Gorgandin  Domeniul Viticol Apold
logo
Apulum
Liga 2 / FC Hermannstadt - ASU Poli Timişoara: Galerie pentru lider
Ovidiu BOICA
2023 vizualizari
Liga 2 / FC Hermannstadt - ASU Poli Timişoara: Galerie pentru lider
Pentru prima dată la un meci din eşalonul secund echipa sibiană va fi încurajată din tribune de suporterii constituiţi în galerie. FC Hermannstadt joacă sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 16:00, pe Stadionul "Municipal", cu ASU Poli Timişoara, ocupanta locului 4.

 

După ce a ajuns pe primul loc în Liga 2, în urma victoriei de la Motru, cu Pandurii Tg. Jiu, scor 3-1, obţinută duminica trecută, echipa sibiană s-a ales cu... galerie. Rezultatele din cele 6 etape scurse până acum i-au convins pe suporteri că "alb-roşii" merită încurajaţi din primul şi până în ultimul minut, cel puţin în meciurile disputate pe arena din Parcul Sub Arini.
Preşedintele clubului sibian, Teodor Birţ, a salutat, într-o conferinţă de presă, iniţiativa suporterilor.
  • "Începând cu jocul de sâmbătă vom avea galerie. Este un lucru deosebit! Galeria este elementul de care aveam nevoie ca să fim o echipă împlinită. Este cunoscut faptul că, în unele momente mai dificile, încurajările din tribune sunt binevenite. Galeria contribuie, în mare măsură, la atmosfera spectacolului de pe teren, pentru că jocul de fotbal ar trebui să fie, până la urmă, un spectacol pentru cei care-l urmăresc, lăsând la o parte rezultatul sportiv. Ne bucurăm că am reuşit să-i convingem pe iubitorii de fotbal care doresc să facă parte din această galerie. Sunt convins că vor fi alături de noi, că ne vor susţine, iar acest lucru se va vedea pe teren şi în rezultatele pe care le vom avea. (...) Întâlnim un adversar de tradiţie în fotbalul românesc. Jucăm cu Poli Timişoara, echipă care va veni însoţită de fani. Probabil, la nivelul Ligii 2, Poli Timişoara are cea mai numeroasă galerie, iar suporterii o însoţesc peste tot, în toate deplasările", a declarat Birţ.
 

Alex Pelici, în tribună şi la meciul cu ASU Poli

Antrenorul principal al lui FC Hermannstadt, Alexandru Pelici, şi-a aflat pedeapsa pentru eliminarea din meciul cu UTA Arad, din etapa a V-a. Tehnicianul a fost suspendat de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal pentru două etape. Oficialii sibieni au fost surprinşi de decizie, lăsând să se înţeleagă că se aşteptau la o decizie mai blândă.

  • "Comisia de Disciplină l-a suspendat două etape pe antrenorul principal (n.a. Alex Pelici), astfel încât şi la meciul de sâmbătă va trebui să stea în tribună. Asta e decizia celor din comisie... A fost prima lui abatere, şi-a cerut scuze imediat după meci, dar dacă dânşii au considerat că aşa merită... Avem deplină întredere în Florin Berţa şi în Eugen Beza. Sunt convins că vor reuşi să îi impulsioneze de pe margine pe jucători, iar Alex Pelici va pregăti la fel de bine meciul, ca şi pe celelalte. Este vorba de încadrarea pe care au considerat să o aplice cei din comisie. La încadrarea respectivă pedeapsa e de două etape, plus amendă”, a mai spus Birţ.
În absenţa lui Pelici, echipa va fi condusă de pe margine, şi sâmbătă, de Eugen Beza şi Florin Berţa. Ultimul a vorbit, în conferinţa de presă de ieri, despre jocul câştigat la Motru cu Pandurii şi despre debutul în Liga 2 al lui Horaţiu Moldovan, tânărul goal-keeper împrumutat de la CFR Cluj.
  • "Felicit echipa! Suntem pe un drum bun, dar totodată suntem conştienţi că încă nu am realizat nimic. Băieţii sunt cu un moral foarte bun, simţim asta la antrenamente. Sunt motivaţi, iar asta nu poate decât să ne bucure şi să ne dea încredere pentru următoarele etape. Îl felicit şi pe Horaţiu pentru debutul de la Motru. A dat dovadă de maturitate, chiar dacă a fost primul lui joc la acest nivel", a declarat Berţa.
 
"E greu să ajungi sus, dar şi mai greu e să te menţii”
Teodor Birţ, oficialul grupării sibiene, a mai remarcat saltul făcut de "alb-roşii" în fotoliul de lider al clasamentului Ligii 2, dar totodată a spus că această clasare îi obligă şi mai mult pe jucători şi cei din staff-ul tehnic.
  • "Începând cu etapa trecută suntem liderul acestei competiţii. Din punctul nostru de vedere, este un lucru foarte bun, dar care totodată ne obligă în continuare să ne menţinem acolo. Pentru mine este foarte clar că este greu să ajungi sus, dar este şi mai greu să te menţii. Din această cauză încercăm, pe cât posibil, să nu ne îmbătăm cu acest miraj al locului întâi. Din contră, să încercăm să tratăm fiecare joc cu maximă seriozitate astfel încât să dovedim că dacă am ajuns acolo nu a fost o îmtâmplare, din contră, a fost rodul muncii jucătorilor şi antrenorilor deopotrivă", a adăugat preşedintele FC Hermannstadt.
 
****************************************************************************************************
 
"Cu Pandurii, a fost un joc bun pentru noi. Victoria e importantă. Mă bucur pentru debutul în Liga 2. Sper să o ţinem tot aşa, pe o pantă ascendentă, să ne menţinem pe primul loc. Cu Pandurii am avut puţine emoţii, la început, dar mi-au trecut repede. Sunt jucător profesionist. De asta sunt plătit, să îmi fac datoria de fiecare dată când se apelează la mine”.
                                                                                                               Horaţiu Moldovan
 
****************************************************************************************************
 
"M-am bucurat pentru că, în sfârşit, am putut juca. Am stat destul de mult timp deoparte, doar m-am antrenat. Mi-a fost destul de greu. Cel mai important este că echipa câştigă, avem victorii, avem continuitate. (...) Suntem pe primul loc, iar adversarii pe care-i vom întâlni în meciurile următoare se vor mobiliza mai mult, vor încerca să abordeze altfel meciurile cu noi... Dar o e motivaţie în plus pentru noi. Vom încerca să câştigăm, acesta e obiectivul nostru meci de meci. Sper să ne menţinem pe primul loc.
                                                                                                                     Cosmin Neagu
****************************************************************************************************
 
FC Hermannstadt şi ASU Politehnica Timişoara se întâlnesc sâmbătă, de la ora 16:00, pe Stadionul „Municipal” din Sibiu într-un meci contând pentru etapa a VII-a a Ligii 2.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

mcdonalds

Covoare

Respect Construct

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia