logo
HCM Rm. Vîlcea - Măgura 25-27: Cisnădia, aproape de titlul de vicecampioană națională!
Ovidiu BOICA
1500 vizualizari
HCM Rm. Vîlcea - Măgura 25-27: Cisnădia, aproape de titlul de vicecampioană națională!
Echipa lui Alex Weber și Bogdan Nițu mai are nevoie de victorie în ultima etapă, pe teren propriu, cu Slatina, și ca SCM Craiova, noua deținătoare a Cupei HF, să se împiedice într-unul din cele trei jocuri pe care le mai are de disputat, pentru a încheia sezonul pe locul secund. Duminică, Măgura și-a luat revanșa în fața echipei din Rm. Vîlcea pentru eșecul din tur, câștigând pe terenul acesteia la o diferență de două goluri.
 
Măgura este aproape de a cuceri titlul de vicecampioană națională, o performanță absolut uluitoare. Echipa din Cisnădie ocupă locul secund, cu o etapă înainte de finalul sezonului în Liga Florilor, iar dacă va rămâne acolo, va schimba participarea în Cupa EHF - unde și-a asigurat deja locul - cu una în preliminariile Ligii Campionilor! Două sunt condițiile fără de care Măgura nu își va putea păstra poziția în clasament, imediat sub campioana CSM București: să câștige cu Slatina, pe teren propriu, weeendul viitor, dar mai ales ca SCM Craiova, noua deținătoare a trofeului EHF, să rateze victoria într-unul din cele trei jocuri pe care le mai are de disputat.
Până atunci, Măgura a obținut încă o victorie extrem de prețioasă, la Rm. Vîlcea. Fetele lui Weber și Nițu și-au luat revanșa pentru eșecul din tur (21-18), impunându-se cu 27-25.
Prima repriză a fost echilibrată. Cele două echipe au avut cu rândul avantaj pe tabelă, fără a reuși însă să se desprindă la mai mult de două goluri. Oltencele au condus cu 4-2, 8-7, 12-10 sau 13-12, iar Măgura a avut 6-5, 7-6 și 9-8. În final, Oana Apetrei a egalat la 13, scor cu care s-a intrat la cabine.
În partea a doua a jocului, handbalistele din Cisnădie și-au pus o bună perioadă adversarul în ipostaza de a alerga dupăegalare, iar în minutul 42 s-au desprins la 3 goluri (19-16). Egalitatea a revenit pe tabelă în ultimele minute. Cisnădia a gestionat mai bine finalul, iar prin reușitele Roxanei Gatzel și ale unei alte jucătoare cu multă experiență, Ada Moldovan, s-a impus în cele din urmă cu 27-25.
Pentru Măgura au marcat Ada Moldovan (8 goluri), Roxana Gatzel (6), Mariana Costa (5), Larissa Araujo (4), Oana Apetrei (două), Deonise Fachinello și Larisa Șerba (câte unul).
 
LIGA FLORILOR, ETAPA A XXV-A
HC Zalău - CSU Danubius Galați 27-19, CSM Slatina - CSM Roman 29-21, CSM Bistrița - Rapid București 37-21, Universitatea Cluj - AHCM Slobozia * (sâmbătă, 12 mai), HCM Rm. Vîlcea - Măgura Cisnădie 25-27 (duminică, 13 mai), CSM București - HC Dunărea Brăila (marți, 15 mai, ora 20:00, Digi Sport, Telekom Sport), SCM Craiova - Corona Brașov (joi, 17 mai, ora 18:00, Digi Sport, Telekom Sport).
* nu s-a disputat.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia