Tribuna
Managerul HC Zalău răspunde acuzaţiilor oficialilor Măgurii Cisnădie
Managerul HC Zalău răspunde acuzaţiilor oficialilor Măgurii Cisnădie
© cugetliber.ro

În urma articolului inserat în publicaţia dumneavoastră, intitulat "Cisnădia face scandal după meciul de la Zalău! I-NI-MA-GI-NA-BIL!!! Facem memoriu!", vă comunicăm următoarele:

"Fără să ne intereseze politica pentru obţinerea unor performanţe a altor cluburi din Liga Naţională, este evident însă că H.C. Zalău are din fericire o strategie sănătoasă şi corectă credem noi, de a investi în favoarea handbalului românesc, fondurile care vin de la autorităţile locale, promovând jucătoare 100% românce, de preferinţă, tinere sub 23 de ani (9 jucătoare din lotul de 16 sub 23 de ani), contribuind astfel la dezvoltarea handbalului din România şi a elementelor autohtone, nu în diverse şi multe "mercenare" străine care vin şi pleacă, pe bani foarte mulţi de la bugetul local şi nu din bani privaţi, plus mii şi mii de euro de la impresari.

În legătură cu jocul propriu-zis, a fost transmis la TVR, şi nimeni nu îşi permite un "arbitraj infect pur şi simplu" cum afirma dl. Weber Alexandru, dar admit că nu există arbitraj perfect, că au fost greşeli pentru ambele părţi, dar dacă există o rea intenţie, ar fi avut parte de 3 cartonaşe roşii, la jucătoarele Ada Moldovan (a călcat intenţionat pe mână o jucătoare căzută pe parchet, care dacă nu avea mâna lipită de podea, exista un mare risc de dublă fractură, iar în finalul reprizei 1, a lovit în plină figură o jucătoare din zid cu mingea, practicând o scădere de nivel, evident în acest scop), iar jucătoarea Toskovici...... a lovit intenţionat cu cotul în ochi pe jucătoarea Severin Alexandra (aşadar cartonaş roşu).

Este evident faptul că nu îşi vede bârna din propriii ochi, deşi i-am recomandat după joc să vizioneze meciul din turul campionatului CISNĂDIE - ZALĂU, când a egalat în ultimele secunde din 7 m inventat, ca de altfel, alte două lovituri de la 7 m în ultimele 6 minute. Probabil că e obişnuit mereu cu astfel de practici la jocurile de la Cisnădie, consideră că şi în deplasare i se cuvin. Cât despre intrarea mea în teren, observatorul a aplicat măsurile regulamentare.

În ceea ce priveşte afirmaţiile personajului Gheorghe Huja, îi recomand să-şi analizeze foarte bine conduita la jocurile de handbal, fiind singurul edil din România care a sărit din tribune la arbitrii pe teren şi la vestiar, înjurând ca la uşa cortului, apropiaţii dânsului luându-l pe sus în braţe şi îndepărtându-l până în tribună, traversând terenul.

Dânsul probabil se ghidează pe sintagma din popor "Hoţul strigă hoţii!!??"

Referitor la afirmaţiile cetăţeanului Huja Gheorghe la adresa mea, îl informez că anul acesta se fac 45 de ani de când fac performanţă în handbal, adevărată, (1974-2019), nu cumpărată pe banii publici ai unei comunităţi, care în mod sigur are alte mari priorităţi decât a investi în handbal, mult mai mult (în salarii) decât o fac alte comunităţi de 2-3-4 ori mai mari ca populaţie, decât Cisnădie, probabil cu predilecţie, în principal, cu scop electoral.

Îl informez că în conformitate cu statistica de la FR Handbal jigneşte  în mod repetat (este a 4-a oară, dar nu l-am băgat în seamă, observând calitatea umană a dânsului în diverse ocazii...) un antrenor cotat cu cele mai bune performanţe şi rezultate din ultimii 35 de ani la nivel de echipe de club (doar 2 cluburi H.C. Zălau şi OTLCHIM din Vâlcea) şi echipe naţionale ale României (unde am activat 19 ani de zile) cu două cupe europene câştigate, 3 finale, 5 semifinale cupe europene, 5 titluri naţionale, de 11 ori pe podium, 20 de participări cu echipa de club în cupe europene, iar cu România, singurul campion mondial, apoi vicecampion mondial universitar (2000 şi 2002), vicecampion mondial senioare (2005)după 32 de ani de când România a mai câştigat argint la un CM, două calificări pentru România la JO (Sydney 2000 şi Beijing 2008). Doar câteva spicuiri din CV pentru cultura dânsului generală, dintr-un domeniu în care dovedeşte că este "Omul nepotrivit, la locul unde habar nu are", dar se erijează ca orice "parvenit" prin handbal (cunoscut.... electoral) în mare specialist şi analist în domeniu.

Iată de ce îmi vine greu să cobor şi să dialoghez cu asemenea personaje, drept pentru care îmi cer scuze cititorilor.

Poate vrea să-şi informeze corect comunitatea, cât a costat această participare în Cupa EHF, cu iz de turism, în care a fost cea mai slabă reprezentare a României în Cupa EHF, nerealizând niciun punct, încasând în 6 jocuri peste 200 de goluri, ceea ce va conta foarte mult în coeficientul de ţară la EHF în următorii ani.

Mai sper ca organele cu atribuţii, recte Curtea de Conturi să nu treacă pe la club sau Primărie în acest an, în ideea de a mai avea plăcerea de a juca în cocheta Sala Măgura din Cisnădie.

În rest numai de bine și mult succes handbalului curat și adevărat!!!

 

Gheorghe Tadici

Manager H.C. Zalău

comentarii
1 comentarii

Cam ce ar putea sa iasa din discutiile dintre Tadici si Huja, care sunt cam de acelasi fel...
Eu, sibianul
15.03.2019 21:44
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

fmct

Thyssenkrupp System Engineering GmbH

Enescu

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia