logo
Liga 1 Betano / Dinamo - Gaz Metan 3-1: Înfrângere programată. Primul gol după 360 de minute!
Ovidiu BOICA
768 vizualizari
Liga 1 Betano / Dinamo - Gaz Metan 3-1: Înfrângere programată. Primul gol după 360 de minute!
Echipa din Mediaş a pierdut în Ştefan cel Mare, în faţa uneia dintre echipele cu pretenţii la titlu, anul acesta. Chiar dacă pornea cu şansa a doua, Gaz Metan a irosit marile ocazii de gol ale întâlnirii. Dinamoviştii au deschis scorul dintr-un penalti inventat de "centralul" Comănescu - zice-se, şi cu ajutorul tuşierului de pe acea parte şi al teatrului bun al lui Costache. Cele trei puncte au fost "rezolvate" de Sergiu Hanca, internaţionalul înscriind o "dublă" la puţin timp după ce a fost trimis pe teren, în repriza secundă. Primul gol al Gazului Metan - singura echipă care nu marcase până acum în campionat - a fost reuşit de Sergiu Popovici, în ultimele secunde. Pentru "lupii negri" urmează jocul de pe teren propriu cu Sepsi OSK Sf. Gheorghe, programat mâine, de la ora 18:30, pe teren propriu.

 

Gaziştii au spart în sfârşit gheaţa! Medieşenii au înscris primul lor gol în acest sezon, în prelungirile partidei din Ştefan cel Mare. Era şi normal, având în vedere ocaziile pe care şi le-au creat. Mai mult de-atât n-au reuşit însă "lupii negri". În epilogul etapei a patra porneau cu şansa a doua, pe terenul uneia dintre pretendentele la titlu. Chiar dacă a părăsit Europa, Dinamo rămâne una dintre echipele de temut din Liga 1, jucătorii lui Cosmin Contra au avut ceva de trudit până să îşi asigure cele trei puncte, pentru că medieşenii s-au prezentat în Groapă decişi să pună probleme.
Primii care au tremurat au fost "câinii". Paul Anton a bâlbâit mingea în propria jumătate de teren, Brănescu a respins în picioarele lui Manole, jucător împrumutat de Dinamo la Gaz Metan, apoi a gafat Nedelcearu, permiţându-i lui Buziuc să îi aşeze mingea pentru şut lui Golubovic, dar goal-keeper-ul bucureştean a reţinut în doi timpi ('6).
Dinamoviştii au reacţionat slab, pentru prima dată punând în pericol buturile apărate de Greab după o jumătate de oră de la debutul meciului. Steliano Filip a trimis în faţa porţii, unde Costache a fost blocat în primă fază, mijlocaşul a revenit şi l-a întors pe Ionuţ Voicu, după care s-a părbuşit pe gazon acuzând că a primit o palmă peste faţă. Iniţial, "centralul" Comănescu a indicat reprinere din 6 metri, dar a revenit asupra deciziei, indicând punctul cu var ('29). Paul Anton a transformat imperial lovitura de la 11 metri, şut în plasa laterală şi Dinamo prelua conducerea...
Alex Buziuc a fost la câţiva milimetri de a restabili egalitatea, dar transversala s-a opus ('35). Parcă înciudată de golul primit, medieşenii au continuat să preseze şi mingea reluată cu capul de Buziuc a fost respinsă în afara terenului, apoi Brănescu a avut emoţii la cornerul bătut de Darius Olaru ('39). Golubovic ('42) şi Buziuc, în prelungiri, n-au prins cadrul porţii, dinamoviştii intrând la cabine în avantaj minim.
Prima jumătate a reprizei secunde a fost echilibrată. Albin ('49), Bumba ('50), respectiv Khubutia ('52), Buziuc ('63) şi Danci ('71) au trecut pe lângă gol.
Hanca a făcut lumină
Intrat în repriza secundă, Sergiu Hanca a limpezit apele. Mai întâi a împins în plasă o minge recentrată în faţa porţii de Nemec ('72), apoi a fructificat pasa lui Salomao, trei minute mai târziu.
Medieşenii n-au dezarmat şi au continuat să caute primul gol din acest sezon. Brănescu s-a opus însă mingii reluate din apropiere de Buziuc ('78), iar tânărul Manole s-a speriat de ocazia avută şi a fost deposedat de Maric ('82).
În ultimele secunde, eforturile medieşenilor au fost răsplătite. Sergiu Popovici l-a fentat pe Brănescu cu un şut la colţul scurt şi, după 360 de minute (nu mai adăugăm şi prelungirile) Gaz Metan a spart în sfârşit gheaţa. Dinamo s-a impus cu 3-1, dar "câinii" încă n-au reuşit să şteargă în totalitate umilinţa din primăvară, când au pierdut cu 4-0 pe Tîrnava Mare.
 
DINAMO - GAZ METAN 3-1 (1-0)
Au marcat: P. Anton '32 - penalti, Sg. Hanca '72, '75 / S. Popovici '90+4.
Dinamo: Brănescu - Romera, Nedelcearu, Maric, St. Filip - P. Anton, Nascimento - Val. Costache (Mahlangu '73), Albin (Hanca '61), Bumba (Salomao '64) - Nemec. Antrenor: Cosmin Contra.
Gaz Metan: Greab - I. Voicu, Akaki Khubutia, Perendija, Sg. Popovici - Danci (Al. Curtean '75), Bic - L. Manole (Paulo Gomez '85), D. Olaru, Buziuc - Golubovic (Tîrcoveanu '46). Antrenor: Cristian Pustai.
Arbitru: Adrian Comănescu (Rm. Vîlcea).
Asistenţi: Marius Nicoară (Drobeta Tr. Severin), George Neacşu (Cîmpulung Muscel).
Rezervă: Cătălin Popa (Piteşti).
Observatori: Alexandru Deaconu (FRF), Ioan Mironaş (LPF).
Cartonaşe galbene: Bumba '37, P. Anton '43, Maric '45+2, Nascimento '53, St. Filip '77, Hanca '90+1 / I. Voicu '30, Perendija '32, Danci '56.
Cartonaşe roşii: - / -.
 
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

artmania

sounds

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia