgs Cup. Echipa pregătită de Daniel Murăşan şi Mircea Soare a avut un parcurs mai bun decât cel de la Frankenwald Cup, ajungând până în finala mică, pe care au pierdut-o cu 1-0, unicul gol fiind marcat când mai erau 7 secunde din meci, în compania celor de la Hertha Berlin.
Interstarul a câştigat Grupa B după 7-0 cu SC Azberg, 4-2 cu Manchester United - nimeni alta decât câştigătoarea turneului de la Helmbrechts - şi 3-0 cu Team Baltic. A urmat înfrângerea cu 4-1 în faţa nemţilor de la Hertha, apoi cele cu Augsburg, în semifinală (3-0), şi din nou Hertha (1-0), în finala mică.
  • "Am onorat cu succes invitaţia organizatorilor, în speţă cluburile de mare tradiţie Hertha Berlin şi Sparta Praga, primită prin intermediul Şcolii de Fotbal Germano-Cehă a lui Robert Kilin), fiind chiar felicitaţi la sfârşitul celui de al doilea turneu pentru onorabilul loc 4, dacă ţinem cont că Manchester United şi Fulham au terminat după noi. Suntem mândri de aceşti copii ai Sibiului şi ai României, care - susţinuţi de către părinţii lor - au arătat că avem viitor. Sperăm ca, în câţiva ani, să-i vedem reprezentând Sibiul, la fel de onorabil, în Liga 1, la FC Hermannstadt", a declarat coordonatorul tehnic al clubului FC Interstar, Dorin Zotincă.
Lotul Interstarului a fost alcătuit din Dennis Berţa, Iustin Chirilă - portari; Casian Soare, Darius Cosma, Valentin Drăghescu, Luca Stănese, Vicenţiu Vlad, Andreas Birbic, Ianis Gândilă, Ştefan Veştemean, Vlad Cărpinişan - jucători de câmp.
  • "În cadrul turneelor de acest gen se joacă un fotbal... din altă galaxie. De multe ori am reuşit să ne ridicăm la nivelul impus şi cerut de o astfel de competiţie. Totul este parcă desprins din altă lume, începând cu infrastructura şi organizarea, şi încheind cu valoarea echipelor. Am avut parte cu toţii de o nouă experienţă pozitivă. Felicit întreg lotul de jucători pentru dăruire, curaj, munca depusă şi evoluţiile avute. Mulţumesc colegilor din staff-ul tehnic şi celor din conducerea clubului pentru sprijinul acordat, precum şi părinţilor copiilor şi nu în ultimul rând sponsorilor. Consider că am reprezentat Sibiul aşa cum se cuvine", a declarat antrenorul Daniel Murăşan.
"Ne bucurăm că am avut ocazia, încă o dată, să participăm la o competiţie fotbalistică de asemenea anvergură. Echipele participante nu necesită niciun fel de prezentare. Felicit din suflet întregul grup", a spus la rândul său, "secundul" Mircea Soare.
 
 
Vicenţiu Vlad, golgeterul turneului de la Arzberg

Unul dintre componenţii grupei 2006 a Interstarului, Vicenţiu Vlad, avea să câştige titlul de cel mai bun marcator al turneului de duminică, de la Arzberg. "Vici" s-a remarcat în mod special, în ciuda faptului că a fost cel mai mic în rândul participanţilor, el fiind născut în 2007.
 
 
 
 
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia