logo
Juventus - Gaz Metan 0-3: Ely Fernandes, hat-trick de aur
Ovidiu BOICA
1225 vizualizari
Juventus - Gaz Metan 0-3: Ely Fernandes, hat-trick de aur
Atacantul transferat în iarnă, component al naționalei Insulelor Capului Verde, a marcat golurile prin care Gaz Metan a obținut un succes extrem de important pe terenul lui Juventus. Diferența ar fi putut fi și mai mare, Mario Rondon irosind o lovitură de la 11 metri. În urma acestui rezultat, medieșenii urcă pe locul 6 în clasamentul play-out-ului, cu 18 puncte.
 
După eșecul din semifinalele Cupei României, de la Sibiu, 1-0 cu FC Hermannstadt, gaziștii s-au răzbunat pe trupa lui Marius Baciu, în campionat. Derbiul ultimelor clasate a fost tranșat clar în favoarea ”lupilor negri” de Ely Fernandes, cel care a marcat un hat-trick la Voluntari, cu Juventus.
După un sfert de oră de studiu reciproc au început să apară și ocaziile la cele două porți. Drăghici - cu toată poarta în față, Pleșca fiind ieșit undeva în lateral - a fost blocat providențial de Rosado ('14). Jocul s-a mutat repede la celelalte buturi și același ROsado a reluat acrobatic, din marginea careului mic, peste transversală ('15).
Tabela a fost deblocată de medieșeni. Rondon l-a găsit excelent în careu pe Ely Fernandes, care i-a luat fața lui Wallace și a împins mingea în plasă, din aproopiere, pe lângă Drăghia ('27).
Gazdele au alergat după egalare, în speranța de a anula avantajul Gazului Metan până la pauză, însă mingea șutată de algerianul Rabei, dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, a căzut pe plasă ('42), iar Elek a trimis de puțin pe lângă bară, de la 14 metri, în urma unui corner, în prelungiri.
Marius Baciu a făcut două modificări la pauză și ilfovenii au continuat să alerge după egalare, la reluare. Ciobanu a avut golul de 1-1 în vârful ghetei, dar a tras alături, la colțul lung ('55). Imediat gaziștii au mutat jocul în jumătatea adversă de teren, Juao Diogo a ajuns unu la unu cu Drăghia, care l-a faultat și ”centralul” Chivulete a dictat penalti. Rondon și-a potrivit mingea pe punctul cu var și a tras plasat, în dreapta lui Drăghia, care a ghicit colțul și și-a reparat greșeala.
Ciobanu ('60) și Elek ('62) au irosit alte două șanse de egalare pentru gazde și,cum ocaziile se răzbună, Ely Fernandes l-a învins din nou pe Drăghia cu un șut plasat, la colțul lung, cu latul ('64). De data asta ilfovenii au acuzat șocul și medieșenii au avut liber să zburde pe teren. În decurs de numai 10 secunde Rondon, Tîrcoveanu și Rosado, în două rânduri, au reluat spre poarta Juventusului, dar de fiecare dată în blocaj ('67). Trei minute mai târziu Juao Diogo a pasat în stânga, pentru Rondon, care a fost blocat de Drăghia, mingea a ricoșat fericit, iar de la numai un metru de linia porții Ely Fernandes a făcut hat-trick-ul, reluând cu capul în plasă deși era încadrat de trei adversari ('70). ”Centralul” Chivulete a trecut peste semnalizarea tușierului, care văzuse ofsaid, și protestele gazdelor au fost în zadar.
Sergiu Popovici și Rondon s-au încurcat reciproc și au irosit șansa lui 4-0 ('78). Ultimele 15 minute n-au mai adus nimic nou, Gazul Metan obținând o victorie mare, în urma căreia face 18 puncte și urcă în clasament peste ACS Poli.
Tehnicianul echipei Gaz Metan, Cristian Pustai, a urmărit meciul din tribună, fiind suspendat.
 
JUVENTUS - GAZ METAN 0-3 (0-1)
A marcat: Ely Fernandes '27, '64, '70.
JUVENTUS: Drăghia - Ciprian Petre, Walace, Leca, Popescu (Ciobanu '46) - Simion - Drăghici (M. Constantinescu '58), Rabei, Băjenaru (Kardeş '46), Ştefan - Elek. Antrenor: Marius Baciu.
GAZ METAN: Pleşca - Val. Creţu, Sokratis, Sîrghi, Buşu - I. Cristea, Juao Diogo (Sg. Popovici '73) - Rosado, Ely Fernandes, D. Olaru (Tîrcoveanu '46) - Rondon (Chamed '86). Antrenor: Cristian Pustai.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

TDC

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia