logo
FC Hermannstadt, al doilea eșec cu 2-0 în Liga 1
Ovidiu BOICA
2084 vizualizari
FC Hermannstadt, al doilea eșec cu 2-0 în Liga 1
Echipa sibiană a fost învinsă la Chiajna de echipa locală Concordia.

(ACTUALIZARE 2)

FC Hermannstadt a cedat, în această seară, cu 2-0, la Chiajna. Acesta este al doilea eșec al ”alb-roșilor” în deplasare, în Liga 1, după cel de la Botoșani (2-0).

După golul lui Batin, din penalti, ilfovenii au punctat din nou prin Lucian Panait. Acesta a reluat în plasă o minge respinsă de Căbuz la șutul lui Bawab, în minutul 78.

În partea a doua a jocului cele două echipe și-au creat ceva mai multe ocazii, față de prima parte a jocului, dar ratările s-au ținut lanț. Cea mai mare i-a aparținut lui Ștefan Blănaru, care a reluat peste, cu capul, din doar 3 metri (min. 80).

Pentru FC Hermannstadt au mai evoluat Luis Ali, Bogdan Rusu și Tsoumou Juvhel.

În urma acestui rezultat, echipa sibiană se menține cu 4 puncte în clasament, iar în etapa viitoare primește vizita formației FC Voluntari.

(ACTUALIZARE)

FC Hermannstadt este condusă la Chiajna cu 1-0 din minutul 38. Ilfovenii au deschis scorul dintr-un penalti executat de Paul Batin, tot de el obținut, la o intervenție a lui Ionuț Stoica.

FC Hermannstadt: Căbuz - Al. Coman, I. Stoica, Dandea, Tătar - Dâlbea, Antonov - P. Petrescu, Bruno Chalkiadakis, NKololo - Blănaru.

(ȘTIRE INIȚIALĂ)

După semieșecul de acum o săptămână, de la Tg. Mureș, cu cealaltă echipă nou-promovată în Liga 1, Dunărea Călărași, scor 1-1, când au fost egalați în prelungiri, fotbaliștii sibieni vor încerca să recupereze punctele pierdute din deplasarea de la Chiajna. Sâmbătă, 11 august, de la ora 18:00, FC Hermannstadt întâlnește în deplasare pe Concordia, o echipă care are un singur punct după primele 3 etape.
Alexandru Pelici, antrenorul principal al echipei sibiene, a declarat, astăzi, într-o conferință de presă, că speră ca jucătorii săi să se acomodeze repede cu terenul artificial al stadionului din Chiajna și să facă tot posibilul pentru a obține cel puțin un punct.
  • ”Vom întâlni o echipă care, cu siguranță, va dori să-și fructifice avantajul terenului propriu, o echipă care a câștigat un singur punct în primele 3 etape și care, sunt convins, va face tot posibilul să câștige acest joc. Va fi un meci care se va desfășura pe o suprafață sintetică. Sperăm să ne acomodăm cât mai repede cu ea. Concordia are jucători valoroși, are un antrenor care a fost în staff-ul naționalei României, dar asta nu trebuie să ne împiedice să credem în șansa noastră. Avem șansa noastră și încercăm să o fructificăm la maximum”, a spus Pelici.

 

Fără Toma Niga. Tătar e incert

Tehnicianul ”alb-roșilor” nu se va putea baza în meciul cu Concordia pe Toma Niga și Daniel Tătar. ”Din păcate, au apărut două probleme de ordin medical. Tătar e incert încă de la finalul meciului cu Dunărea, iar Toma Niga s-a accidentat la antrenamentul de alaltăieri și e ieșit din calcule pentru o perioadă mai îndelungată. În rest, tot lotul este valid. Sperăm să fim inspirați și să ne întoarcem cu punct sau puncte”, a mai afirmat antrenorul echipei FC Hermannstadt.
Dacă portarul împrumutat de la FCSB, Toma Niga, este out pentru mai multe săptămâni, el suferind o ruptură musculară, Daniel Tătar, în schimb, ar putea fi inclus în cele din urmă în lotul de 18 care va face deplasarea la Chiajna.
 
 
Nemulțumit de numărul de puncte

Alexandru Pelici este nemulțumit de numărul punctelor pe care le are echipa sa după 3 etape și susține că semieșecul cu Dunărea Călărași a făcut ca sibienii să coboare nouă locuri în clasament. ”Nu mă mulțumesc cele 4 puncte. Ar fi trebuit să avem 6. Diferența e că suntem pe locul 10, când puteam fi pe locul. Vedeți că fiecare punct contează. E un campionat în care va fi bătaie mare pentru fiecare punct, dovadă că nicio echipă nu are maximum de puncte după 3 etape”, a adăugat tehnicianul.
 
 
Blănaru: ”E meritul tuturor, nu doar al meu”

Atacantul Ștefan Blănaru, singurul marcator al Sibiului până acum, în Liga 1, cu două reușite, e de părere că FC Hermannstadt ar fi trebuit să aibă mai multe puncte.
Vârful de atac consideră că atât el, cât și coechipierii, ar trebui să se concentreze pe următoarele două meciuri. În plus, Blănaru crede că meritul pentru cele 4 puncte acumulate până în prezent de FC Hermannstadt e al întregii echipe, precum și al staff-ului tehnic.
  • ”Toată echipa a adus aceste puncte, antrenorii, toți jucătorii... Speram să avem mai multe puncte. Cel puțin 6 le-am avut în buzunar. Nu ne rămâne acum decât să câștigăm punctele la Chiajna și să privim partea plină a paharului. După Chiajna, va urma un nou meci acasă, cu FC Voluntari, o echipă de calibrul nostru, din care putem să scoatem toate cele 3 puncte. Toată lumea a fost supărată la finalul meciului cu Dunărea. La pauză, domnul Pelici ne-a spus că avem 3 puncte mari și trebuie să ținem de ele. Probabil ar fi trebuit să mai marcăm încă cel puțin un gol, atunci toate punctele ar fi fost ale noastre”, a afirmat Blănaru.

 

”Fiecare jucător visează să ajungă la o echipă mare când se apucă de fotbal”

Atacantul s-a arătat bucuros că a intrat în vederile finanțatorului vicecampioanei FCSB, dar spune că deocamdată e sub contract cu FC Hermannstadt și va face tot posibilul să își ajute cât mai mult actuala echipă.
”Dacă există vreun interes pentru mine, sunt bucuros, mă motivează. Dar, toți cei care suntem aici, de la antrenori la jucătorii, am intrat în atenția FCSB-ului. Nu-mi rămâne decât să încerc să înscriu cât mai multe goluri și vom vedea după aceea ce va fi. Vă dați seama că fiecare jucător, atunci când se apucă de fotbal, visează să ajungă la o echipă de top din România. La fel și eu, dar acum sunt la FC Hermannstadt și mă străduiesc să dau tot ce pot pentru această echipă”, a mai spus Blănaru.
 
 
Pelici: ”La Călărași ar fi fost altfel”

Antrenorul echipei sibiene s-a arătat încă o dată nemulțumit de modul în care a condus jocul de la Tg. Mureș, cu Dunărea, arbitrul bucureștean Iulian Dima.
[image=127769]
Pelici consideră că ”centralul” a judecat diferit anumite faze și e convins că, dacă duelul dintre cele două nou-promovate s-ar fi disputat la Călărași, Dima n-ar fi întors jocul pentru a dicta lovitură liberă la faza din prelungiri, care a dus la mararea golului egalizator.
  • ”Cu Călărașiul era important să câștigăm toate cele 3 puncte puse în joc. Am făcut un meci bun. Am arătat bine în cele mai multe momente ale jocului. Dar, așa cum am mai spus-o, e diferență între Liga 2 și Liga 1. În Liga 1 nu-ți poți permite să ratezi cu nonșalanță nici măcar o fază petrecută în minutul 91 și 30 de secunde. În același timp, sunt sigur că dacă acel fault ar fi fost pentru noi, pe terenul Călărașiului, în minutul 91 și 30 de secunde, niciodată nu l-am fi primit, pentru că mingea era în brațele lui Căbuz, iar Kanda s-a aruncat pe burtă după ce-a trecut prin fața lui Antonov, a căutat contactul. Dar, vina e la noi, nu dăm vina pe arbitraj, e doar o observație, pentru că au existat diferențe de măsură la două faze asemănătoare. Același fault a fost și pentru noi, la Bruno (n.a. Chalkiadakis), în repriza a doua, pe 17-18 metri perpendicular pe poartă și nu s-a revenit asupra deciziei. Pentru ei, s-a revenit asupra deciziei în finalul primei reprize, când s-a dat fault la Honciu, apoi s-a revenit la faza din care am primit golul, când mingea era în brațele lui Căbuz. Domnul Dima a întors faza pe 38-40 de metri, ca să dea un fault care n-a existat”, a comentat Pelici.
 
”Mai multă concentrare și inspirație!”

Alex Pelici știe ce le lipsește jucătorilor săi în acest debut de sezon. ”Ne trebuie mai multă concentrare în fața porții și inspirație în luarea deciziilor, aici suferim. Nu prea luăm deciziile bune. Când trebuie să pasăm, dăm la poartă, când trebuie să dăm la poartă, începem să pasăm sau mai facem un dribling. La fel pe faza de apărare, în momentele fixe, unde n-am avut niciun fel de probleme în Liga 2, acum am luat toate trei golurile din faxe fixe. E păcat, pentru că la o astfel de fază fiecare cam știe ce are de făcut. E lipsă de concentrare, care trebuie să dispară. Și responsabilitate! Trebuie să avem curaj să facem atacurile”, a mai spus tehnicianul.  
 
Meciul dintre Concordia Chiajna și FC Hermannstadt va avea loc sâmbătă, 11 august, de la ora 18:00. Înaintea acestei confruntări, echipa sibiană ocupă locul 10 în clasamentul Ligii 1, cu 4 puncte, iar ilfovenii sunt penultimii, având un singur punct. 
 
 
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia