Tribuna
Lunga vară la Sibiu. Balcaniada de tenis a medicilor 2019
Lunga vară la Sibiu. Balcaniada de tenis a medicilor 2019

Un eveniment unic are loc la Sibiu în perioada 26 august- 01 septembrie, Balcaniada de tenis a medicilor, aflată la cea de-a 32-a ediţie, la baza sportivă Pamira.
Meritul acestui şir de turnee se datorează emeritului medic doctor Doru Filipescu – veteran al momentului sportiv în regiunea balcanică şi totodată managerului-gazdă, Marius Vecerdea.
Această balcaniadă de tenis datează din 1888. Obiectivele activităţilor sunt concentrate pe menţinerea unei fraternizări între ţările balcanice, dar şi pe deviza menţinerii sănătăţii prin sport. Nu e întâmplător că medicii pasionaţi ai tenisului de peste un secol oferă exemplul personal în a propaga activitatea fizică ca prim antidot.
Deschiderea oficială pe terenul principal al bazei Pamira  a fost ghidată de către dr. Doru Filipescu cu un preambul de istorie a Sibiului, oraş distins cu trei stele în gala Michelin, un oraş aflat pe numărul opt în Europa ca loc superlativ. Sibiul a câştigat trepte de popularitate  în tenis datoriă centrului Pamira, gazdă  a Tennis Open şi a unei şcoli sportive pentru cei mai mici, între 6 şi 14 ani.
S-au făcut prezentările a peste 80 de participanţi din Bulgaria, Grecia, Macedonia de Nord, România şi Turcia, cu intonarea imnului naţional al fiecărei ţări, în parte.
Turneele de tenis sunt grupate pe echipe în funcţie de vârstă. Anul acesta s-au introdus două noi categorii: de 50+ şi de 65+.
Centrul de tenis Pamira, organizator şi gazdă oferă condiţii de cazare hotelieră şi logistică: teren, arbitri, echipament sportiv.
La sfârşitul fiecărei zile de seturi aprinse sunt preconizate vizite în Sibiu cu destinaţii diverse: muzee, drumeţii montane şi culinare.
Cu această unică săptămână fierbinte Sibiul câştigă o nouă întindere diamantină în palmaresul de oraş suprem în Europa.
La finalul turneului vor fi decernate premii şi cupe. Se aşteaptă ca acestea să fie înmânate de către o personalitate marcantă a Sibiului...

Florin PREDESCU






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA