Tribuna
Lucrările la ”Municipal”, în întârziere. Birț: ”Se pare că echipa a luat-o înaintea lucrărilor la stadion”
Ovidiu BOICA
2265 vizualizari
Lucrările la ”Municipal”, în întârziere. Birț: ”Se pare că echipa a luat-o înaintea lucrărilor la stadion”
Speranțele sibienilor de a-și vedea echipa favorită pe Stadionul ”Municipal”, în Liga 1, sunt zadarnice, pentru moment. FC Hermannstadt va juca mai multe partide considerate acasă la Tg. Mureș. De vină sunt întârzierile la lucrările de pe arena din Parcul Sub Arini.
 
Într-o conferință de presă, Teodor Birț, președintele FC Hermannstadt, a ținut să lămurească motivul pentru care echipa sibiană e evoită să se mute la Tg. Mureș pentru mai multe meciuri considerate acasă, la debutul în Liga 1. Birț a mai spus că vina nu îi aparține clubului sibian, care cade la mijloc în această ”ecuație”.
  • ”Primăria și-a arătat disponibilitatea și dorința de a ne ajuta, atât prin Agenda Sportivă, cât și vizavi de arena pe care ne desfășurăm jocurile. Practic, cei din Primărie doresc să aducă stadionul din Sibiu la standardele care s-ar impune, respectiv un stadion nou, modern, acoperit, cu o capacitate de 19.000 de locuri. Este clar pentru toată lumea că acest lucru nu se poate întâmpla peste noapte. Tocmai din această cauză, pentru că am insistat foarte mult să jucăm la Sibiu, s-a încercat o etapizare a lucrărilor, care să ne permită să jucăm pe acest stadion. Din păcate, noi suntem excluși din această ecuație, a lucrărilor la stadion. Ecuația cuprinde două părți, respectiv Primăria Municipiului Sibiu și constructorul care a câștigat prima etapă a lucrărilor. Noi suntem cei care beneficiem de acest stadion, dar nu suntem nici autoritate contractantă, nici cei care avem un rol în această problemă. Din păcate, noi suntem cei care avem de suferit. Nu am dorit nicio secundă să jucăm în altă parte, din mai multe motive. În primul rând, nu vrem să plecăm de acasă, în al doilea rând, ne dorim foarte mult să-i avem pe suporteri alături de noi, iar în al treilea rând, să nu uităm aspectul financiar. Graficele de lucrări nu au fost respectate de către constructor. Motivele pentru care acesta nu a reușit să le respecte nu le cunosc. Pot spune doar că sunt în întârziere”, a spus Birț.
Totodată, președintele FC Hermannstadt și-a exprimat convingerea că echipa va reveni cât mai repede pe terenul din Parcul Sub Arini. ”Vă asigur că facem tot posibilul ce ține de noi pentru a juca cât mai puține meciuri la Tg. Mureș și să revenim la Sibiu. Sper ca iubitorii de fotbal să înțeleagă acest lucru, să înțeleagă că noi nu putem influența cu mai-nimic aceste lucrări, să încercăm să privim partea plină a paharului, faptul că primăria face ceva, că primăria dorește să investească în stadion. Se pare că noi, cu echipa, am luat-o înaintea lucrărilor și până la urmă, acest lucru trebuie apreciat. Am ajuns cu echipa în Liga 1, iar autoritățile locale n-au reușit să execute aceste lucrări de reabilitare. (...) Trebuie să fim îngăduitori cu constructorul care a câștigat această lucrare și să încercăm să-l determinăm, să-l rugăm să se țină de termene. Până în ultimul timp eu unul am crezut foarte mult în graficele de lucrări pe care le-am văzut. Am asistat la majoritatea ședințelor de lucru. Aceste grafice ne permiteau să jucăm. Am fost foarte optimist pentru că am văzut aceste grafice și mă gândeam că vor reuși să se țină de ele. Din păcate, nu au reușit, iar cei care au de suferit suntem noi și sibienii care ar fi vrut să fie alături de echipă”, a mai spus Birț.
comentarii
2 comentarii

Așa vă trebuie. Stadionul din Cluj în speță Cluj Arena de cine a fost construit? De SC CONA dacă nu mă înșel! Ați dat Construcția Stadionului firmei Construcții SA condusă de un domn Tusinean un prieten al Primariei Sibiu și ai celor care conduc această Instituție! Să vă fie rușine! CONA termina Stadionul de 19000 de locuri intr-un an de zile ! Păcat că PRIMĂRIA condusă de LOCA LOCA nu înțelege acest lucru!
LL
10.07.2018 23:54
Scaunele vechi pentru ce le-ați pus deoparte! Donație cu ele sau casate, aruncate dacă nu! Aduceți scaune noi, rabatabile. Acoperișul Tribunelor și a Peluzelor să fie bine făcute la nivelul pistei de tartan ca să nu plouă sau să ningă pe spectatori! Așa veți stadionul plin la fiecare meci! Totul să fie nou! Tribuna oficială trebuie înlocuită cu una nouă! Asamblarea trebuie să se facă cu cap! Ca un puzzle să zic așa! Tot Stadionul trebuie să fie Nou Nout! Sala de forță de la subsol trebuie să vă gândiți ce faceți cu ea! Repet! Totul trebuie să miroase a Nou când intrăm pe Stadion! Veți avea 10000 de spectatori la fiecare meci iar Afc Hermannstadt va tragela titlul de campioană a României!
Suporter Fanatik
11.07.2018 00:05
Din aceeasi categorie
sevis

Pastravaria Laita

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia