Tribuna
Iuliu Mureşan, preşedinte FC Hermannstadt: "Am plătit primul salariu restant. Sunt datorii de 7-800.000, dar facem faţă"
Ovidiu BOICA
4289 vizualizari
Iuliu Mureşan, preşedinte FC Hermannstadt:

Preşedintele echipei sibiene a reacţionat la o zi după ce în mass-media au apărut informaţii conform cărora jucătorii sunt neplătiţi de două luni. Mureşan a declarat, într-o conferinţă de presă, că s-a plătit, în cursul zilei de astăzi, unul din cele două salarii restante, precum şi că datoriile actuale ale clubului sunt de aproximativ 7-800.000 de euro, conform Agerpres.
''Astăzi s-a plătit primul salariu restant şi, până se termină pauza cu echipa naţională, se va plăti şi al doilea salariu şi vom fi la zi. Am găsit resursele necesare, ceea ce este foarte important, pentru că jucătorii neplătiţi sunt nemulţumiţi. Clubul a acumulat datorii, multe datorii au venit din 2017 şi 2018. Am cerut şi o reeşalonare la ANAF ca să putem să ţinem pasul, să putem plăti cheltuielile curente. Am găsit înţelegere, atât la ANAF, cât şi la firme şi la jucători sau foşti jucători. Este o situaţie a fotbalului românesc, au fost şi sunt probleme, dar foarte multe dintre ele le-am rezolvat. Datoria la stat era în jur de 600.000 de euro, apoi - la vechi lucrători - mai datorăm spre 100.000 de euro, la furnizori, la firma de transport... Sunt datorii care ajung pe la 7-800.000 de euro. Dar, important este că facem faţă şi rezolvăm problemele", a declarat Mureşan, conform sursei amintite mai devreme.
Oficialul lui Hermannstadt a declarat că s-a ajuns la această situaţie deoarece bugetul clubului este mic. "O problemă pe care am avut-o de la început a fost că bugetul clubului a fost mic, chiar dacă a fost realist. E greu să asiguri un buget mai mare în condiţiile în care, din drepturile TV, am luat cei mai puţini bani", a mai spus Mureşan.
Iuliu Mureşan a catalogat drept "invenţii" zvonurile apărute în mass-media conform cărora  se intenţionează vânzarea clubului şi a spus că Hermannstadt e în căutare de noi sponsori. "Noi suntem în căutare de noi sponsori sau investitori pentru a putea asigura bugetul de care avem nevoie şi de a mări bugetul pentru a face un fotbal mai calitativ şi mai performant. Suntem în discuţii cu oameni care au plecat din Sibiu în Germania şi cu firme din Sibiu şi sper că odată ce vom veni acasă vor apărea şi sponsori noi. Dar, nu se pune problema ca echipa să se mute de la Sibiu, ba din contră, noi vrem să ne mutăm acasă, în Sibiu. Un motiv pentru care găsim greu sponsori este faptul că nu jucăm acasă, e greu pentru nişte firme să îşi facă reclamă într-un alt oraş", a adăugat preşedintele lui Hermannstadt.
Iuliu Mureşan a făcut referire şi la colaborarea cu Primăria Municipiului Sibiu, spunând că aceasta este "foarte bună". Oficialul a mai spus că oficialităţile locale fac eforturi pentru modernizarea Stadionului "Municipal" la standarde de Liga Campionilor.
"Colaborarea cu Primăria este foarte bună şi toată lumea este alături de club şi vrea să ne ajute. S-au făcut nişte paşi foarte importanţi, se instalează gazonul, turnicheţii şi instalaţia de nocturnă. În jurul datei de 14 sau 15 noiembrie urmează să chemăm Comisia de Omologare şi să jucăm meciul cu CFR Cluj acasă. Vom avea un gazon de calitate, cu încălzire şi o instalaţie de nocturnă modernă. S-a alocat un buget pentru reconstrucţia stadionului, de 38 de milioane de euro, ceea ce este o sumă suficientă pentru a face un stadion la standarde europene. Stadionul are 12.500 de locuri care vor fi suficiente pentru 90 la sută dintre partide. Lucrările ar trebui sa înceapă în vara anului viitor şi ne dorim ca, pe perioada lucrărilor, echipa să joace în continuare la Sibiu, pentru că se poate lucra. Eu zic că trebuie să fim mulţumiţi, pentru că vom avea un stadion de Champions League. Am încredere că Primăria ne va da "la cheie" un stadion foarte modern", a mai spus Iuliu Mureşan.
 
comentarii
3 comentarii

Chiar asteptam reactia dumneavoastra... de data aceasta, va multumiti sa relatati (doar partial...) ce a spus dl. Muresan. Ar fi interesant de aflat reactia anumitor persoane (ma refer la alte persoane decat dvs., eu va asteptam reactia in contextul in care ati fost singurul care a mai spus cate ceva!) la TOT ce s-a spus in aceasta conferinta de presa! Daca este adevarat (fie si partial...), spre exemplu, ce se spune referitor la contractele cu acele firme de publicitate, sau la firma de transport - despre care si eu stiam ca a spus dl. Birt ca a venit langa echipa ca sa ajute, fara a cere bani, iar acum cere si din urma... -, este o minune faptul ca acest club mai exista si mai functioneaza!?!
Eu, sibianul
06.11.2019 08:08
Asta este o boala veche a Sibiului cu neplata jucatorilor.O mare rusine aceasi retetea din 90 incoace care inevitabil duce la faliment.Intrebare:de ce nici o firma nu sponsorizeaza echipa din zecile de firme care dau 2% din profit ca sponsorizari??????BC CSU la baschet are o gramada de sponsori(nu investitori) clubul de fotbal de ce nu are?
PT ca domnii de la fotbal au fost mereu aceasi hoti care fura fie ei direct sau prin interpusi dar metoda e la fel.
Sper sa va desfiintati si sa terminati cu fotbalul asta care maninca exagerat de multi bani si performante 0 si suntem o rusine in fotbal al doilea an consecutiv.
07.11.2019 13:29
"Stadionul are 12.500 de locuri care vor fi suficiente pentru 90 la sută dintre partide"
Deocamdata are doar 4500. In conditiile in care la inceput se discuta de cel putin 17.000 de locuri, iar acum discutam de proiect pentru 12.500, cine stie cate locuri vor mai ramane in cele din urma.
Chiar si asa, ce facem cu restul de 10 la suta din partide, la care ar veni 20 de mii de spectatori?
Dar daca nu vom mai avea echipa in liga 1? La asta v-ati gandit? Cine isi permite luxul unei cheltuieli bugetare de 39milioane Euro pentru un stadion care ar zace nefolosit?
Intrebati-va, dar dati si raspunsuri pertinente...
Soimii Sibiu
16.11.2019 12:14
Din aceeasi categorie
sevis

Pastravaria Laita

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia